Last news in Fakti

26 Септември, 2011 13:53 680 0

Калфин: Проблемът в Катуница налага свикването на КСНС за национална сигурност

  • софия-
  • избори 2011-
  • ивайло калфин-
  • консултативния съвет за национална сигурност-
  • катуница
Калфин:  Проблемът в Катуница налага свикването на КСНС за национална сигурност - 1
Ивайло Калфин /Снимка БГНЕС/

"Случващото се в Катуница е повод за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност, ако аз бях президент, бих направил точно това" - заяви на живо в ефира на "РАДИО К2", Ивайло Калфин, кандидат за президент на БСП. Според него проблемът в Катуница е знак за натрупване на напрежение от доста време в цялата страна, а първопричината за него се крие в липсата на недоверие в институциите. Евродепутатът изрази притеснението си относно нетърпимостта и разделението, насаждани у хората. Калфин бе категоричен - държавата трябва да си върши работата и институциите трябва да работят, което по негово мнение в момента не се случва.
Убийството на момчето ясно показва недоверие в правосъдието и в държавата, каза още кандидат-президентът. Той  призова премиера Бойко Борисов, вместо да се крие, да даде отговор на въпроса какво е правил като главен секретар и като минстър-председател. Начинът за справянето със сериозният проблем в Катуница е да се върне доверието на гражданите в държавните структури.  Ивайло Калфин призова Цветан Цветанов да прекъсне отпуската си и да се яви в Парламента, за да даде обяснение какво прави МВР.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА