25 Февруари, 2015 10:11 1 707 9

Протест пред парламента срещу новия заем (Обновена)

  • протест-
  • пред-
  • парламента-
  • заем-
  • дълг
Протест пред парламента срещу новия заем (Обновена) - 1
Снимка: Камерите.бг към 10:05 ч.

"Атака" организира протест срещу вземането на нов заем. Една част от хората са се събрали в градинката между СУ "Св. Климент Охридски" и Народното събрание.

По-голямата част са точно пред парламента, близо до паметника на Цар Освободител.

Повечето от хората обясняват, че участват в протеста, защото не искат и внуците им да връщат този дълг от 16 милиарда лева.

„Този ден ще бъде записан като черен за България, защото една престъпна коалиция нахлузи хомота на българския народ за 27 млрд. лв.“, заяви пред протестиращите Волен Сидеров и беше категоричен,че „Атака“ е против заема и ще гласуваме „против“.

Сидеров подчерта, че сделката с всички групи, с които е вървял пазарлъка - патриоти, реформатори, АБВ-та, ББЦ-та, сега и ДПС, са в играта.

„ГЕРБ си осигуриха гласовете, за да гласуват заем, за който ние ясно казахме, че е военен. Няма друго обяснение, освен това че отвън го налагат, с тези милиарди да се купува старото оръжие на САЩ.“

Лидерът на АТАКА подчерта,че финансовият министър Горанов не е дал нито едни аргумент защо теглят заема и за какво ще го харчат, и защо сега излиза, че имало стари дългове. Сидеров попита защо по време на изборите, сега управляващите, не са казали, че ще теглят този заем, и щеше ли народът да гласува за тях. Той беше категоричен, че ако бяха казали това, резултатите щяха да бъдат други.

„Сега виждаме измамата, с която дойдоха на власт“, добави националистът и попита къде са сега протестърите. „Къде са ранобудните студенти с кафенцата, нима не им пука, че на тях, и на децата им, и на внуците им се нахлузва хомот от 27 млрд. лв. Не им пука! Значи толкова им е била тревогата и тогава. Те не бяха истински протестиращи. Кой сега е на площада? АТАКА! Отново ние, отново първи, отново показваме пътя на българите. АТАКА означава гласът на България днешния ден“, добави Сидеров.

Сидеров отново заяви, че ако Борисов не може да намери парите да се оттегли.

Малко по-късно се очаква хората, които са се събрали пред парламента, да тръгнат на шествие с крайна цел Министерския съвет. На тяхно място пред Народното събрание ще дойдат привърженици на БСП и на други партии, които заявиха подкрепа за днешния протест.

След призива на БСП за протест, дойдоха представители на други партии и граждански организации, които подкрепят инициативата.

„В НС се гласува заем от 16 млрд., който правителството иска да вземе, за да си осигури политическо спокойствие”. Това заяви председателят на ГС на БСП-София Калоян Паргов.

Той припомни, че за втора поредна седмица структурите на БСП от София, Пловдив, Кюстендил, Благоевград, Варна протестират, за да кажат „НЕ на заема”, „НЕ на заробването”, „НЕ на погребването на България”.

Паргов посочи един огромен черен плакат, на който с бели букви бе изписано: „Те поГЕРБаха България” и обясни, че този плакат е бил издигнат от Капитан Петко Войвода през 19-ти век, когато правителството на Константин Стоилов е взело също такъв заем, с който заробва страната.

„Сега сме свидетели на същата ситуация и ние няма да го допуснем. Ако гласуването стане факт, ще има черен списък на всички, които са гласували за този заем, за да знае народът кои са тези, които погребаха България”, категоричен е Калоян Паргов.

За да подкрепят протестиращите, пред парламента излязоха депутатите Мая Манолова, Георги Свиленски, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Младежите от БСП раздават популярните напоследък „горановки”.

Полицейското присъствие в района на парламента е засилено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 офффф

    1 0 Отговор
    Що не протестираха, кога източиха КТБ дъртите комунета ами сега? Сетила се мара да се побара или всичко е добре изиграно театро?
    Като не искат внуците им да плащат, да простестират срещу безнаказаните кражби, защото този дълг е следствие, а не причина!
    Явно на атака и е по лесно да гони призраци, отколкото да решава проблеми. ;)
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    ДПС коментираха някъде, защо сега нямало протести, както срещу заема на Орешарски. ЕТО НА- има протест.
  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    За съжаление няма да мога да отида, дано да се съберат повече хора.
    Заемът си е абсолютна грешка, това е сценария по който са паднали страните от Латинска Америка (задния двор на САЩ).
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Дъртия пигмей пак ще се крие под масите като эалетят камъните.
  • 5 офффф

    0 0 Отговор
    Ами то мандалото лопнало бе хора, това не го ли разбирате? След дъжд качулка. Парите ги няма и няма да ги има, следователно взимането на дълг е от жизнено значение за страната, за да я има въобще!
    Най тъпото е, че хората не протестират срещу БЕЗЗАКОНИЕТО и БЕЗНАКАЗАНОСТТА, а протестират срещу някакви "решения", които вече са наложителни, вследствие от първото.
    Наскоро източиха 7 милиарда от КТБ, това не е ли дълг? Кой ги източи, къде отидоха парите? Мълчание!
    Какъв го е дървил надзора на БНБ?
    Защо зам. шефката на надзора на БНБ си е изтеглила парите от КТБ малко преди да запорират смтките и то в извън работно време?
    Това означава, че колкото и пари да се вземат, колкото и приходи да генерира икономиката, винаги ще има едни хора, които могат да се разпореждат с парите на държавата, като с техни собствени, разбирате ли го това?
    Един работи, друг го обира, това е проблема! Докато обира не престане, няма абслоютно никакъв смисъл да се прави нещо. Наливаме от пусто в празно.
    Идеята на агентури, като Болния е да отвличат вниманието на хората от истинските проблеми и явно си постигат целите.
  • 6 909

    0 0 Отговор
    БРАВО НА АТАКА ТЕ СА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ !!! ВСЯКА ГОДИНА НА 3 МАРТ САМО АТАКА ПРАВЯТ ШЕСТВИЕ В ЧЕСТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО . ДА ЖИВЕЕ НАШАТА ОСВОБОДИТЕЛКА РУСИЯ !!!

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "909":

    Е какви "истински" българи са тия рубладжии,след като беэреэервно подкрепяха управлението на ДПС с мандат на БСП?!А това че руската подлога Волен ходи да эасвидетелства подкрепа на кримските бандити по эаповед на Кремъл си е върха на наглостта!
  • 8 ввррвр

    0 0 Отговор
    ехехехехе.. що не дадахте колко човека бяха там кум 11 часа

    ей продажни медии ся и по всички телевизи ще покажат кадри с по 5-6 човека още преди да се съберат всички
  • 9 гхххрр

    0 0 Отговор
    къде са ранобудните студенти, белия автобус и интелигентните протестъри дето скачаха срещу 1 милиард заем на Орешарски

    ся 27 милиарда с лихвите не с аим проблем май хахахахаах
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове