Last news in Fakti

27 Септември, 2011 09:57 761 0

Прокуратурата иска задържане под стража на шофьора-убиец

  • катуница-
  • ангел-
  • погребение
Прокуратурата иска задържане под стража на шофьора-убиец - 1
БГНЕС

Очаква се прокуратурата да внесе искане за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража" на 55-годишния Симеон Йосифов, който прегази и уби с автомобила си 19-годишния Ангел Петров в Катуница.

Образувано е досъдебно производство срещу Йосифов и срещу още двама души за причиняване на средна телесна повреда над полицаи.

Мярката на другите двама задържани изтича на 27 септември.

На Йосифов са повдигнати обвинения за причиняване на умишлена смърт, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гавраилов. Ако бъде признат за виновен, шофьорът го очакват от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Прокурор Гавраилов обобщи данните от първите три дни след екцесиите в Катуница.

141 са задържаните през този период. 7 души вече са осъдени по бързото производство. В Районната прокуратура в Асеновград се водят 3 дела за палежите на къщите на Кирил Рашков и автомобилите му, а в Окръжната прокуратура в Пловдив - 2.

19-годишният Ангел загина в събота вечерта, когато беше премазан от микробус, в който са пътували приближени на Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Автомобилът е бил управляван от 55-годишния Симен Йосифов. Часове след това почина и 16-годишният Павел. Тези случаи провокираха напрежението в Катуница и искането Кирил Рашков да бъде изселен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА