Last news in Fakti

14 Септември, 2011 11:17 1 619 0

Мая Манолова: ЦИК действа като тайно общество

  • избори 2011-
  • мая манолова-
  • миков-
  • парламент-
  • народно събрание
Мая Манолова: ЦИК действа като тайно общество - 1
Снимка: БГНЕС

Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП като точка първа в дневния ред на заседанието в петък да бъдат обсъдени на първо четене три законопроекта за промени в Изборния кодекс.

Единият е с вносител депутатите Мая Манолова, Любен Корнезов и Димчо Михалевски. Вторият е с вносител Михаил Миков, а вносител на третия е депутатът от ПГ на ДПС Четин Казак.  Целта според социалистите е да се отстранят дефектите и липсата на прозрачност в дейността на изборната администрация.


„ЦИК действа като едно тайно избрано общество, чиито решения от заседания са най-строго пазените тайни в държавата”, заяви Мая Манолова.


"Очевидно решенията за промени в Изборния кодекс не се вземат в тази зала, а в щаба на ГЕРБ", коментира след отхвърлянето на предложенията и Михаил Миков. При процедурата по прегласуване той обясни, че прозрачността на изборите е изключително важна за тяхната честност и допълни, че неслучайно управляващото мнозинство е заложило пречки пред гражданския избор.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА