Last news in Fakti

17 Август, 2015 06:16 11 602 75

Режат 20-те заплати при пенсия на военни и полицаи

  • заплати-
  • пенсия-
  • военни-
  • полицаи

Над 100 млн. лева на година отиват за обезщетения на служители в силовия сектор

Броят на заплатите, които получават военни и полицаи при пенсиониране, ще бъде намалени, разкрива в. „Труд“. В момента служителите на МВР, Министерство на отбраната, НСО, затворите и разузнавачите получават до 20 заплати при напускане на системата.

От септември междуведомствена група ще обсъжда три варианта за орязване на екстрите. Първият е всички да получат по 8 заплати, - вторият по 12, а третият предвижда 8 да получат хората от по-нисшия персонал, а по 12 - началниците.

Над 100 млн. лева на година отиват за обезщетения на служители в силовия сектор. Преди дни вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова поиска допълнително 16 млн. лева, за да изплати обезщетенията на 942 пенсионирани служители от МВР. Министерство на отбраната също има сериозен недостиг на средства за парите на пенсионираните си кадри. По разчети на финансовите експерти в Министерство на отбраната до края на годината трябват най-малко 40 млн. лв. за покриване на разходите за заплати. Това означава, че и в момента няма средства за изплащане на обезщетения.

От септември експерти от МС ще започнат да правят и анализ на заплатите на чиновниците, за да се реши дали да бъде прекратен „моделът Дянков“, с който бе въведен таван на заплатите при кабинета „Борисов 1“. Таванът скочи само за година – от 2013-а до 2014-а, с близо 1000 лв. Една от най-високите заплати е на директор в централната администрация - 4300 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха

    6 0 Отговор
    Само така-и военни и полицаи лежат по сенките-нито имаме армия,нито полиция!
  • 2 против

    1 4 Отговор
    ха ела ти в армията да полежиш на сенчица
  • 3 Гошко

    3 0 Отговор
    че НЕ работят много-НЯМА СПОР,но колкото нерви хабят НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ....
  • 4 eli

    8 0 Отговор
    Пожарната е единствената организация в България ,която наистина работи добре и е в помощ на обществото.Всички останали ходят на работа само за да вземат заплата или да си докарат някой лев,рекетирайки хората.
  • 5 123455

    6 0 Отговор
    Цялото МВР да се закрие.
    Те пазят само депутатите от протестиращите и както ,,ели,, казва рекетират хората ру в полза на държавата ,ту в тяхна полза.
    Държавните и общински слуители работят,като ЕТ,нямат ли на джоб-не работят.
  • 6 ВМРО

    6 1 Отговор
    Ми я ги погледнете военните по цял ден лежат и не вършат нищо.Само се строяват и преброяват.За какво изобщо ги държим и им плащаме заплати?По добре да върнат наборната служба тъкмо малко да стегнат !
  • 7 АЗ

    5 0 Отговор
    А на съдиите и прокурорите? Техните 20 заплати няма ли да резнат???
  • 8 той

    3 0 Отговор
    И тези дето пазят границата денонощно и тези дето ги бият по мачовете и тези които с месеци стоят по площадите с протестиращите и тези които дежурят нощем когато вие спите също нищо не работят.Докато се гледаме едни други,а не погледнем към тези които наистина не си вършат работата(управниците) никога няма да помръднем от дъното.

    Коментиран от #51, #57

  • 9 ТИ

    2 0 Отговор
    МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ СЪБИРА ЗА ДА МОЖЕ ПАПУНЯЦИТЕ ОТ МВР ДА ИМАТ.
  • 10 gost

    2 1 Отговор
    За образование пари няма , но за лентяи има .
  • 11 Джанго

    0 0 Отговор
    Всеки да си гледа в канчето,стига злаба и завист!Който иска да си клати краченцата и да лежи на сянка да стане шапкар!Места бол,ама не ви стиска,по лесно е да се лае по форумите..........!
  • 12 Кико

    0 0 Отговор
    Ако ви направят 3-та категория няма да се бутате там
  • 13 боби резачката

    1 0 Отговор
    Режиииииии!

    Ами аз си гледам в канчето бе, гледам канчето, ПРАЗНО!? Плащам на военни, плащам на милиционери, плащам на партии, плащам на политици, плащам на циганите, плащам и на СЕБЕ СИ и накрая какво получавам??????
    Един голям .......!
    Военните, като са професионалисти, защо не плащат осигуровки?
  • 14 боби резачката

    0 0 Отговор
    Имаш късмет, че повечето българи вършат работа и ти изкарват заплатата, щото ако всички отиваха да лежат в казармата щеше да стоиш гладен. :)
    За това кажи едно ЕВАЛА на хората, които работят вместо теб, покажи малко благодарност! ;)
  • 15 лихмус

    0 0 Отговор
    той тавана е европейски ама контрола е български.
    За 20 те заплати така и досега неразбрах защо им се полагат.
    Някой от въпросните военни които се засягат във форума нека обясни
  • 16 чичо доктор

    1 0 Отговор
    аз съм хирург с 37 години трудов стаж плащам моите здравни осигуровки както и на полицаите и военните при пенсиониране
    /ако го доживея/ ще ми изплатят 6 заплати!!!
  • 17 Мунчо

    1 0 Отговор
    Прост народ , слаба държава .По дребен и калпав народец няма никъде по земята. Трябва да ви кажа , че си заслужаваме съдбата. Преценете сами какво искам ви кажа .

    Коментиран от #36

  • 18 зигфрид

    1 0 Отговор
    Абе то и в Метрото и в БДЖ нищо не работят ама без поддръжка не може , дай всичко да е на самотек ..............Ако си в армията и си с нисък чин си никой и 20г ще останеш никой и ако имаш кофти началници и всеки ден ти го напомнят, е..м ти и 20 те заплати......
  • 19 реалист

    1 0 Отговор
    Прав си Мунчо. Има ли държава без армия и полиция. Докторе ти колко вземаш под масата за операция? Много сме си простички - ами като премиера си.

    Коментиран от #53

  • 20 наблюдател

    1 0 Отговор
    Не само вие чичо докторе плащате вашите си осигуровки и на тези търтей, ВСИЧКИ плащаме за търтей, които са на държавната трапеза със купени дипломи, купени работни места с една дума НЕКАДЪРНИЦИ, които за нищо не стават, но с пари си купуват всичко!!!! А те са по министерства, дирекции, общински съвети, инспекции, областни администрации и къде ли не......назначени с т.нар.кУркУс.
  • 21 Nikolay Tsonchev

    1 0 Отговор
    Господа - защо почнахте да се лаете като улични псета а не погледнете малко по напред и по от високо на нещата.Какво имам впредвид-да на всеобщото нямане -20 заплати се виждат множко но да припомня -за 12години единствената реформа в БА се изразяваше само в безумно съкращаване на хора-имате ли представа колко военни имоти стоят и се рушат - вместо да се продадат или отдадат под наем - някой заложи бомбата "Професионална армия" - тепърва ще й берем плодовете - днешните младежи да нямат елементарни знания за боравене с оръжие за оказване на първа помощ за използване на лични предпазни средства -нямат и елементарна физическа подготовка - нямат и национално самочувствие и след време ще загубят и национална принадлежност-Армията е нещо свято -бе превърнато от комунягите в място за подтискане на хората и комплексите от тогава до сега са живи- пък вие ми говорите за някви заплати.Накрая да си кажа че съм бил офицер в БА но само 7 години-щот армия не ни трябва нали тъй-но живота отсява зърното от плявата и рано или късно нещата си идват на местата.

    Коментиран от #23

  • 22 държавен сл

    0 0 Отговор
    ше се опитам да обясня защо се полагат 20 заплати за служители по МВР
    - ЗАБРАНЯВА СЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ДА ИМАТ ЧАСТНИ ФИРМИ да работят каквото и да е друго освен да служат - доктора дето питаше сигурно има частен кабинет
    - живота на тези служители е в постоянен риск - мисля, че не всеки би се съгласил да работи при отпадаците на обществото- Затвора- ЗА 800 ЛВ. на месец има и още но помислете за това преди да плюете .

    Коментиран от #26, #37

  • 23 наборника

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Nikolay Tsonchev":

    Защо 20 заплати, а не 6, както на другите хора? Защо 20 заплати? Защо аз ще се къртя да плащам осигуровки, а войника не плаща? Защо?
    Дай ми една основателна причина?

    Като ходите на "работа", поне бъдете, като останалите работници!
    Утре, като всички работещи се изнесат и останат само циганите, кой ще ти плаща пенсията и осигуровките, а?

    Най високата средна заплата е във военният сектор! Един старшина взима от 1200 лв нагоре, редниците са около 1000 лв, това е минимума и пак ви стига и пак рИвете.
  • 24 Анонимен

    0 0 Отговор
    И какъв е този риск?! Риск има не в професии като полицейската, а сред професионалните шофьори, миньорите и строителните работници. Именно те дават най-много жертви по време изпълнение на служебния си дълг. Те заслужават да бъдат 1-ва категория (миньорите поне са)...
  • 25 мишо

    1 0 Отговор
    абе хора вие не разбирате ли че БЪЛГАРИЯ вече я няма ,всеки ден 260 4овека емигрират,тук остават само м....ли които консумират от каде тея пари до 10 години държавата трябва да фалира това е европейска деректива,тук ще останат само неграмотни цигани и турци които ще полу4ават помощите си директно от Брюксел,тук Европа 6те екстрадира кърлежите си да не цапат страните им а тук по банкомат ще си получават германските,френските английските или там каквито и да е помощи тук ще е гетото на европа и Борисов ще е управителя на гетото

    Коментиран от #28

  • 26 един бачкер

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "държавен сл":

    Ха ха ха
    Военни и частен бизнес. Какъв ще е частният ви бизнес, да изнасяте разни неща от казармата ли, това време свърши.
    99% от военнослужащите са в кзармата, защото не стават за нищо друго, освен да чоплят семки.
    Големи бизнесмени, голяма работа...........!
    Ами напускате казармата и отивайте да правите частен бизнес.... :)
    Риска е много голям, да загубиш на сварка е гУлям риск. :)

    И да искате, и да не искате ПАРИ НЯМА за мързеливите, това е истината!
    Като не ви кефи прав ви път, елате в реалния живот да видите как е, да видите риск и бачкане, как се бачка от сутрин до вечер, няма 5 часа след развода и айде вкъщи, АЙЛЯЯЯК ВАААА. :)
  • 27 мишо

    0 1 Отговор
    полицаите трябва да са 1 категория
    те се зблъскават ежедневно с наркомани ,дилъри ,крадци,мошеници на които им е паднало пердето и нямат никакъв респект направо посягат воените трябва да се трета категория те имат огради караули тях ги пазат и с никого не воюват,вси4ки други трябва да са втора категория
  • 28 пипалот

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "мишо":

    най накрая някой да каже ИСТИНАТА
  • 29 dan

    0 0 Отговор
    da mi se mahash ot tuk s tezi zakliucheniq, armiqta bila svqta, komunqgi ala bala... KOITO ISKA DA HODI DA SE BIE ZA PARLAMENTA, KOITO PRYSTYT NE SI MYRDAT ZA NASELENIETO - DA HODI DA SE BIE! kakva nacionalna prinadlejnost te goni pyk teb be? ti znaesh li kakvo znachi da imash neshtastieto da se rodish v tazi dyrjava i da si 5-ta ryka chovek , vmesto da se rodish v beliq svqt ? na koq planeta si mislish , che jiveesh kato govorish za obezshteteniq pri uvolnenie 20 zaplati?? S KAKVO MOETO VISSHE OBRAZOVANIE ARHITEKTURA I DYLGOGODISHEN STAJ KATO INJENER(!!!) ME PRAVI PO-MALKO CHOVEK OT ONZI INTELIGENTEN CHICHO V ARMIQTA, KOITO NE ZNAE NISHTO DRUGO, OSVEN DA SLUJI NA V NARODNOTO SYBRANIE I JIVEE S IZKRIVENA NACIONALNA GORDOST? i zashto onzi chicho, koito ne e doprinesyl s NISHTO kym obshtestvoto shte poluchava poveche pensiq , otkolkoto ejednevno trudeshtiqt se chovek? voennite trqbva da se KLANQT na raboteshtite hora v tazi probita dyrjava, koito im zarabotvat zaplatite!!! a sega me pliuite kolkoto si iskate !

    Коментиран от #31

  • 30 Nikolay Tsonchev

    1 0 Отговор
    Тук май всички виждате треската пък гредата дет се спъвате в нея не я виждате-дават ви тон за песен и айдеееееееееее върви ги гони.АБЕ ХОРА -ами субсидиите на непарламентарно представените ами хилявите левове дет изтичат за мними инвалидни пенсии ами ..... ами ... за това що не лаете - знаете ли че сутрин в 5.30 като обуех чуепика го събувах в 22ч знаете - обучил съм около 600 ваши синове и внуци да боравят с оръжие и с поверената им техника - лично съм им водил всички видове подготовка стопанисвали сме техника за милиони - потдържали сме и сме охранявали десетки декари райони- сега се плащат луди пари за охрана и поддръжка на същители че се работеше и събота ами дежурства ами мисии ами обезвреждане на боеприпаси ами амортизираната психика -колко струва -моите уважения към всички професии -АМА айде да се погледнем в очите - кат не искате да храните свойта Армия щете или нещете ще храните чужда - казали са го Римляните - Вървете и спорете с Историята
  • 31 Nikolay Tsonchev

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "dan":

    Сега dan ли си или какво си там не знам - но ако имаш малко уважение към паметта на онези които са твои прадядовци тези които френските шовинисти нарекоха Балкански лъвове - същите онези които с духа и волята си на върха на щиковете показаха на Света че България ще я има - няма да дрънкаш глупости- пък ти може и да не си българин - пътувай на някъде тогава и не пиши тъпизми

    Коментиран от #33

  • 32 наборника

    0 0 Отговор
    Цончев, много добре ви знам как ни обучавахте, за 1 г. и 30 м., ми станахте пределно ясни.
    Шапкарите по цял ден лежаха, повечето бяха алкохолици, що алкохол и цигари се консумираха не ми се мисли. :)
    За 1 година и 30 месеца имахме едно учение през, което всички шапки бяха мъртво пияни , едвам си пуснаха станциите. Крадяха всичко, от гориво до храна. Няма ден, в който старшинката да не си е тръгнал с нещо на аванта!
    На работа се появяваха от време на време, сутрин за развода и следобед за развода, тва е "работата".
    Алкохол, цигари, лежане, големи кореми, ядене и спане, тва е спомена ми от казармата и съм сигурен, че сега нещата не са кой знае колко по различни.
    Айде сега да го отречеш, че май се сещам за един Цончев. :)
    Кажи, че не е така гиди шапкарино! :)


  • 33 наборника

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Nikolay Tsonchev":

    Като толкова ти е домиляло за Майка България, къде беше 90 те години, когато мутрите на комунистите плячкосваха България, когато разграбваха външнотърговските предприятия, къде сте и сега, когато обраха КТБ!?
    Къде беше, когато 14 те войничета изгоряха заради мутрата Карамански?
    Лежеше в казармата и пиеше водката, набиваше мръвките и пържолките и се чудеше какво да завлечеш?!
    Искате уважение, за какво да Ви уважаваме, че пръста си не мръднахте да защитите Майка България от крадците, защото ви интересува само кльопачката и алкохола.
    Я виж преди 9 септември, какво е армия?! Преврат след преврат, наказания за крадците и стабилизация на страната.
    На това се казва армия, не като вас, послушковци, които не разбират от нищо друго освен да боднат.
    Боцкай Цончеве, боцкай и си пий ракията и псувай, по добре няма да стане, всичко свърши.

    Коментиран от #45

  • 34 армаган мустафов

    0 0 Отговор
    Да си полицай е призвание, всичко започва от генетичния код- трябва баща ти и дядо ти да са били с ченгелска закалка, да те бият докато изтрезнеят и после докато пак се напият, да ти наливат идея за честта на семейството и колко си нищожен, за да се наречеш техен син, каква си гнида и паразид и как са те направили и как ще те утрепат ако не им се подчиняваш или да се отрекат от тебе чрез Държавен вестник! Плицаите, мутрите и охранителите на ТИМ всичките са от едно котило: "калпазанското". Много велики и тарикати ама ако няма на кого да кажат по радиото : "Илати сички, че мое ма бият" хич не си правят труда да се ядосват! Цигаромите си имат последователи и те са в следните професии: охранител, полицай и военен, странно, защо, когато някой от тях се пенсионира все отива да работи охрана...

    Коментиран от #43

  • 35 Дошо

    0 0 Отговор
    Крайно време беше.И без това едва носим тия хрантутници.
  • 36 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мунчо ":

    Преценяваме, че си непотребен на обществото шапкар.
  • 37 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "държавен сл":

    И на мен ми е забранено да имам частна фирма въпреки, че не съм държавен хрантутник.
  • 38 Едно Ченге

    0 0 Отговор
    Никой не осъзнава какъв хаос ще настане с масови молби за напускания. Никой не оценява работата на тези хора, всеки вижда сладката страна. Колко от вас са виждали тежка катастрофа и са били първи на мястото и им се налагало да запазят самообладание при вида на полужив човек? Архитекти, ИТ инженери и всички други са на бюра, а не на студ и пек. Ако ще се съкращават пари то това трябва да са от администрацията, така наречение чантаджии които се разхождат с ризка от 8 до 5, а не от ченгетата на улицата и тези по затворите. Замислете се малко, ако ги няма тези хора каква анархия би настанала, само се поставете веднъж на мястото на ченге на футболен мач или на протест..................
    Останете си с здраве!

    Коментиран от #46

  • 39 Едно Ченге

    0 1 Отговор
    Никой не осъзнава какъв хаос ще настане с масови молби за напускания. Никой не оценява работата на тези хора, всеки вижда сладката страна. Колко от вас са виждали тежка катастрофа и са били първи на мястото и им се налагало да запазят самообладание при вида на полужив човек? Гадни тролове сте всички! Архитекти, ИТ инженери и всички други са на бюра, а не на студ и пек. Ако ще се съкращават пари то това трябва да са от администрацията, така наречение чантаджии които се разхождат с ризка от 8 до 5, а не от ченгетата на улицата и тези по затворите. Замислете се малко, ако ги няма тези хора каква анархия би настанала, само се поставете веднъж на мястото на ченге на футболен мач или на протест..................
    Останете си със здраве!

    Коментиран от #54

  • 40 Едно Ченге

    0 0 Отговор
    Та нима Емил Шарков ако беше доживял до пенсия можете с ръка на сърцето да го оплюете и да кажете, че не заслужава обезщетение!!!!!!

    Коментиран от #41

  • 41 армаган мустафов

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Едно Ченге":

    ти как сбърка тука - бай Петко е държавен герой на онеправдания унижаван от ченгели, цигароми и мутри народ! Всеки който ми влезе у дома с оръжие трябва да излезе с краката напред - ПЛЮЯ И ОЩЕ КАК!!!
  • 42 античенге

    0 0 Отговор
    Друго не умеят да работят
  • 43 античенге

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "армаган мустафов":

    Само като охрана ........защото имат по тежка работа от миньорите
  • 44 чантаджия

    0 0 Отговор
    Само не ми стана ясно каква е тази година и 30 месеца?!... Ясно и Вашия умствен капацитет какъв е!!!

    Коментиран от #47

  • 45 Nikolay Tsonchev

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "наборника":

    Като ме питаш ще ти кажа-90 завърших средно.В казармата ако ти си лежал това не значи че и аз съм лежал -водка не пия ама за това пък имам една закачалка с медали от военно приложни спортове-много добре знам каква е била армията преди да дойдат комунягите дет всички ги търпяхте 45г и още 26 след това - прадядо ми е бил офицер от 8 Пехотен Етърски полк и е изкарал три войни - а тези дет са ти били командири - техният срам ще тегне още много на гърба на Армията българска.
    За едно си прав-наистина трябваше да станем и да им счупим главите и да има ред и законност- но за да се случи това трябваше да сме единни - а ние не бяхме както и сега не сме -виждаш ли колко плюят по Армията в т.ч. и ти с такива хора можеш да очакваш само нож в гърба.Къде е твоята отговорност-ти де беше и с какво се пребори.
  • 46 чичо Пенчо

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Едно Ченге":

    Приятел,имаш МНОГО ПРАВО. Но не се засягай, ако наистина си честен човек-на хората им омръзна (а и на мен също) да ме спрат и да ме питат: Ами ся, ко ша прайм ?? Прав си, че гореказаното трябва да се отнася за чантаджиите и шапкарите. Нещо повече - ако се намаляват парите при пенсиониране, то 12 заплати да се дават на низшите чинове, защото те и така по-малко получават от техните бюрократи. А шапкарите - и 12 заплати накуп са им много !!

    Коментиран от #48

  • 47 чичо Пенчо

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от " чантаджия":

    На "чантаджията"-приеми го като отговор. Явно не си служил войник иначе щеше да знаеш-едно време казармата беше по 2 години (т.е. Година и 12 месеца). Но след втората година, наборът взет през м. Септември и трябващ да се уволни също през Септември обикновено го задържаха - било за помощ на селяните при селскостопанска работа по прибиране на реколтата, било ако си към строителството за довършване на обекта ( и тогава годините служба ставаха 1 година и ...найсе месеца). При всяко положение имаше задържане на "УВО-то" защото войнишкият труд е НАЙ-ЕВТИН !! Или по-скоро БЕШЕ !!
  • 48 Едно Ченге

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "чичо Пенчо":

    Стига бе Пенчо, на мен пък ми писна да слушам, че ви е писнало. Като сте толкова съвестни, като те питат ко праим казваш да пише. Взимаш си гордо акта за 200 лв. и отиваш и си го плащаш. Тук идва и другия момент 80 % от рушветите са провокирани от самите шофьори, а не от полицаите ("Ама не може ли да измислим нещо?"). За шапкарите съм напълно съгласен с теб!!!
  • 49 гост

    0 0 Отговор
    Посегнаха на парите на полицаите и военните за да има за - Циганите . Но и тези пари като свършат - какво ще стане ?
    Ще вдигнат - данъци, ток , вода , такси / може би / - Държавата трябва да събира пари да има за - М....лите , Бежанците и Депутатите. . Е.аси колко интернет ТРОЛОВЕ има -
  • 50 Едно Ченге

    0 0 Отговор
    И това е вярно, м....л, който е просто един глас за 20лв. Един тъп закон не могат да гласуват за малолетната и непълнолетна бременност. Писнало ми е от такива по махалите. Ама традиция било, ама реват за дискриминация ..... . Никой ли не се сеща, че ако например правителството се грижи за полицията и не се чуди как да ги е.* цялото МВР утре ще гласува пак за него и няма да има нужда от сиви разходи за сиви гласове.......................
  • 51 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "той":

    Каква граница пазят?!Къде ги бият по мачове?
    Не пиши глупости щото всички знаем ,че ченгетата и военните още от едно време освен да лющат семки ,прибират пари и да врътнат някаква далавера нищо друго не правят.
    Аз съм бил свидетел поне на 100 случая когато им са давани пари на ръка .
    Не стига че са избрани всичките с конкурс и 1лв от заплатата не са си заслужили , а ще ги поставяме по-напред от миньори, лекари, учители.
    Както виждате те не искат да работят.Ако искаха щяха да се борят за по-високи заплати за което нямам нищо против.Но те искат да се пенсионират рано, да взимат пенсии и 20 заплати и да не работят.
    Това е една от най-паразитните групи в българското общество.
  • 52 Morgoth

    0 0 Отговор
    Хем се пенсионират в средата на стажа на останалите, хем получават по един апартамент за това, че са си тръгнали. Това е наглост, но като са свикнали на привилегии няма лесно да се откажат.
    В полицията и в армията поне половината длъжности не изискват физическата сила и издръжливостта на млад човек. След като навършат определена възраст да стават писарушки и да си карат до 67 както ще караме всички ние - баламите! За сметка на това докато работят тежката и опасна работа може да получават надбавка към заплатата и всички да са доволни.
  • 53 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "реалист":

    Доктора ако работи в нормална държава трябва да взима поне 5 пъти повече от един полицай който с усилие си пише името!
    У нас полицайте да не би да са си заслужили парите?!
    Някой от тях да иска по-висока заплата?
    Те искат ранно пенсиониране на гърба на другите плюс още 20 заплати и да се хванат някъде като охранители та да продължат да лющат семки и да пърдят в служебната кола.
    Като сме водещи по брой полицай на единица население защо сме с една от най-високите нива на престъпност държава?
    Страх ги е един дребен хулиган да сгащат камо ли някоя наперена мутра да опердашат.
  • 54 Juliy

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Едно Ченге":

    Да не би тези дето орат по полето,които те лекуват или се опитват в училище пъпчатия ти пубертет да го направят човек им е по-лек труда та искаш да си с едни гърди пред другите!!!
    Всички изглеждате като охранени розови прасенца които чакате от някъде да изпадне някоя далавера!
    От къде на къде ще ползвате повече привилегии примерно от миньорите които ви изкарват заплатите!
    ДА НЕ БИ ДА СТЕ НАМАЛИЛИ БРОЯ НА ПЪТНИТЕ НАРУШЕНИЯ,СЛУЧАИТЕ НА КОНТРАБАНДА ИЛИ СТЕ ПРЕСЕКЛИ БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ И КРАЖБИ !!!

    Коментиран от #70

  • 55 ченге

    0 0 Отговор
    Не крия че съм полицай и през моята служба три пъти щяха да ме убият роми при тяхно сбиване.Който мисли че е лесно да заповяда.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 8ми пехотен

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "той":

    8-ми приморски пехотен полк!!!! Приятелю чети историята!! Н.Цончев
  • 58 аз

    0 0 Отговор
    Абе защо не разсъждаваме по друг начин.Да се борим не да вземем на ченгетата 20-те пенсии,а да дават на всички 20 пенсии и да се пенсионираме на 55 г.
  • 59 Ba7 Rambo

    0 0 Отговор
    На всички професори по противодействие на престъпността мога да кажа, да се засрамят малко. Претендирате, че полицаите не могат да пишат, а пишете "от къде на къде"... И аз не крия, че съм полицай. Преди два дни, например, ме посрещнаха на стълбите на работата със сигнал за бомба. Моята работа е първи да посетя мястото и да предприема първоначалните действия. Сигурен съм, че много от вас всезнаещите не могат да си представят, какво минава през ума на човек в подобна ситуация. Или в друга такава - ПТП с пострадали, живи и гърчещи се вътре в автомобилите си. Моля ви, засрамете се. Не коментирайте неща, които са далечни за вашата психика.

    Коментиран от #60, #65

  • 60 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Ba7 Rambo":

    Отворко защо обществото не ви уважава?Задал ли си си този въпрос?
    Искаш да лющиш семки по време на работа,да получиш 20 заплати на куп,да се пенсионираш на 40 години....?
    За сметка на кой?
    - За сметка на тези които ти изкарват заплатите,на тези които не можеш да ги защитиш.
    Не ми се прави на Rambo щото психиката ти е още на милиционер!
    Нека се направи едно проучване и истината ще лъсне ,че в страната ще застанат зад вас само вашите семейства.Това не те ли навежда на някакви размисли.
    Вие не искате достойно заплащане за труда си, а искате привилегии.Това си е 100% милиционерщина.

    Коментиран от #67

  • 61 БОБИ62

    0 0 Отговор
    Не мога да повярвам , как може да има такава злоба в хората !!! Наистина поговорката: Не е важно аз да съм добре , важно е Вуте да е зле . Важи в пълна сила за нас БЪЛГАРИТЕ.
    Обидно ми е . Ас съм пожарникар и и съм давал и продължавам да давам толкова много от себе си за хората а тук излиза ,че едва ли не съм паразит ,който живее на Вашия гръб . Никога не съм го правил но сега ще го кажа , защото ме боли от думите Ви . С реален риск за живота си съм дал втори живот на двама души - един мъж на средна възраст спасих от задушаване и младо момиче от удавяне , всъщност те бяха две момичета и едно момче но ас успях да извадя само едното момиче . Предотвратявал съм на два пъти реални опасности от експлозии единия път на горящи бензинова ЖП цистерна и бензинов автовоз а други път на авария с изтичащ амонячен газ , които можеха да вземат десетки жертви . Та мисълта ми е , колко от от драскачите тук знаят под какво напрежение и какъв стрес работят огнеборците?Какви са условията в които работят?А до каква възраст доживяват след пенсиониране ??? Да сте чули пожарникар да пита пред горяща къща : А сега кво прим ? Да сте виждали пожарникар да взема пари за да изгаси нечия къща или имущество ? Или щом е с шапка , щом е от МВР значи е гад , значи е корумпиран а ? Не слагайте всички под общ знаменател !!! Всяко стадо си има мърша , има я и при нас има я и при лекарите и учителите и миньорите и при всички . Не смятам , че това са незаслужени пари просто това е един бонус за всички ония гадости които ги няма в цивилните професии Пожарникарите са едни от най уважаваните хора по света но за жалост аз не мисля , че това важи за БЪЛГАРИЯ
    Та така тази вечер се превърнах в хвалипръцко но това е професията която нося в сърцето си и ми се иска да знаете ,че 99 процента от колегите които познавам са стойностни и честни хора и ежедневно са подложени на рискове , тези хора не заслужават да бъдат оплювани не се радвайте на това че ще бъдем лишени от част от правата си , напротив подкрепете ни , защото утре на прицел ще са лекарите после учителите ,животновъдите и ........ и никой никого няма да подкрепи защото не е важно ние да сме добре важното е другите да са зле
    ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ?????????????
  • 62 7777

    0 0 Отговор
    Алоо..висока заплата ли искаш, или привилегии от времето на Живков.
    Като ти е опасен труда ще се пребориш за висока заплата и ще се наредиш на опашката за пенсиониране като останалите твои сънародници.В живота си ще изгасиш 5 пожара и през останалото време ще спинкаш.

    Коментиран от #63

  • 63 БОБИ62

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "7777":

    Нищо повече от това което имам не искам !!!
    Искам утре да си в горящо помещение някъде по високите етажи на някой блок и да ти изпратят да те спасява 67 годишен пожарникар при това сам без други огнеборци , да пристигне с раздрънкания 30 год. Зил на който не се знае дали помпата ще подаде вода ,та този 67 год младеж най-напред да спре тока , че после да построй гасителна линия на коята половината маркучи , казвам маркучи щото ти не знаеш що е шланг да се спукат и тогава ако може да се качи при теб да те спасява сега казвам ака може щото преди това два дни е бил горе в гората да гаси горски пожари докато почива, че да те видя тогава каква песен ще ми припяваш . Щото при такива условия се налага да работя с остаряла техника на която сами си правим ремонтите , с един двама човека в екип щото пари за повече няма, със маркучи които не издържат и пет атмосфери а би трябвало да издържат 12 ма кво ти обяснявам що ли не те оставя да гориш
    пп Стигал съм до 12 пожара на ден , бил съм пожарникар повече от две години и в комбината Кремиковци ,когато наистина завода работеше спасил съм продукция за стотици хиляди да не кажа милиони евра а ти платен трол какво си направил знаеш ли какво е да дадеш втори живот на човек, който е бил изгубил всякаква надежда , поглеждал ли си в очите на такъв човек ???? Жал ми е за теб !!! Ти си и ще си останеш една дребна и завистлива душица!!!
  • 64 Леля ти

    1 0 Отговор
    Плащат им по 20 заплати като се пенсионират защото за нищо не стават и като навлязат в цивилния живот ще умрат от глад.Повечето от тях стават пъдари и от едно място на което са спали цял живот се местят в друга фирма където вместо да пазят да спят цяла нощ.Няма по изпаднал народ от нисш военен и таксиджия!
  • 65 Артур

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Ba7 Rambo":

    Доре Рамбо бил си на сигнал за бомба обаче през другото време като дойда при теб ми се правиш на отворен! Обраха ми апартамента и се направихте,че не сте от тази планета!На човека му откраднаха лаптопа и се направихте ,че смяната ви свършва при работещ сигнал и престъпници поднесени като на тепсия!Знаеш ли, ако съм ви един шеф всички ще ви изпратя на борсата по труда и повече няма и да припарите в системата ма МВР! Знаеш ли колко млади хора чакат за твоето работно място?
  • 66 Viktor Ivanov

    1 0 Отговор
    На тия корумпирани и 8 заплати са им много.хрантутници.Истината е че с изкривената им психика и разбирания ако преждевременно останат без работа, преди да са си взели смешната пенсия, ще се молят да си изкарат стажа в някоя банка.Попитайте г-н Начев ДИРЕКТОРА НА КАТ ПЛОВДИВ ДЕТО СТАНА НАЧАЛНИК НА 27 ГОДИНИ.ОСТАВЯМ ИЗВОДИТЕ НА ВАС.Отделно попитайте полицай Радостин Христов от 6то РУП Пловдив, дето ходеше надрусан в училище Христо Данов, а сега освен че е полицай ами и право учил.А честито Ви народе.Оправията е на терминал 2.
  • 67 Отворкото

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Juliy":

    Пълно е със самонадеяни. Научи се, че след обръщение се слага запетая. Но това се учи в трети клас... Смятай къде се намираш...
  • 68 сапунисан

    0 0 Отговор
    еееееее нали трябват пари за м...лите все нормалните хора страдат няма значение дали умеят нещо МВР системата или не умеят правило номер 1 цигани българи не хранят но в нашата тъпа държава са на почит
  • 69 Едно Ченге

    0 0 Отговор
    Тези, които орат на полето и тези, които обучават моя пубер отиват на работа и знаят, че довечера ще се приберат на топло при семейството без капка съмнение, а на полицая всяко дежурство му е последно. А относно лекарите не мисля, че трябва да ги жалиме. Признавам, че е една от най-отговорните професии, но един млад лекар стартира на на 6-700 лв. но пред него е една не малка перспектива. Не знам какви познати имаш, но един доказал се специалист има не малки възможности и не живее в панелка и не кара 15 годишен Опел, както разбира се е правилно да бъде. Относно намаляването на пътните нарушения ние всички не си ли променим мисленето, никое МВР няма да ни оправи. Какво очакваш да се случи, по едно ченге във всяка кола да ти дудне да спазваш правилата?
    И повярвай на никой полицай не му е приятно да стои цял живот на 800 лв. заплата, при него няма перспектива както при лекарите. Всички искат по високи заплати, но няма кой да ги даде. Всички искат нови коли, нормални дрехи, надеждна техника с която да се работи но НЯМА. Не знам защо мислиш, че всички в системата са коне с капаци...
    И да отговоря на последния ти въпрос, защо не са сгащени големите мутри!
    Защото цялата държава е сгащена от мутри. Защото когато го хванеш той звъни 2 телефона и на теб ти снасят нареждане да го пуснеш.............. НЕЩАТА са много по сериозни от колкото си мислите.
    Ама здраве да е и Вуте да е зле!

    Коментиран от #74

  • 70 Едно Ченге

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Juliy":

    Тези, които орат на полето и тези, които обучават моя пубер отиват на работа и знаят, че довечера ще се приберат на топло при семейството без капка съмнение, а на полицая всяко дежурство му е последно. А относно лекарите не мисля, че трябва да ги жалиме. Признавам, че е една от най-отговорните професии, но един млад лекар стартира на на 6-700 лв. но пред него е една не малка перспектива. Не знам какви познати имаш, но един доказал се специалист има не малки възможности и не живее в панелка и не кара 15 годишен Опел, както разбира се е правилно да бъде. Относно намаляването на пътните нарушения ние всички не си ли променим мисленето, никое МВР няма да ни оправи. Какво очакваш да се случи, по едно ченге във всяка кола да ти дудне да спазваш правилата?
    И повярвай на никой полицай не му е приятно да стои цял живот на 800 лв. заплата, при него няма перспектива както при лекарите. Всички искат по високи заплати, но няма кой да ги даде. Всички искат нови коли, нормални дрехи, надеждна техника с която да се работи но НЯМА. Не знам защо мислиш, че всички в системата са коне с капаци...
    И да отговоря на последния ти въпрос, защо не са сгащени големите мутри!
    Защото цялата държава е сгащена от мутри. Защото когато го хванеш той звъни 2 телефона и на теб ти снасят нареждане да го пуснеш.............. НЕЩАТА са много по сериозни от колкото си мислите.
    Ама здраве да е и Вуте да е зле!
  • 71 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Не заслужават и 2 заплати при пенсиониране!!! Правят се че работят по 25 години и накрая 20 заплати....?? Пенсионират се млади и отиват охрана в някоя банка.. Голяма пенсия, голяма заплата от банката и 20 заплати на куп........ тотално источване на държавния бюджет!!!!!!!!
  • 72 Едно Ченге

    0 0 Отговор
    Ми ходи и ти бе Иванов, сладка работа........
  • 73 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    че кой ги задължава да ходят-те да пазят нашите граници ,а не да ходят по чуждите земи и да се правят на мъже,да се бъркат в чужди съдби,искат пари да правят на чужда неволя...
    абсурд-никакви заплати горница -ако е ходел по чужбина да се бие за чужди интереси-особено пък да се пенсионират по рано.може примерно 3-4 заплати и нормално пенсиониране като всички граждани на страната ни и задължително само да служат на нашата територия.Щом избере навън да ходи-всичко е за него отговорност-и най тъпото е че се бият по чужди страни без кауза а ей така заради агресията и алчността -и ги правят Герои на България-много тъпо е това и не го одобрявам.Тука има хора които наистина го заслужават повече на местна почва.....
  • 74 7777

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Едно Ченге":

    Защо обществото не ви подкрепя?
    На този въпрос отговора е ясен , но е добре и вие да си отговорите за себе си!
    Ако работите професионално и резултата от вашият труд е на лице нямам нищо против да получавате в пъти повече.
    Но при условие ,че съм се нагледал многократно на вашата корумпираност,простотия и мързел няма как да ви подкрепя.
  • 75 Едно Ченге

    0 0 Отговор
    Една лястовица, пролет на прави......... Нека не слагаме всички под общ знаменател!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове