Last news in Fakti

23 Септември, 2011 13:29 3 356 0

Плажовете във Варна вече са неохраняеми

  • варна-
  • плаж-
  • медицински екипи
Плажовете във Варна вече са неохраняеми - 1
Варненски плаж сега / Снимка: БГНЕС

Повечето градски плажове във Варна вече са неохраняеми, предаде БНТ. Всички, които са избрали да почиват край морето през празничните дни, да бъдат внимателни и да не влизат във водата, съветват специалистите.

Медицински и спасителни екипи ще има на централния градски плаж във Варна до края на тази седмица и в курорта "Златни пясъци" до края на септември.

Въпреки хубавото време, морето е много бурно през последните 10 дни, често се появява мъртво вълнение и е опасно дори и за добрите плувци. С приключване на активния летен сезон плажовете един по един опустяват. За това са намалени и медицинските екипи, които дават дежурства от варненската поликлиника "Света Клементина".


През това лято медиците са помогнали на 75 души, които са спасени от удавяне. А 126 са случаите, в които е потърсена помощта на лекарите на плажа за хора с различни здравословни проблеми.

Втора поредна година без трагични инциденти на охраняемите плажове отчитат медицинските и спасителните екипи.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА