Last news in Fakti

28 Юни, 2015 16:12 800 4

Ген. Михов призова за официална позиция по темата с натовския контингент

  • ген. михов-
  • официална-
  • позиция-
  • натовския-
  • контингент

Комисията по отбрана ще изслуша военния министър по темата с настаняването на контингент на НАТО в България, заяви той

Няма поводи за излишна тревога в това, че в страната могат да бъдат дислоцирани определен брой единици  бронирана техника на Алианса. Това заяви в ефира на БНР председателят на парламентарната комисия по отбрана и депутат от ПГ на АБВ генерал Михов Михов. 

Проблемът е по-скоро в това, че  правителството и в частност военният министър не дават достатъчно разяснения по въпроса, въпреки че би трябвало да са запознати с плановете на НАТО, тъй като те са част от Лисабонската стратегия и от решенията, взети на форума на Алианса в Уелс.

„По закона за преминаване и настаняване на чужди войски в България, по такова решение могат да се произнесат три органа . Военният министър, Министерският съвет и Народното събрание”, уточни ген. Михов. Според него страната ни се нуждае от официална държавна позиция по темата, за да се избегне натрупването на напрежение в обществото.

„Предстои комисията по отбрана да проведе дебат по темата с настаняването на контингент на НАТО в България. На него ще присъстват  военният министър и началникът по отбраната на страната”, заяви той.

Ген. Михо Михов коментира и въпроса с охраната на въздушното ни пространство. По думите му тя може да се гарантира и с българска техника и екипажи за следващите 15 години, ако навреме се осигури качествена сервизна поддръжка на наличната ни бойна техника ни самолети. „След това можем да следваме плановете за закупуване на нова ескадрила, които според правителството могат да се реализират след период от време”, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Иван

    0 0 Отговор
    Ех, генерале, генерале,

    Такива хора като тебе трябва да ръководят армията и България, а не разни поплювковци като Плевнелиев и "ЗЕМЕДЕЛЕЦО" - Ненчев.

    БЪЛГАРИО МИЛА, ЗЕМЯ НА ГЕРОИ.

  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Колега не допускайте да ни охраняват Турски самолети,видяхте как охраняват Кипър.Ако трябва всички пенсионирани летци съберете ,но българи да охраняват въздушното ни пространство.
  • 3 дядо Йоцо гледа

    0 0 Отговор
    от Михо Михов нищо няма да разберем, продажник е както и всички останали от върхушката, лафове - коментира, гарантира, реализира.....бла, бла, бла....Михо какво може да ти гарантира ?! Кой го държи тоя още на заплата ??
  • 4 ПОДЪЛ ИГРАЧ

    0 0 Отговор
    Михов е като играч, който играе за противниковия отбор.

    Михов играе своя игра.

    България с генерал като Михов, победа няма да постугне.

    Михов играе от двете страни на барикадата.

    Михов няма други интереси освен - личната кариера.

    Принципа, метода и подхода на работата му, може да се определи с:

    - " НАГОРЕ ЛАЗИ, НАДОЛУ ГАЗИ ". Жесток, коварен, лукав, хитър и брутален кайто и неблагонадежден.

    Мийов умело следи "посоката на вятъра", на силните за деня.

    Михов не е ПАТРИОТ, за него няма ВОЙНСКА ЧЕСТ, ВОЙСКА ПРЕДАНОСТ И ДОБЛЕСТ, КАКТО И ПРЕДАНОСТ КЪМ РОД И РОДИНА.

    Нв ще е почтенно ако не подкрепим на кратко с аргументи и факти главният герой от статията.

    През целият период на време, заемащ главна позиция в управлението на аемията и държавата, Михов не е заемал нито веднъж твърда позиция по защита на народните интереси и запазване на армията а поддържаше некомпетентните влиятелни лица от влста, довели я до жалко състояние.

    С това си лакейско поведение и дейност, Михов допринесе за системното съкращаване на аемията и нейното въоръжение, намесата на България с военен контингент в близко източният конфликт, унищожаване на ВПК у нас, като се закриха и авиационните ремонтни заводи , примане на натовски войски на наша територия, изпращане на наши кораби за участие в учения и мисии в акваторията на Черно море с цел устрашаване на Русия.
    Зайриването на военните училища.
    Не без неговото "компетентно мнение" се правят и кадровите промени във високият ешалон на армията, решаването за преминаване на западни самолети и мн. мн. вредни за отбраната на страната дейности.

    С настоящата статия, Михов отново ЛУКАВИ, със игра от двете страни на барикадата. Опит на измиване на ръцете за да излезе СУХ ОТ ВОДАТА.
    Кьор фишеци Михов, евтини трикове.
    Страхлива жалка мижитурка във военна униформа.

    Жалък, завършил някога Генерал-Щабна Академия я Москва.

    Достоен днес за презрение.


    Михов, нали знаеш историята за маймуната, че колкото по-нависоко на дървото се качва, толкова по-надалеч и се вижда седалката.

    Един ден ще им се види края на тези луди танци.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове