Last news in Fakti

14 Септември, 2011 10:46 1 038 0

Марковски: Съдията по делото "Белнейски" е била пристрастна

  • софия-
  • марин марковски-
  • делото "белнейски"-
  • ивета парпулова
Марковски: Съдията по делото "Белнейски" е била пристрастна - 1
Адвокатът Марин Марковски и обвиненият за убийството на Белнейски, Лазар Колев /Снимка БГНЕС/

Председателят на Окръжния съд в Пазарджик Ивета Парпулова е действала предубедено по време на целия процес "Белнейски", заяви в интервю за Дарик адвокат Марин Марковски. Защитниците на осъдения на доживотна присъда без право на замяна Лазар Колев ще поискат от пловдивските магистрати делото да бъде върнато на първа инстанция.

Причината по думите на адвокат Марковски е, че съпругът на съдия Парпулова е бил адвокат на Колев по друго дело за изнасилване, като впоследствие той е отказал да го защитава. Затова адвокат Марковски научил след края на процеса от самия Колев. "Ако знаех за това, щях да поискам отвод на съдия Парпулова още в началото на процеса", каза Марин Марковски. Това е грубо процесуално нарушение, коментира още той.

В четвъртък, 15 септември, 31-годишният Колев ще обжалва доживотната си присъда пред Пловдивския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА