Last news in Fakti

9 Септември, 2011 18:48 948 0

500 руснаци са блокирани на летищата в Бургас и Варна

  • алма тур-
  • българия ер-
  • туристи-
  • варна-
  • бургас
500 руснаци са блокирани на летищата в Бургас и Варна - 1
БГНЕС

Най-малко 500 руснаци са блокирани на летището в Бургас и Варна, предаде Лента.ру. Те са пътници от четири полета, които чакат да се разреши спора на „Алма тур“ с „България ер“, за да излетят за Москва и Санкт Петербург.


Руснаците са изгубили надежда и част от тях са предпочели да бъдат настанени в хотел. ИТАР-ТАСС съобщи, че няма яснота кога ще бъде разрешен спора. Според руската държавна информационна агенция пътниците могат да чакат дори едно денонощие на летищата в Бургас и Варна.
В официално съобщение от „България ер“ уточняват, че са анулирали всички чартърни полети, резервирани от „Алма тур флай“, което е дъщерно дружество на „Алма тур“, както и блок местата на туроператора по редовните линии до Москва и Санкт Петербург. Причината е дълг от над 7 млн. лв.


По-късно говорителят на националния превозвач Антония Атанасова посочи, че компанията се извинява и призова пътниците, ползващи услугите на туроператора „Алма Тур", да се обръщат към него за информация. Всички останали редовни полети до Русия се изпълняват точно по разписание.
От трите спрени полети други насрочени на „България ер“ с туристи на „Алма тур“ за днес няма. За утре вечер е планиран един за Хелзинки,  каза за БТА Стоян Митев, представител на авиокомпанията за Бургас.
Той добави, че чекирането на пътниците и подготовката на самолетите за излитане може да се организира за около два часа, ако двете компании се договорят за изостаналите плащания.
Има един насрочен за 23.00 часа полет от Варна за Санкт Петербург. Все още не е ясно дали той ще се изпълни.
До момента представители на консулството посетиха летището и се договориха за осигуряване на храна и вода за пътниците, малките деца са получили дори и памперси,  уточнява руската агенция.
Преди това на блокираните руски туристи  се оплакаха пред ИТАР-ТАСС и РИА Новости, че не им предложили нито храна, нито настаняване в хотел.

Oт „Алма тур“ са коментирали пред БТА, че се водят преговори с „България ер“ от сутринта, но все още няма окончателен резултат. Оттам са казали още, че правят всичко възможно кризисната ситуация да бъде разрешена още тази вечер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА