21 Септември, 2011 14:41 951 0

Ангела Меркел удари рамо на Росен Плевнелиев

  • ангела меркел-
  • росен плевнелиев-
  • избори 2011
Ангела Меркел удари рамо на Росен Плевнелиев - 1
Снимка: ГЕРБ

До мен достигат много добри новини за България. Излъчвате само положителни сигнали за развитието на вашата страна, подкрепям ви и ви пожелавам успех на изборите.

Това е заявила федералният канцлер на Германия и председател на ХДС Ангела Меркел на среща „на четири очи“ с кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев, съобщиха от пресцентъра на партията.

Тя отбелязала също, че България стои много добре в международен план и изразила увереност, че правителството на премиера Бойко Борисов ще продължи тази тенденция.

"От своя страна Росен Плевнелиев благодари на канцлера Меркел, за подкрепата и помощта, която страната ни получава в сферата на икономиката и борбата с корупцията и престъпността. Плевнелиев подчерта и волята на правителството на Бойко Борисов да положи всички усилия, за да превърне България в модерна и конкурентна част от европейската икономика", пише още в съобщението от управляващата партия.

Плевнелиев и Меркел разговаряха в рамките на дискусия за устойчивия икономически растеж през XXI век, организирана от централата на ХДС и Фондация „Конрад Аденауер“ в Берлин. Във форума участваха още съветникът на амриканския президент Барак Обама и на Европейската комисия проф. Джерами Рифкин и представители на браншови и неправителствени организации.

Плевнелиев е обсъдил с Рифкин някои идеи за развитието на България.

Пред форума Ангела Меркел обяви, че Германия ще се стреми към нулев дефицит и ще харчи толкова средства, с колкото разполага. Германският канцлер заяви още, че страната й ще работи за устойчивост и прогрес, защото е нужно да се промени сега действащия модел.

"В противен случй следващите поколения ще са изправени пред огромния проблем да не могат да харчат средства за нищо, освен за плащането на огромни дългове. Един от изходите в тази посока е темата за енергийната ефективност, която може да спести доста разходи на икономиката и домакинствата", заяви германският канцлер.

Тя обяви още, че Германия ще се стреми да постави началото на дебат за преосмисляне на цялостния модел на развитие на света и икономиката, като предлага свои позиции и идеи. Една от тях е разработването на система от индикатори за измерване на прогреса на икономиката, които ще бъдат предложени от германски икономисти.

В рамките на дискусията Росен Плевнелиев е разговарял и с федералния министър по въпросите на околната среда, опазването на природата и сигурността на реакторите д-р Норберт Рьотген. Двамата обсъдили темата за енергийната ефективнос, като Плевнелиев увери Рьотген, че тази тема ще бъде сред основните приоритети в предизборната платформа на ГЕРБ, уточниха от партията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА