Last news in Fakti

23 Март, 2015 08:00 2 410 6

Армията ще продава на търг оръжие за милиони

  • печата

Из българския печат

Армията ще продава на търг оръжие за милиони, предполага в. „Сега”

След като дълго време влизаше в ролята на крупен брокер на недвижими имоти, сега Министерството на отбраната (МО) се е прицелило в друг пазарен сегмент - търговията с оръжие. Ведомството се готви да пусне на пазара сериозно количество пушки, автомати, пистолети, части за тях и боеприпаси, което със сигурност ще предизвика интереса на оръжейните търговци и колекционерите. Целта е да се компенсират онези 70 млн. лв., които бяха отрязани от военния бюджет.

Кандидат-кметове ще ни будят сутрин, отбелязва в. „Стандарт”

Да те събуди кандидат-кмет сутринта за работа. И да си кажете по телефона за важните задачи от деня. Или да ви дойде на гости, за да разкаже визията за градчето, в което живеете. Тези и още десетки нестандартни примери за изборна кампания представиха пред социалистите на семинар във Варна експерти по избори по линия на ПЕС. Сред екзотичните, но работещи практики за привличане на гласове беше посочена и кампанията в кината. Така тв рекламата се дублира преди началото на филма. Два дни червените остриета от цяла България обсъждаха политиката на БСП за местния вот в комплекс "Слънчев ден" край Варна

Съпругът на изчезналата преди година Стоянка Дудекова: Тя е в Гърция, разкрива в. „24 часа”

Бившата ми съпруга е жива и здрава и най-вероятно е в Гърция, където от няколко месеца на гурбет е сестра ѝ Станка. Такива съмнения изказа пред “24 часа” Веселин Божилов, мъж на Стоянка Дудекова от Карлово. На 26 март се навършва година от изчезването ѝ. На същата дата м.г. около 4,20 ч 47-годишната жена излязла за работа и повече не се прибрала. От нея досега няма никаква следа.

Божилов продължава да смята, че тя е избягала с любовник по предварително скроен план и се е укривала през цялото време.

Първи депутати тръгнаха на работа с метро,  разказва в. „Труд”

Години след като европейски политици започнаха да ползват градски транспорт, за да идат на работа, родни депутати се пристрашиха да последват техния пример. Засега обаче те са по-скоро изключение от правилото – само няколко избраници пътуват с метро в София.

Най-редовно с градския транспорт се придвижда Светослав Белемезов от АБВ, който е депутат първи мандат. Почти всяка сутрин той хваща подземната железница, за да стигне до парламента. С метрото неведнъж е забелязан да пътува и лидерът на ДСБ Радан Кънев, алармираха читатели на “Труд”.

Нови камери дебнат за бързаци в центъра на София, разследва в. „Монитор”

Най-много има по пернишкото направление, по Ботевградско и „Цариградско шосе”. На ден мобилните камери заедно с колегите снимат по 35-40 нарушения и съставят по 40 акта на ден, което е много. Това означава, че хората не се съобразяват със знаците, с ограниченията на скоростта и с всичко, което обуславя едно безопасно каране на територията на София.

Заради апаратура за ВМА не купихме 10 танка Т-72, отбелязва в. „Преса”

В преходния период сме свидетели на безогледно унищожаване на въоръжение и техника. През 1988-1989 г. бях заместник началник-щаб на Главно управление по въоръжението и техниката (ГУВТ). Тогава трябваше да снемем от въоръжение 400 танка Т-34. Това бяха стари машини още от 50-те години на миналия век. По този повод ходихме с генерал-полковник Атанас Семерджиев и генерал-лейтенант Радню Минчев за съгласуване на процедурата в Москва. Планираше се паралелно със снемането от въоръжение да започнем приемане на танкове Т-55.

В ГУВТ направихме докладна записка, според която всяка техника, снета от въоръжение, да се разкомплектова в съществуващите или в новоизградени бази. Замисълът бе или в Перник, или в Търговище да снемем частите на танкове, бойни машини или друга техника и да ги съхраняваме в складове.

Метрото проговори на английски език, обобщава в. „Дума”

От вчера столичното метро информира пътниците за следващата станция на два езика - български и английски. Промяната е насочена към англоезичните пътници и целта е да бъдат улеснени и да знаят къде се намират и къде да слязат.

Очаква се след няколко седмици, когато метрото ще стигне и до аерогара София, повечето туристи да се придвижват до центъра на София именно с подземните влакчета. В началото на април ще бъдат пуснати и първите 4 нови станции от "Цариградско шосе" до летището.

Пътуването от ЦУМ до аерогарата ще отнема 18 минути. Освен летището метрото ще обслужва част от квартал "Дружба" и бизнес сградите в индустриалната зона. Очаква се с разширението на първата линия още 45 000 софиянци да могат да ползват метро.

Газова алтернатива - най-рано след три години, прогнозира в. „Капитал дейли”

Шест години след като България остана без природен газ заради спрените доставки от Русия, страната ни още не е изградила алтернатива. След отказа от "Южен поток" и покрай обтегнатите отношения на Европа с Путин управляващите се задействаха по проекта, който може да докара азерски газ до местните потребители - връзката с Гърция. Тя или алтернативният газопровод от Турция са двата най-ефективни варианта за внос на гориво от неруски източник.

България всъщност се забави с всички връзки със съседните страни. При две от тях - от Румъния и Сърбия, бездействието обаче не е фатално. Двата проекта засега нямат икономическа логика, защото не носят независимост от Русия.

Авиокомпаниите ни са оптимисти, иска в. „Новинар”

Българските авиокомпании очакват растеж през настоящата година.

През миналата те са били на печалба, като са превозили по редовни линии повече пътници спрямо 2013 г. Това съобщиха от Асоциацията на българските авиокомпании. Оттам обясниха, че кризата в Украйна и санкциите срещу Русия ще продължат да оказват негативно влияние върху нашите авиокомпании, но въпреки това те са оптимистично настроени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    2 0 Отговор
    Така е написана статията, за армията все едно всеки може като в америка да си купи оръжие!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 диан

    2 0 Отговор
    Целта е да се компенсират онези 70 млн. лв., които бяха отрязани от военния бюджет.
    ще каже човек че те са си ги купували и сега ги продават
    а то ние ги въоръжаваме
    те като закъсат продават
    браво
    ама ние сме за .......
  • 3 qwerty

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джон Смит":

    ех ако наистина твоите думи се превърнат в истина. мечтиииии - искам и аз :)
  • 4 ЗНАЕЩ

    1 1 Отговор
    ВАЛЬО ПАРКИНГА Е КРАДЕЦА ОТ МО СНАБДЯВАНЕ И ТЪРГОВИЯ.....БИВШ МИТНИЧАРИН,ДОВЕРЕНО ЛИЦЕ ЗА КРАЖБИ НА РУМЕН ПЕТКОВ ....
  • 5 хрущял

    1 0 Отговор
    Те държавата продадоха, че едно оръжие ли няма да продадат...
  • 6 Роман "Маверика"Ценов

    0 0 Отговор
    Щом продават оръжия да отида да купя един АК-47.... Не ве шегувам се
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове