Last news in Fakti

3 Септември, 2015 09:30 1 103 2

Бежанците са проблем за националната ни сигурност

  • бойко ноев-
  • бежанците-
  • проблем-
  • национална-
  • сигурност

Европа ще се свие и ще се национализират системите за сигурност, каза още Бойко Ноев

Бежанците са проблем за националната ни сигурност - 1
Снимка: bTV

Всяка държава е уникална по своему, но България е уникална с това, че е най-бедна в Европейския съюз. Освен това 10% от нашето население е свързано по някакъв начин с ислямската религия и съотношението между християни и мюсюлмани продължава да се влошава във вреда на християните. Това заяви по bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

Влошаването на двата фактора - по-бедна и етнорелигиозният състав на населението, безспорно подхранва националистическите партии, които от вчера говорят за смяна на геополитическата ориентация на България. Просто една от тези партии иска България да бъде в Евроазиатския пакт, допълни Бойко Ноев. Според него това е сериозна промяна и е заплаха за националната сигурност.

„Аз съм съгласен с тези, които казват, че това не е бежански проблем, а е своеобразен геополитически проблем. Това е едно преселение на големи групи хора, което създава неочаквани проблеми за Европа. То ще засили противоречията в Европейския съюз. Това ще го видим съвсем скоро, тъй като при никакво положение част от европейските страни няма да приемат позицията на Германия.

Смятам, че канцлерът Меркел допусна сериозна грешка обявявайки, че Германия е готова да приеме едва ли не всички, които желаят да отидат там. Това създава проблеми не само за германското общество, но това е дето се вика техен проблем. Това създава проблем на обществата по пътя на мигрантите, защото виждате какво става в Сърбия, в Унгария, а вероятно може да се случи и в България при някакви обстоятелства”, коментира още бившият министър на отбраната.

„През 2013 г. в България имаше политици, които казаха че бежанците ще подобрят генофонда на българите. Не съм съгласен с тези, които смятат, че по този начин ще се реши проблемът с работната сила в Европа, това е позицията на Великобритания изразена чрез „Икономист” и е опасно българските политици да подхващат тези. За България това няма да бъде валидно. Продължавам да твърдя, че за България това е проблем за нашата национална сигурност.

Смятам че тези хиляди, десетки хиляди млади мъже, здрави мъже, трябва да хванат пушките и както нашите предци и както европейските народи в миналото, когато някой е застрашавал тяхната територия, начин на живот, техните семейства, с пушка в ръка са се биели и са загивали.

Европа и НАТО трябва да помогнат на тези хора да се върнат и да победят тези нашественици, които им режат главите и им изнасилват жените”, допълни още Бойко Ноев.

„Европа, която е свикнала да работи в една постоянна обстановка, трудно се справя с такива неща. Европа сега ще се свие, ще се национализират системите за сигурност”, каза още Ноев.

Защо в България не се задържа никой, защото България чинно и много дисциплинирано, може би най-дисциплинираната страна в Европа, която приема бежанците, описва ги, сваля им отпечатъци на тези, които хване и ги регистрира, но тези хора си заминават, коментира Бойко Ноев и допълни, че трябва да направим всичко възможно, за да опазим своите граници.

„В умните държави когато има проблем, търсят причината. Ние обсъждаме бежанската вълна, без да търсим причината. Фундаменталната причина е рухването на държавността в държавите от Северна Африка и Близкия изток, причинено от едно неправилно политическо решение на САЩ, Англия и Франция – махането на диктаторските режими в тези страни”, заяви проф. Божидар Димитров по Нова телевизия. Според него не е трябвало диктаторските режими, да бъдат заменяни с демокрация.

„Просто тази дума отсъства от речника на държавите в тази част на света”, заяви Божидар Димитров.

По темата се включи и депутатът Велизар Енчев. Той заяви, че е съгласен с проф. Димитров, но частично. Велизар Енчев коментира международно правната гледна точка.

„Към настоящия момент са мъртви няколко системи в ЕС. Първо не съществува системата Шенген. Второ не съществува системата Фронтекс. Третата система, която не функционира, е системата Дъблин. Още една система не работи, която е важна за България – конвенцията между ЕС и Турция, а тя гласи, че ЕС ще върне всички нелегални имигранти на територията на Турция. Ние сме беззащитна жертва от това море от погазено международно право”, заяви Велизар Енчев.

Според него в Европа ще има промяна на цивилизационния модел, дехристианизация на ЕС и ислямизация на европейските страни.

„Всеки може да види какво е в Париж, Лондон, Брюксел”, коментира Велизар Енчев.

Според него голяма отговорност за това носят САЩ, Саудитска Арабия, Турция, Оман.

„Има данни, че Саудитска Арабия и Катар не приемат тези бежанци, а плащат на много от тях да се насочат към Европейския континент. Плащат милиарди за бежански лагери в Ливан, но не допускат нито един човек”, заяви Велизар Енчев.

Проф. Димитров не е съгласен с твърдението, че ще се промени цивилизационния модел на Европа.
„Ако дойдат 5 млн. души, а Европа е 510 млн. християни. Една трета от бежанците също са християни, това са сирийските християни”, заяви Божидар Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Майстора

    0 0 Отговор
    В България видимо се наблюдава демографски срив и по добре да заложим на сирийски християни ,от колкото на цигански мюсюлмани!Държавата спокойно може да дава направо гражданство на сирийци,които са с висше образование и да започват работа ,защото имаме нужда от образовани кадри!
  • 2 сссс

    0 0 Отговор
    евала на тоя ..за пръв път чувам политик освен волен сидеров да говори истината

    предполагам ще бъде порязан веднага от американската агентура в бг
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове