Last news in Fakti

27 Септември, 2011 15:21 3 239 2

БСП откри уличаващи Рашкови документи

  • бсп-
  • кирил рашков-
  • катуница
БСП откри уличаващи Рашкови документи - 1
Снимка: БГНЕС

БСП разполага с уличаващи документи, намерени в къща на ромския бос Кирил Рашков в Катуница. Лидерът на младежката структура на червената партия Явор Гечев заяви на пресконференция, че документите уличават Рашкови в незаконни действия и в тях има „доста интересни данни“. "Някои парят", коментира социалистът и допълни, че „стряскащите“ „материали“ ще бъдат предадени на главния прокурор Борис Велчев. Оригиналите и копията, общо около 500 страници, са открити в една от изгорелите къщи на ромския бос. На тях се натъкнали симпатизанти на червената партия, коиот дори се стъписали какво да правят със скандалната находка.

Повече за документите ще стане ясно след срещата с Борис Велчев, тъй като в тях има доста лични данни.

Ексвътрешният министър Румен Петков е повдигнал въпроса защо опожарените имоти на Рашкови не се охраняват и се допуска от тях да се изнасят вещи, дрехи и какво ли не. Именно при влизане на хора в една от празните къщи на ромската фамилия, скандалните документи били захвърлени, стана ясно на брифинга на БСП.

Румен Петров допълни, че при тяхното управление е имало няколко преписки срещу ромския бос, едната от които е за контрабандни стоки. Червеният депутат твърди, че самонареклият се Цар Киро и районът, където е произвеждал незаконно алкохол, е бил наблюдаван, а сигналите срещу него - разследвани.

„За БСП Кирил Рашков никога не е бил галеник. Не е тайна, че той винаги е декларирал публични своите десни убеждения”, заяви лидерът на партията Сергей Станишев, след което критикува полицията за действия й, както превръщането на случая в етнически. Соцлидерът попита къде е вътрешният министър Цветан Цветанов и настоява за изслушване на Цветанов в парламента за размириците в Катуница и страната. „Кирил Рашков го пазят като зеницата на окото“, допълни Станишев.

Румен Петков пък заподозря опит вината за засиленото напрежение и безредиците да се прехвърли на редовите полицаи. Той е категоричен, че след „Фейсбук“-заплахата от внука на Кирил Рашков срещу прегазения Ангел, - „Който ме мрази, от катастрофа да пукне” и последвалата катастрофа, полицията е трябвало да арестува Кирил Рашков и близките му. 

 

Тема в развитие:

 

Живко Георгиев: Напрежението ще стихне до дни

Шофьорът на буса убиец остава в ареста

Обвиненият за убийството на Ангел не го бил видял

Над стотина арестувани след протестите за Катуница


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Ангелов

    0 0 Отговор
    Какво правят т.н. млади социалисти в опожарена къща ? Аз след като съм видял цялата ситуация по медиите и дори да не я бях видял няма да вляза , незаконно е ! И питанки от рода на ,, защо не се охранява са нелепи ,, Има разминаване в информацията на ,,парещите новини ,, - ,, натъкна ,, откри ,, попадна ,, пълни глупости . Жалко е , че БСП има млади симпатизанти ! Жалко е ,че все още мътят главите на хората !
  • 2 Валерий Шопов

    0 0 Отговор
    Защо няма арест за въпросния млад социалист?Моя син,за едното му гледане отстрани и скандиране на "БЪЛГАРИ ЮНАЦИ" и за пеене на Бг химна,му лепнаха 300 лева и го задържаха за 24 часа.Къде е правдата господин Станишев?