Last news in Fakti

4 Септември, 2011 15:21 1 275 0

MBMD: Росен Плевнелиев печели 32.7%, ако изборите са днес

  • избори 2011-
  • росен плевнелиев
MBMD: Росен Плевнелиев печели 32.7%, ако изборите са днес - 1
Архив

Ако изборите за държавен глава бяха днес, необявеният, но почти сигурен кандидат на ГЕРБ Росен Плевнелиев, ще получи 32.7% от гласовете на българите. Това сочи изследване на нагласите на избирателите, проведено от MBMD в периода 29 август - 1 септември.
В проучването са участвали 1052 души от столицата и областните градове. Втора в подреждането е независимият кандидат за президент Меглена Кунева (15.7%), следвана от кандидата на левицата Ивайло Калфин, подкрепата за него е 12.3 на сто.
Останалите кандидати според проучването на агенцията на Мира Радева събират следните проценти:
Красимир Каракачанов от ВМРО - 2.3%
Волен Сидеров от Атака – 2%
Румен Христов от Синята коалиция - 1.9%
Алексей Петров – Иницианивен комитет - 1.5%
Друг кандидат - 3.4%
Близо 28.9 на сто от запитаните са обавили, че няма да гласуват.
На въпрос с кое твърдение биха се съгласили: По-добре за България е следващият президент да бъде от управляващата ГЕРБ – 31.2% от запитаните са дали положителен отговор, 37.3 на сто обаче не искат той да е от средите на партията на премиера Бойко Борисов, 31.5% са оставили въпроса без отговор.
Ако на балотаж се явят Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин, 41.3% биха гласували за Плевнелиев, а 14.2% за Ивайло Калфин. 44.5% не са отговорили за кого биха гласували.
Ако на балотаж са Меглена Кунева и Росен Плевнелиев, Меглена Кунева печели 22%, а Росен Плевнелиев - 33.6%. 44.4% са оставили въпроса без отговор.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА