Last news in Fakti

9 Октомври, 2015 08:33 18 540 24

Арестуваха джигит за каране с 230 км/ч

  • регионален-
  • печат

Преглед на регионалния печат

"Борба"
Арестуваха джигит за каране с 230 км/ч
Полицията арестува в Поликраище 23-годишен таксиджия и приятеля му, който гордо заснел клип как кара лека кола „Пежо“ с 230 км в час по улиците на селото. След филмирането с телефона на джигита Димитър Тупалов пуснал записа в мрежата, а трети авер го споделил и така историята лъснала в новините на централна телевизия. Идеята била младежите да опонират на безсилната ни власт, защото на записа се виждат освен километража и датата на записа, и среден пръст.
При задържането си Антон Бундев се държал вулгарно с униформените, въпреки факта, че от 2013 г. има 17 съставени акта и фишове за превишена скорост. Сега срещу него прокуратурата в Горна Оряховица е образувала досъдебно производство за хулиганство, за което обаче го грози пробация или условна присъда, която по преценка може да бъде заменена с глоба, която пък не е уточнена от нормотвореца. По-късно вчера е бил арестуван и Тупалов, който е на възрастта на Бундев и от същото село. Тепърва щяла да се изяснява вината на третия, който е пуснал клипа в мрежата. На него шофьорът обявява улицата в Поликраище за „пистата Монца” и се кефи на скорост, с която ще убие всеки, който се появи на улицата. Накрая клипът завършва с очаквания демонстрацията да се появи в националния ефир.

"Черно море"
Над 650 варненски младежи проявиха интерес към образованието в чужбина

Над 650 младежи от Варна и региона проявиха интерес към възможността да завършат висшето си образование в чужбина. 22 университета от различни страни представиха своите обучителни програми на изложение в морския град. „Най-много бяха университетите от Великобритания. Голяма част от тях вече са познати на варненци. Младежите тук са запознати и със сроковете за прием на документите във Великобритания, които са различни от тези в България. Интерес предизвикаха и университетите от Холандия, Дания, Италия, Франция, Германия.

"Нов живот"
Дуалното обучение влезе в Електрониката в Кърджали
Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Капитан Петко войвода” в Кърджали e първото училище в града, което въведе елементи на дуалното обучение /учене чрез работа/. Вече две седмици учениците работят с реални изделия. Потърси ни една от фирмите и по тяхна инициатива в часовете по учебна и производствена практика учениците вече работят върху техниката, разказва за нововъведената практика директорът инж. Петко Кушлев. Сключен е договор между фирмата и училището и на практика сервизната дейност на фирмата е с изнесено производство в гимназията.
Като първи изделия са избрани домакинска техника – тостери, фритюрници, подочистачки, кани за затопляне на вода и други. Електроуредите са в много широка гама и това ще даде възможност на учениците да придобиват на практика нови познания. Интересът на учениците е голям. Те вече имат опит от лятната си практика в Австрия да работят в реална среда, с реални изделия. Сега за първи път го правят и в самото училище в Кърджали. Чувстват се полезни, а и практиката им е далеч по-интересна от сухата теория, споделят младежите.

"Янтра днес"
От КНСБ paзяcнявaхa кaкви ca тpyдoвитe и coциaлни пpaвa нa paбoтeщитe

Кaкви ca тpyдoвитe и coциaлнитe пpaвa нa paбoтeщитe paзяcнявaхa eкcпepти и юpиcти oт КНСБ в цeнтъpa нa Вeликo Tъpнoвo в изнeceнa пpиeмнa.
“Гoлямa чacт oт хopaтa cи знaят пpaвaтa, нo ce cтpaхyвaт дa ги зaщитaвaт. Дpyгa гpyпa oт paбoтeщитe пopaди нeзнaниe или cтpaх oт paбoтoдaтeля дoпycкaт дa им бъдe пpeкpaтeн тpyдoвият дoгoвop пo нaчин, кoйтo ги oщeтявa в пoлyчaвaнe нa дължимитe кoмпeнcaции, вpeмeтo и paзмepът нa oбeзщeтeниятa зa бeзpaбoтицa. Съвeтвaм хopaтa, нa кoитo им пpeдcтoи пpeкpaтявaнe нa тpyдoвия дoгoвop, дa ce кoнcyлтиpaт c eкcпepтитe oт КНСБ, зa дa ги пocъвeтвaмe кoй e нaй-дoбpият вapиaнт зa тях”, кoмeнтиpa Ивaнинa Янкoвa, юpиcт в РС нa КНСБ.

"Струма"
След гонка с полицията: Арестуваха в Банско руснак, обявен за издирване от Интерпол

43-годишен руснак цял ден разиграва полицията в Банско. Мъжът успявал да се скрие от полицията, премествайки се от хотел в хотел. Слезд като бе задържан се оказа, че Ал. Сергеевич е обявен за издирване в бюлетина на Интерпол за извършено тежко криминално престъпление.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам Ченезнам

    5 0 Отговор
    "гордо заснел клип как кара лека кола „Пежо“ с 230 км в час по улиците на селото" и "При задържането си Антон Бундев се държал вулгарно с униформените, въпреки факта, че от 2013 г. има 17 съставени акта и фишове за превишена скорост" и накрая "досъдебно производство за хулиганство, за което обаче го грози пробация или условна присъда, която по преценка може да бъде заменена с глоба, която пък не е уточнена от нормотвореца"!!!!!!!!!
    Е КАК ДА СЕ ПОЛУЧАТ НЕЩАТА В "МИЛАТА" НИ РОДИНА, СЛЕД КАТО УТРЕ ТОЗИ ОТНОВО ЩЕ Е НА ПЪТЯ!!!
  • 2 Ювиги

    4 0 Отговор
    Никога няма да се подобри положението, докато такива едноизмерни амеби мислят, че всичко е позволено, че съществуването на този свят се свежда до наплюскване, оригване, позиране, хвалби, непокрито самочувствие и десетки други признаци на ДЕБИЛНОСТТА. Прости, елементарни пишлемета. Само бой и много труд оправят такива празни кратуни. Прост народ - слаба държава
  • 3 Аз

    2 0 Отговор
    Дано на съдията, дето ще му даде условна, или пробация да ми се случи да срещне такъв на пътя..Путитата от село - с каруци между бостаните!
  • 4 диан

    0 0 Отговор
    ама как ще го съдят?
    кой от двамата ще свидетелства
    този направил записа няма да е
    нито шофьора
    значи за задържани неправомерно
    що за адвокат имат тия?

    Коментиран от #7

  • 5 тошибиян

    0 4 Отговор
    аз ше карам с 270 и ше го пусна у тубата и нека ме фанат хаха
  • 6 onq s konq

    5 0 Отговор
    От разпространените модели "Пежо" в БГ нито една не може да стигне 200,камо ли повече.За 230 са нужни поне 200коня,дълга права и гладка отсечка и най-вече ОТЛИЧНА ХОДОВА ЧАСТ-нови маркови гуми с походящи размери,дискове и накладки,носачи...Освен ако скоростомера не показва точната скорост!При мен например скоростта изписана на таблото се разминава с 6 км/ч от действителната,отчетена с GPS-а,което се дължи на по-нископрофилните гуми от заводски предписаните които съм монтирал.
  • 7 Торпедо

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "диан":

    Дано това момченце кара покрай твоите роднини с тая скорост па като те гледам ми миришеш на кандидат полицай(ооо колко си прост има ли смисъл оооо НЕ).Земе не се изказвай неподготвен замълчи!!!
  • 8 Гост

    4 0 Отговор
    Може ли да имаш общо 17 акта............ каква е тази държава, полиция, контрол и т.н.???
    Да му вземат книжката поне, ако не го вкарат в затвора, да си съберат всичките глоби и да го видим тогава!
    Написаха ми фиш за 50лв. за неправилно паркиране, отивам в изипей, плащам си като поп, а тоя мърльо миризлив.......... просто не е честно!!!
  • 9 Българин

    5 0 Отговор
    А бе,кое Пежо може да фане 230? Някой фен на марката да каже. Аз не се сещам. Някоя лимитирана серия, ама баш тия двама гашници с толкова рядка кола?

    Коментиран от #11

  • 10 пежото

    0 3 Отговор
    Дали 3.0-литровия в 406 купе няма да ги лепне а? Или 2,7хди?
  • 11 S Doichinov

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    208 gti максимална скорост-230км.
    До коня-както пише пежото-V6 в 406 се кара спокойно с 200.Кефа обаче е по-голям в Ксантия заради хидроактива.Макс.скорост на Пежото е 240км.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    2 1 Отговор
    onq s konq, такива аматьори, ламери като тебе много са ми смешни братле...които се пишат уж за петролни тикви...
    щом знаеш и то че за да вдигнеш 230 ти трябват 200 коня и можеш да " монтираш" гуми, би трябвало да знаеш и че всички леки автомобили имат разлика между 5-8% разлика в километража, в повече...а не да обясняваш че било от гумите
    Колкото до простотията от клипа... жалко е, че всеки 2ри кара така, неразумно
  • 14 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "S Doichinov":

    Не оспорвам твърденията ти за макс скорост на Пежо,но ТОВА Е НА ХАРТИЯ!Конете /200/ може да ги има,но няма динамика/ускорение над 8,2сек/,няма и аеродинамика.Ще ти дам пример:Стъпвам на Хемус от Зл.Панега за Сф с БМВ-то-/204к/ и виждам че отзад ми се лепи Голф/?!/Отивам на 180,190,200...стои си в огледалото!И тогава тръгнах нагоре-знам че лимитът ми е 240,щото съм го пробвал.Още на 205 РЯЗКО ИЗОСТАНА.ПРОСТО СЕ ОТКАЗА.После прочетох че имало и Голфове с 200к.Да,но няма ходова част,няма аеродинамика,няма ...нищо няма:)Та същата картинка е и Пежото!
  • 15 хххами

    0 1 Отговор
    значи Голфа до 200 те следваше плътно, а при 205 рязко изостана ..... !?!?!?!?

    Коментиран от #17

  • 17 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "хххами":

    Тооочно така.До 205 ме следва плътно и после рязко изостана.А това се получава когато водачът си дръпне малко крака от газта.И не е трудно да си представя какъв вой на двигател и свистене на въздушната струя е имало в купето на тая черупка,но това е и най-правилния ход и аз бих постъпил по същия начин за да не аварира МПС-то....КОЕТО НЕ Е ПРИГОДЕНО ЗА ПОДОБНИ СИТУАЦИИ!Сори ако си голфаджия:)

    Коментиран от #23

  • 18 wtf

    0 1 Отговор
    Ма кви глупости говорите? Нямало Пежо, което да вдигне 230? 1.8 Вдига 200, 2.2i вдига 230, 3.0i V6 ги вдига с лекота... И тук говоря за стари двигатели над 10 години... А от по-новите модели има и други, за които 230км/ч няма да са проблем.. А колкото до клипа.. пълна идиотщина и глупост от страна на водача.. първо защото кара с 230 в населено място и 2ро защото се хвали с това по интернет..
  • 19 гост

    1 0 Отговор
    Немога да разбера, ако беше бмв щеше да има( тия простаци тия некадърници тия джигити колко са прости само и т.н. да не продължавам), но сега спорите кое пежо било по-бързо, по добро, по мощно и т.н.
  • 20 БМВ 8МА СЕРИЯ

    0 0 Отговор
    Спокойно приятели не се притеснявайте за младежа - не забравяйте къде живеем , още утре хлапето ще е на свобода и пак ще си джитка с 230 км по пистата МОНЦА на село - хип хип ураа да живее България :) Важно е младите да се забавляват :)
  • 21 PlimP

    0 0 Отговор
    605 V6, 405 t16, 306 GTI6 и т.н.
  • 22 тошибиян

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=df2MXBpTqKo тва съм аз
  • 23 Пламен

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    17 акта и фиша за две години и таксиметров шофьор! БРАВОО....ЕБРЯГО! - би казал Годжи. Сега фишче нещо, пробацийка...докато не ги наниже 4-5 съселяни на капака, пък после министърката ще притрива потни кълки!
  • 24 abv

    0 0 Отговор
    Нема такава държава.Коментара е излишен.По пътищата е пълно с боклуци.На никой в тая държавица не му пука.Такива като този са за затвора поне за 10г.
  • 25 ееееее

    0 0 Отговор
    и какво като е арестуван?
    Стотици телефони са се завъртяли и утре ще е свободен.
    България е едно малко село и лесно се стига до когото трябва.
    Морал няма, каквито и закони да правят - като няма морал у хората - те няма да се спазват.
    И затова сме в киреча и още много ще сме така.
    В Пловдив един гръцки студент каращ със 100 км/ч беше "глобен" от съда за това, че предизвика катастрафа с друг автомобил и почупи 16г. момиче, което няма и да се възстанови.
    Ако беше в Гърция - от 5 до 10г. и парично обезщетение..
    Но тук някой взе парите и византиеца си замина по живо по здраво..
    .aсии и прокуратура и съда в Бг.!
    Как един свестен не се появи да го похвалим?!
    Леш, пълен леш е в тая Бг!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове