8 Октомври, 2015 06:31 5 245 3

Откриха колата, блъснала мъжа на Витоша

  • откриха-
  • кола-
  • блъснала-
  • мъж-
  • витоша

Преглед на печата

Откриха колата, блъснала мъжа на Витоша

Намереният на Витоша във вторник сутринта мъртъв мъж е бил блъснат от кола, а шофьорът е избягал. Колата вече е намерена, а водачът е идентифициран, но все още не бе задържан в сряда следобед, пише в. “24 часа”. В тъмния мерцедес се е возела компания от няколко младежи. Инцидентът е станал в участъка между Тихия кът и Мечката в понеделник вечерта. 63-годишният софиянец Радослав Стоянов вървял от лявата страна на пътя и се спускал надолу към града. Човекът е бил ударен отзад от мерцедеса. Компанията, която се е возела в колата, не е видяла мъжа и шофьорът не е успял да реагира, разказаха разследващи.

От удара на мястото останали много парчета от фаровете на колата, мигачите, бронята и други отломки. В тежкия сблъсък мерцедесът счупил десния крак на Стоянов, както и няколко гръбначни прешлена. Пострадалият имал и кръвонасядане в задната част на главата. Според съдебните лекари е починал на място.

Когато разбрали какво са направили, младежите се уплашили и избягали. За да не направят впечатление, дори загасили фаровете на автомобила. След като прегледали записи от камерите и разпитали свидетели обаче, полицаите стигнали до колата и извършителите. Очакваше се късно в сряда или в четвъртък да бъде задържан шофьорът.

Катаджия пие кафе на метри от нарушител

Докато полицай от КАТ пие кафе, на 10-ина метра от него е спрял Мерцедес в нарушение. Две снимки и описание на ситуацията бяха публикувани във Фейсбук от столичанина Ивайло Дойнов, пише в. "Труд" в утрешния си брой. Самият Дойнов не е бил открит за коментар.

Случката се разиграла около обяд на столичната улица "Раковски". сребристият автомобил стои в най-дясното платно в посока към градинката на "Кристал", запешвайки го и останалите коли го заобикалят. Катаджията е на тротоара с гръб към нарушението. Дойнов твърди, че отишъл при униформения и го попитал защо не глоби шофьора. "Ей сега ще го изгоня, но това ми е първото кафе от сутринта", отговорил служителят на реда. ОТ СДВР съобщиха, че са започнали проверка дали двамата пътни полицаи са действали в съответствие с изискванията за изпълнение на служебните им задължения.

2 бона глоба за муден чиновник

Държавни служители, които работят в органите за управление или контрол на парите от Брюксел, ще бъдат наказвани с глоба до 2 000 лв. за мудна работа, пише в. "Монитор". Това предвижда приетият вчера на първо четене от депутатите изцяло нов Закон за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове. В него е разписана първоначална санкция между 50 лв. и 1000 лв. при първо забавяне на предвидените в закона срокове, но при второ провинение чиновникът ще се бръква с между 100 лв. и 2000 лв. „Към момента нормативната уредба за еврофондовете е разпокъсана, а става въпрос за голямо предизвикателство – трябва да разпределим над 12 млрд. евро до 2023 година“, мотивира необходимостта от цялостен закон вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев от парламентарната трибуна. По думите му с новите текстове се залага ясна процедура, по която бенефициентите ще могат да си търсят правата, вместо както в момента – през сивата зона. 

БНБ ще може да налага смени в бордове на банки

БНБ да може да иска освобождаване на мениджъри на банки, за които се смята, че не изпълняват адекватно задълженията си. Това е една от препоръките към Централната банка в доклада на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка (СБ), пише в. "Сега".

Международните институции предлагат да се осигури повече контрол от страна на БНБ над акционерите на търговските банки. Според доклада трябва да се предвиди законова разпоредба, с която банките да бъдат задължени незабавно да уведомяват надзора за всяка съществена информация, която би се отразила негативно на акционери, които имат съществено участие. От МФВ и СБ съветват БНБ още да общува "интензивно" с управителните и надзорните съвети на банките. 

Държавата натоварва компаниите с още данъчна бюрокрация

Правителството реши да създаде огромна бюрокрация и несигурност на хиляди фирми, пише "Капитал". През промени в Закона за ДДС регистрираните компании, които са около 230 хиляди, ще трябва да декларират всички вече налични и покупките на нови автомобили и имоти на стойност над 5000 лв. Те ще са задължени да измислят своя методика за изчисление каква част от тях се ползва не за корпоративни цели и да се самооткажат от част от ДДС-то си за връщане. После данъчните ще имат свободата да не се съгласят и да поискат връщане на повече ДДС. Причината - текстовете са неясни, вместо да има разписани ясни правила.

Български филм за Кустурица откри "Франкофония 2015"

Документалният филм "Кустурица. Балкански хулиган" на журналиста Георги Тошев и режисьора Явор Веселинов откри 24-ото издание на престижния кинофестивал в рамките на "Франкофония 2015" в Париж, пише в. "Дума".  Филмът беше представен от директора на Българския културен институт Диана Игнатова, журналиста Георги Тошев, директорите на Белгийския и Сръбския културни институти Ан Льоноар и Славица Петрович. Героят на лентата Емир Кустурица изпрати писмо до зрителите, в което извиняваше отсъствието си с довършването на новия си филм, който се очаква да има премиера на фестивала в Кан догодина. В лентата участва и италианската звезда Моника Белучи, която предстои да блесне и в новия филм от поредицата за Джеймс Бонд.

"Щастлива съм, че за втори път България беше поканена да участва в този престижен фестивал и то с филм за един от най-интересните европейски режисьори", каза директорката на Българския културен институт Диана Игнатова. "Филмът за Кустурица се радва на голям успех по света, но съм особено радостен да го покажа в Париж - града, който Емир определя като "свое място", сподели Георги Тошев.

Дадоха на Пловдив Голямата базилика

Правителството даде на община Пловдив за управление археологическия комплекс "Голяма раннохристиянска епископска базилика Филипопол", пише в. "Стандарт". Кметството под тепетата ще управлява старината 10 години, решиха министрите на заседанието си. Комплексът е културна ценност от национално значение и е един от най-интересните антични обекти в Пловдив. Към момента обаче изключителният му културен ресурс остава неизползван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    0 0 Отговор
    как за една секунда потъва в такива г..на
    че секунда преди това и през ум не му е минавало
    джитка си с мерджана компания
    отивали да правят нещо си там
    и след една секунда
    загребва с две шепи:)
    това само кола може да го направи
  • 2 бай Иван

    0 0 Отговор
    Така е , но трябва да сме отговорни!Когато се случи такова нещо трябва да си понесем отговорността като мъже!
  • 3 Иванов

    0 0 Отговор
    Хванали го на ВЛИЗАНЕ в БЪЛГАРИЯ !!! Егати граничната полиция - ако той сам с баща си не беше решил да се върне и предаде щяха да му хванат.....колкото хванаха братя галеви и мнооооого други !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове