Last news in Fakti

8 Октомври, 2015 09:30, обновена 8 Октомври, 2015 16:49 3 891 6

18-годишен с книжка от 2 седмици прегазил мъжа на Витоша

  • задържан-
  • заподозрян-
  • витоша-
  • 18-годишен

Задържан е авторът на тежко криминално престъпление, станало в района на Витоша. Това съобщиха за Факти.бг от полицията. Той е шофирал колата, която блъсна и уби 63-годишен мъж в близост до местността Копитото на Витоша.

От полицията уточниха, че това  е 18-годишен младеж с инициали Д.К..

Тялото на 63-годишният мъж беше открито във вторник край шосето в близост до Копитото.

18-годишният шофьор, прегазил мъжа, е бил правоспособен водач от 2 седмици, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов на брифинг в двора на СДВР. От столичната дирекция показаха автомобила, с който е извършено престъплението - черен Mercedes CLK.

С него са били още трима младежи на същата възраст. "Всички са възприели случилото се и са разбрали, че е отнет човешки живот", отбеляза главният секретар Костов. Младежите решили да не спрат и да не видят какво е състоянието на прегазения от тях човек.

Споредн иинформация на МВР някои от младежите са споделили за случилото се на свои близки, но никой не е подал официално сигнал до силите на реда. "Не получихме никаква подкрепа от гражданското общество" заяви Костов и призова за по-голяма помощ от гражданите при такива случаи.

Младият шофьор е задържан в сряда - 7 октомври, при влизане в страната през ГКПП Дунав мост в района на Русе. От МВР уточниха, че той е напуснал страната на 6 октомври отново през ГКПП Дунав мост. На следващия ден обаче е решил да се върне в страната, когато е и задържан. При излизане и при влизане в страната, младежът е бил с баща си.

В момента извършителят на престъплението е задържан с мярка за неотклонение 72 часа и му е повдигнато обвинение.

Фактът че младежът е бил с баща си, говори за това, че е разказал на родителите си за случая и се е опитал да избяга от страната с тяхна помощ. Какъв е мотивът му да се върне и дали е знаел, че е разкрит и издирван, от МВР не могат да кажат.

Автомобилът, с който е прегазен човека, е собственост на семейството на младежа. Колата е открита в автомобилен сервиз в столичния квартал "Надежда". Вероятно има опит за заличаване на следите от катастрофата, допускат от МВР. Возилото е със счупено предно стъкло, счупени фарове, огъната броня.

Георги Костов беше категоричен, че „не става въпрос за гонка". Според информацията на разследващите, четиримата младежи са били в заведение в района на Копитото, където може и да са употребили алкохол. Алкохолна проба няма как да бъде взета заради доста по-късното задържане на шофьора. Ще му бъде направен кръвен тест за наркотици.

Установена е самоличността и на останалите трима младежи. Те са разпитани, но към момента не са задържани и няма повдигнато обвинение срещу тях.

Предстои до часове да бъде повдигнато обвинение за ПТП с причиняване на смърт и ще бъде взета мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа на задържания 18-годишен шофьор, заяви зам.-градският прокурор Чавдар Ангелов. В прокуратурата бе образувано досъдебно производство, незабавно след като бяхме  уведомени от органите на МВР, посочи Ангелов. Той благодари поименно на служителите от МВР за техния денонощен труд и за това, че в рамките на 15 часа, след като е докладвано престъплението, извършителят бе установен.

Те са: инспекторите разузнавачи в сектор  „Престъпления против личността“ в СДВР – Кирил Спасов, Добромир Маринов, Галя Цветанова, Владимир Гатев и Григор Йосифов, както и двамата старши разследващи полицаи от сектор „Разследване на транспортни престъпления“ в СДВР Явор Алексиев и Чавдар Чиков.

Заместник-градският прокурор  обясни, че на останалите трима души, пътували в колата, за момента няма повдигнати обвинения, а бащата не може да бъде подсъдим за съучастничество.

„Петима разследващи полицаи работят с всички свидетели и хора, които имат отношение по случая. Голяма част оперативни работници от СДВР също продължават работа, защото извършителят е задържан, но предстои тежка работа за доказване на самото престъпление", допълни старши комисар Младен Маринов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дерони

    0 1 Отговор
    Е браво,една хубава новина днес.Хайде сега съд по бързата и да потърка наровете в затвора.

    Коментиран от #3

  • 2 тошибиян

    0 1 Отговор
    е 4акай де той може да се е возил само...
  • 3 PlimP

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "дерони":

    1, амо докато търка и да бачка за 3лв. на ден и ще му светне и така 20г. примерно, тъпото е че е трудно доказуемо кой, кво, как и къде точно
  • 4 Plovdiv

    0 1 Отговор
    Какъв е смисълът лекето изобщо да бъде оставяно да живее?!?
  • 5 гост

    2 0 Отговор
    Черногледи както винаги ... да мре и т.н., то и затова сме на тоя хал.Бяхте ли там,в колата или някъде отстрани ,видяхте ли какво се е случило.НЕ!!!Ми не коментирайте тогава .Преди време мой добър приятел удари възрастен мъж на колело ,почина дни след инцидента в болницата.Мокра настилка с стара кола ,момчето беше на 19 и сега ще кажете ,леке,идиот карал бързо ,не бил кадърен и т.н. ОБАЧЕ дядката беше пиян (около 1,5 промила алкохол в кръвта) и според доста очевидци се е метнал пред колата с колелото внезапно (2-3 метра дистанция).Какво е можел да направи,какво щяхте да направите Вие "големите шофьори" за да избегнете удара .Отнесе го няколко години условно, пробация и хиляди левове кръвнина ... и досега е стресиран от случката.Винаги ми е било интересно,на хора като Вас,които пишете,какво щяхте да направите на мястото на момчето,ако Ви се случи подобен случай.Помислете първо в/у това,и тогава коментирайте.
  • 6 host

    2 0 Отговор
    Хейтърите само едно си знаят - смърт и затвор
    Куките само едно си знаят - несъобразена скорост