Last news in Fakti

15 Септември, 2011 18:46 834 0

Сините издигат Емануил Йорданов за вице на Румен Христов

  • избори 2011-
  • емануил йорданов-
  • румен христов
Сините издигат Емануил Йорданов за вице на Румен Христов - 1
Архив

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов е кандидатът за вицепрезидент на Синята коалиция, предаде радио „Дарик“.

Той ще се яви на изборите в двойка с Румен Христов, който спечели проведените през юни вътрешни избори в коалицията срещу номинирания от ДСБ Светослав Малинов.

Предварителната договорка беше тъмносините да издигнат кандидатура за вицепрезидент.

В началото на месеца обаче СДС изненадващо се обедини с Общността на демократичните сили (ОДС), в която влизат партиите "Радикали" на Евгений Бакърджиев, "Гергьовден" на Любен Дилов-син, ССД на Стефан Софиянски и Демократическата партия на Александър Праматарски.

Иван Костов и хората му категорично отказаха да влязат в съюз с тях, тъй като Софиянски беше издигнат за кандидат-кмет на София, след като вече на предварителните избори на Синята коалиция спечели Прошко Прошков от ДСБ.

След „развода“, макар да подкрепиха Румен Христов, тъмносините обявиха, че вече не е тяхна работа да номинират вицепрезидент.

Емануил Йорданов в момента е адвокат. През 1997 година обаче той бе избран за депутат от СДС в 38-то Народно събрание, а от 1999 до 2001 г. беше министър на вътрешните работи в правителството на Иван Костов, замествайки Богомил Бонев.

През 2004 г. Йорданов стана един от заместник-председателите на СДС, когато лидер беше Надежда Михайлова.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА