Last news in Fakti

6 Ноември, 2015 06:30 13 616 76

1049 лева получава полицай с 28 г. стаж

  • получава-
  • полицай-
  • пари-
  • заплата

Преглед на печата

1049 лева получава полицай с 28 г. стаж - 1
Снимки: БТА

Депутатът Георги Кадиев разпространи във фейсбук информация как точно се формира заплатата на полицаите. Той помолил униформен да му даде фиша си. Мъжът бил с 28 г. и 6 месеца стаж, пише в. "24 часа". Вземал максималната добавка за прослужено време от 40% върху основната заплата. Така върху базовите 663 лв., получавал още 263 лв. 120 лв. пък му били отпуснати за храна. Тъй като работил извънредни смени, си докарал още 100 лв., а към 50 лв. са от други добавки. Така 1049 лв. била сумата, която мъжът получил след удръжките.

Бъг в системата слага скоба на колата

Заради бъг в системата за паркиране на общината столичани неочаквано заварват колите си заклещени в скоби на синя или зелена зона, пише в. "Монитор". Проблемът е, че дори да сте изпратили верен есемес, системата може да не го отчете и екипите ще ви санкционират заради грешка в компютъра. "Изпратих съобщение за зелена зона. След половин час си свърших работата и се върнах при автомобила си, но той беше с поставена скоба. След това започнаха и разправиите ми с Центъра за градска мобилност, защото, въпреки че грешката е в тяхната система, трябваше да заплатя 30 лева, за да ми свалят скобата”, алармира читател.

Прегледите топят с 25% смъртността от рак на гърдата

Скринингът намалява смъртността от рак на гърдата с 25%, няма друг толкова ефективен метод. Затова в Северна Америка и Канада започва още след 45-годишна възраст. Това съобщи доц. Георги Байчев от ВМА на форум в парламента пише в. "Труд". Той препоръча у нас да се организират профилактични прегледи на 70% от българките между 50 и 69 г. А жените след 20 г. всеки месец да се самопреглеждат. „Мамографията трябва да се извършва на всеки две години между 40-ата и 50-ата година от живота на жената. А всяка година - между 50-ата и 69-атата й година“, каза още доцентът от ВМА. Понякога се налага високорисковите жени да се проследяват на всеки 4 месеца.

4 дни почивка за Нова година

С 4 дни почивка да започне Новата 2016 г. предстои да гласува кабинетът, пише в. "Стандарт". Традиционно през ноември правителството одобрява календара на празничните и неработните дни през следващата година. 1 януари се пада в петък. Така заедно с предния неработен ден - 31 декември, и събота и неделя се събират общо 4 почивни дни.

НАП няма да може да вика данъкоплатци на разпит

НАП няма да може да привиква граждани и собственици на фирми за "устни пояснения" на място, пише в. "Сега". Данъчните настояваха да получат това особено правомощие, но вчера парламентарната бюджетна комисия гласува против. Това се случи при обсъждането на промените в Данъчноосигурителния процесуален кодекс на второ четене. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    2 1 Отговор
    Полицаите не получават фишове за заплатите си!Живях 15 години с полицайка и парите директно и се превеждаха на карта!Е....освен и за това ако ме е лъгала де

    Коментиран от #6, #7

  • 2 ХХХ

    1 1 Отговор
    Аз пък работя в Министерство на финансите, като старши експерт. Не получавам средства за храна, нито такива за прослужено работно време (а повярвайте ми, то многократно надминава норамтивно определените 40 часа на седмица), не получавам пари за придвижване до работа и в крайна сметка, заплата ми е 983 лв. А да, забравих да спомена, че не съм от София и естествено голяма част от заплатата ми отива за квартира и други съпътстващи разходи.

    Коментиран от #8

  • 3 ххл

    3 0 Отговор
    Колко получават работниците?
  • 4 Бмв Фен

    3 3 Отговор
    И трябва да те съжалим ли? Не си се родил в София...не ходиш по катастрофи да оглеждаш трупове, не гониш престъпници вечерта, не караш нощни смени. Просто си седиш в офисчето и се чудиш каква простотия да напишеш в нета. Евала, пич. Да вметна, че не съм полицай, но съм малко по-добре с акъла вместо теб.
  • 5 qqqqqq

    0 3 Отговор
    Аз си мислех че вземат много по вече. Тази заплата наистина е малка за тази работа, е как няма да има корупция. Да се занимаваш с българи идиоти хич не е лесно. В англия един полицай взема близо 5000 паунда, в САЩ 5000 долара като се има предвид че цените и там и тук са едни и същи. А за работниците мога само да кажа че сами са си виновни че вземат малко .
  • 6 полицай

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Да де ама работил извънредно и с прослуженото време.

    Я махни извънредния труд и прослуженото време и пак сметни?

    А това че на границата или на улицата може някой да го изкорми като прасе,мисля че е по-различно от това в министерство на финансите.Обедна почивка също няма а някой представя ли си къде и какво обядва при повече от 12 часа по границата в нечовешки условия на труд?

    Господа,заповядайте за 600 лв на границата в момента,лично ще ви отстъпя мястото си.

  • 7 mmm

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Не не те е излъгала, и моят съпруг не получава фиш, нито пари за храна, никога не е получавал, а от 3 - години нямат и униформи. Работното му време е от 8.30, вечер до незнам си кога, обикновенно и всяка събота или неделята. Извънреден труд по закон, колкото му се полагат, ако надхвърли, го обезщетяват с ела утре в 10.00ч., защото вечерта са се прибрали примерно в 3.00. Останалото е вярно за класа, но ако няма максимум години (съпругът ми има само 6, млад и образован е, с икономическо образование, сега се записа и право), та заплатата му е около 850 лева, а на тримесечие, когато им плащат извънредния труд достига и хиляда. Затова ревнаха за класа, че без него отиват на 600 лева...е няма кой да им работи за толкова. И ние не сме от София, с ипотека сме, така, че малко грубичко се обобщава. На определена група им се плаща храна, на друга облекло, на трета извънреден труд. Аз съм в частния сектор, с аналогично на съпругът ми образование и заплатата варира между 1700 - 2700 лева, но нямам нормирано работно време. Събота, неделя, вечер, ако се наложи и до 11 ще стоя. Имаме жена, която сме взели да ни прибира детето, а събота и неделя ходи по детски клубове, ако се случи да сме на работа и двамата. На ден се чуваме по 10 пъти, за да видим кой ще го вземе, да не стане, че няма кой да го прибере (и това ни се случи веднъж, преди да вземем жената). Истината е проста...прости хора управляват и идея си нямат как да променят нещата и всяват недоволство и разединение в хората, защото ако сега станат всички, пред народното събрание няма кордон....ще се на.ерат.
  • 8 sszzz

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХХХ":

    ми седи си на село бе. кво се оплакваш ттук.
  • 9 Военен

    6 1 Отговор
    Да напускат полицаите щом не им харесва.Сигурен съм, че за сигурна работа с 600лв. заплата ще има опашки от желаещи.Какво толкова се оплакват да не съм ги карал разни с икономически и други образования да стават полицаи да ходят в частния сектор ама не им стиска.За нищо не стават и ги е страх и затова искат да са под крилото на държавата.Трябва да разберат следното пари няма и както се очертава със всяка измината година парите ще намаляват.Дългове не могат да се правят до безкрай от държавата, защото в крайна сметка няма кой да и дава.Всеки следва да се съобразява с обективната действителност и да напуска ако не му отърва.

    Коментиран от #17

  • 10 гост

    2 1 Отговор
    Напълно съм съгласен, не е допустимо на учителите да им увеличат заплащането, а на полицаите да го намалят.
    Учители, полицаи и лекари трябва да са на сходна заплата: базова от 1000лв за сегашното ни положение и да стига до 2000лв за прослужено време и заслуги. Тогава ще може да са изисква да са съвестни, морални, изпълнителни и некорумпирани. Сега според мен не може това да се иска от тях, защото така или иначе всички тези работят за под средната заплата в страната и няма как да са мотивирани, а когато е ниска заплатата и парите не стигат, не може да се говори за морал.
    Всичко е вързано и ако увеличат рязко заплатите ще се получи обрат, но очевидно политиците са неандерталци и не смятат живота на другите и техните деца за значим. Това е инвестиция в бъдещето на всички граждани, не е произволно гушене на пари.

    Коментиран от #19

  • 11 полицай

    2 5 Отговор
    А бе друга песен скоро ще запеете като почнат огладнелите "бежанци" 20-30 годишни мъже от Афганистан да огладняват.А и булки може да им се приискат,тогава ще ни търсите ама не знам колко ще сме останали.
    Никой не говори за този проблем , той става все по-голям и неконтролируем
  • 12 Бате Цецо

    0 0 Отговор
    1049 лв чисто не е много, но на фона на средната заплата в България не е и чак толкова малко. Не бива да се намаляват заплатите, а даже да се увеличат, но кои от другите бюджетни длъжности не заслужават увеличение - учителе ли, лекари ли?
    Това което ме дразни са някои привилегии, които ние - тези които им плащаме заплатите нямаме, а именно - голям годишен отпуск и 0 заплати при пенсиониране, също и възможността да нарушават безнаказано условията на трудовите си договори.
  • 13 много им е

    0 1 Отговор
    Малко са парите, но за 0 свършена работа - толкова. Да уволнят 80% от служителите - мързеливите, търтеите, корумпираните и да направят заплатата на останалите 4-5 хил. лв.
  • 14 analiz

    2 0 Отговор
    интересно-били сключили трудови договори-че те да не са пожизнени Предлага им се анекс за промяна -или приема или напуска-така е в България в цивилните предприятия
  • 15 ххх

    3 1 Отговор
    Всички стачкуващи да бъдат уволнени!! И без това ни е много полицията, която нищо не върши!!! Вече нещата отиват към провокация на правителството от страна на червените к....
  • 16 Stiiv Kool

    0 0 Отговор
    Ако тази енергия се влее в селското стопанство всички ще се храним с качествени зеленчуци! Ще се стопят миризливите полицейски шкембета и няма да треперим на всяка крачка от корумпирани рекетьори!
  • 17 mmm

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Военен":

    Ами сигурно трябва да са с основно образование. Там има криминалисти, дознатели, разследващи, икономическа полиция (чантаджии), изисква се образователен ценз и определен стаж. Направо паднах от този тъп коментар, че даже и подкрепен с 3 плюса. Това е дилемата, хем полицаите били тъпи, хем трябвало млади, амбицирани и с образование, ама ако може да не им се плаща, ако не им харесва да ходят в частния сектор...ами да те това правят, нали затова е протеста, да останат точно такива полицаи в полицията, щото като си тъп, мързелив и некадърен, и 600 лева ще са ти ок. Ще се скриеш под едно дърво на сянка, с гръб към проститутките и наркопласьорите и ще чакаш "на палка", зер наркоманите и пласьорите имат оръжие, пък ти не знаеш как да го ползваш, ама не те и интересува.

    Коментиран от #23

  • 18 Bay Ivan

    4 0 Отговор
    Да заповядат в производството за 400 лв.
  • 19 Аззззз

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Баце, ти се изказа! Лекари и полицаи никога не са били и никога няма да бъдат на едно ниво - интелектуално, социално, финансово, както щеш погледнато.

    Един новозавършил лекар в САЩ започва с около 80 000 долара годишно и може да стигне до 500 000, а полицая и г-за си да скъса не може да взима повече от 50-60 хиляди! Така оценяват хората на запад тези две професии. Тук съотношението също трябва да е подобно...
  • 20 гост

    1 0 Отговор
    Трудна и лоша им е работата , ниско платена...а все се натискат за нея и даже връзки се търсят ? Защо ли ?
  • 21 lost paradise

    2 0 Отговор
    до това доведе безхаберието и алчността на тези горе. 1000 лева това е добра заплата. да в софия има и много по-добре платени длъжности, но тази държава не е само софия. с 1000 лева в провинцията ми се правят и на келеши даже. колко искат? 2/3 от народа блъска за 500 лева на месец. я се осъзнайте бе. тези горе не правят нищо само се чудят какъв данък да измислят. на хората им остават все по-малко пари. а сега и оная комунистическа к***а 150 лева винетка. трябва да има работа като има работа и онези горе не крадът ще има и пари за тези които реално не произвеждат никакъв брутен вътрешен продукт. всичко е на самотек. хора да ги изритаме боклуците то нищо вече не остана. да си полицай е призвание ако си вършиш работата ще я имаш цял живот. не че е лека но всеки си избира сам пътя. тук всичко е опорочено в зародиш. голяма част от полицаите са хора без мотивация. стават такива защото не могат да се реализират на частния сектор. понеже спортувам и ги слушам младите бъдещи "пазители" на реда: батее не мога нищо да хвана ще ставам ченге, пуснал съм връзки. само да се уредя ще ги скъсам от рушвети" това беше цитат, всичко е прогнило. да ги уволнят всички и да вземат мотивирани хора. ти за да вземеш заплата 2 000 лева знаеш ли преди това колко хора трябва да си счупят гъза от бачкане. а бачкане няма защото всичко отива в тези които избираме. вчера станах свидетел на следната случка: разхождат се из квартала с патрулка прозорците свалени като арабски шейхове пуснали шкембетата и подминават кварталния марихуанчо, подсвирнаха му спряха се разговаряха само дето не си купиха трева от него. това РЕАЛНОСТТА . и не мога да разбера защо не блокират през деня цариградско ЗАЩО? да стопират боклуците около народното събрание от които зависи нещо? защо когато тръгнат да се прибират хората да си вземат децата от градини и да си починат тогава? питам защо господа велики? някой може ли да каже. защо тези които ви изкарват заплатите дремят по задръствания. чистка и това е . то явно всичко на м....та си е тръгнало.
  • 22 ГЮЛЕМЕТОВ

    0 3 Отговор
    Полицай повече от 500лв. не трябва да взема.Като не иска в бюрото по труда.Аман от хрантутници.Дознатели и други като са много образовани да минават в частния бизнес адвокати и счетоводители да видят как се правят гоуемите пари.
  • 23 джизъса

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "mmm":

    Те тези умните в момента дето ги посочваш сякаш не се крият от бандюгите а си пазят топлите стаички в РУП и си кютат до пенсия а после млади охранители по банките.
  • 24 гост

    1 1 Отговор
    Само не се уточнява,че към тези 1049 заплата взима и пенсия,защото вече има прослужено време.Получава се така,че полицая взима и заплата и пенсия и сумата ще е около 1600-1800лева.Според закона за МВР полицай има право да се пенсионира след 25 години стаж.Така ,ако е в системата от 20 годишен то на 45 вече е пенсионер.Той може да се пенсионира само с подаване на документи без да уведоми висше стоящите,има прави да остане до навършването на 65 години в системата на МВР и не може да бъде уволнявам,супер.Полицай да си на тези времена.АЦЧестито!!!

    Коментиран от #51

  • 25 коректора

    0 4 Отговор
    Не са им толкова малко парите на милиционерите обаче не екоректно да се пише 1049 лв., защото тази сума е БРУТО и като се махнат данъците парите им стават към 700 лв чисто.:)
  • 26 до Коректора:

    3 0 Отговор

    Чети: "...Така 1049 лв. била сумата, която мъжът получил след удръжките....."

    Коментиран от #52

  • 27 Интересно

    3 0 Отговор
    Фъца с многото м-та дали има представа, че в Бг има и други икономисти, които се опитват да оцеляват извън София и те не получават като нея (предполагам с 5-10 години стаж) по 2000 лв.? Драга м, аз съм икономист с близо 40 години стаж и то все в сферата на икономиката - като започнеш от ТРЗ, минеш през планиране, снабдяване, ценообразуване, маркетинг и продажби и стигнеш до ръководене на цели институции. В момента съм на държавна работа, на средна позиция (ако питаме пък онзи с q-тата, аз съм си виновен) и получвам 600 (шестстотин) лева чисто възнаграждение... Погледнато иначе, този полицай, който е на най-ниско ниво в полицията, получава два пъти повече от средностатистическия служител в тази държава. Т. ч моля да си имаме уважението. Няма да коментирам пък колко получават по-висшите чинове и длъжности, защото чак е срамно за останалият трудов народ. Искам да кажа, че в БГ има и други професии освен полицаи, военни, лекари и учители. С две думи - стига са ревали, защото нито им намаляват заплатите, нито те са малки, нито са се убили от работа. А на този, дето ни плаши с имигрантите, ще кажа - ако разчитаме на вас да ни опазите (колкото сте ни опазили от цигани и битова престъпност въобще), жална ни майка...
  • 28 Марко

    4 0 Отговор
    Тази заплата наистина е възмутително ниска - само със 150 лв. по-висока от заплатата на професор в БАН!
  • 29 мен

    2 0 Отговор
    БКП/БСП обича народната милиция и обичта е взаимна! Само това ми стана ясно от информацията изнесена от др.Кадиев
  • 30 георги

    1 1 Отговор
    познавам полицай, показа ми фиша си, с ниска длъжност е и звание старшина, 10 години служба, заплата 1339 лева, при военните заплатите са със 200-300 лева по големи от заплатите на полицаиите

    Коментиран от #33, #50

  • 31 митничар

    1 0 Отговор
    Агенция Митници
    8 години стаж: Оперативен Контрол
    Заплата с добавки и нощен труд: 572лв.
  • 32 до коректора

    3 0 Отговор
    Тарикат заблуден полицаите не плащат социални осигуровки/ ДОО , ЗО, ДЗПО, само ДОД , който е 10 %???
  • 33 зззззззз

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "георги":

    Защо лъжеш така безочливо. Това което казваш изобщо не е вярно. Един старшина с 10 год служба няма как да взема по вече от 800лв. А за ниските заплати на работниците,те сами са си виновни. На мен ми писна разни чорбаджии да ме правят на маймуна за 400 - 600 лв, хванах си чукалата и заминах за Англия. Сега пак работя същата работа ама знам за какво 300 паунда на седмица. Ако искате да вземате заплати бягайте от тази скапана държава . На вън работа има колкото искаш стига да си малко кадърен и малко език да знаеш.
  • 34 Vasik Atanasova

    5 1 Отговор
    А ТАКА
    И ПЛАЧАТ И ИСКАТ ОЩЕ
  • 35 фоста

    1 0 Отговор
    Що бе ззз.., и тук могат да се взимат добри пари, но трябва да си умен, предприемчив и работлив. Българските полицаи не притежават нито едно от тези качества, но пък имат други - мързеливи са, хитреци са, скатавки са, обичат на работата лекото и на баницата мекото дет се вика, та за това сега са много глевни...
  • 36 мемфис

    3 0 Отговор
    А защо не пишат колко вземат на нощ, когато полагат "високорисков нощен труд"?
  • 37 мемфис

    3 0 Отговор
    Интересно, защо не съм чул през последните 25 г НИТО ЕДИН милиционер да е емигрирал?
    Иначе "големи специалисти"С дипломи, интелигентни, стройни... С голя опит и висок процент на разкриване на престъпленията.... а за последните 20 год я са разкрити 2-3 престъпления , я не!

    Коментиран от #44

  • 38 извън софия

    3 0 Отговор
    Така, аз съм държавен служител, работещ на експертна длъжност в областен град. Имам 2 висши образования и куп други квалификации. Нашите проценти за прослужено време ги вкараха преди 5 г. в заплатата без да ни питат и оттогава го няма и този 1 процент годишен растеж. Имам 39.5 години трудов стаж и след удръжките получавам чисто 703 лв. Ще се пенсионирам с около 350 лв. пенсия, а полицая ще е с повече, макар че трудно си попълва бумагите. Халал да са му повечето пари и даже смятам, че не са достатъчно, но с малки изключения по много високите етажи държавата плаща на тези, които работят за нея обидно малко. А тук някъде по-долу беше написано за 400 лв. в производството и това си е ужасната истина. Не съм против полицаите и лекарите и миньорите и други, които си търсят справедливо заплащане на труда си най-вече заради това, че по този начин настройват едни слоеве от народа срещу други и това им дава възможност да ни разиграват и доят.
  • 39 Селянин

    1 0 Отговор
    Ша земят я , кат има балъци кат назе , и повече ша земат , и още по-нищо няа праят !!!
  • 40 Селянин

    1 1 Отговор
    Хаааааа - хахахахахахаха , ей , митничаро , аз твойта работа ша я бачкам и без пари ве ! - имам един мой митничар , ае тихо малко !

    Коментиран от #54

  • 41 калотина

    1 0 Отговор
    ще бачкам на митница калотина без пари, само 6 месеца са ми стига.
  • 42 януь

    1 0 Отговор
    мани се от работа бе, аз ще бачкам без пари. що седиш на работа толко години за тия мижави пари аааааа? т.па*ар прави ни нас т.п*ън*ри.
  • 43 tigar

    1 0 Отговор
    Не знам малко са парите но майка ми е директор на детска градина и взима 650 лв с 30г трудов стаж
  • 44 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "мемфис":

    Ти специално за теб ли искаш да бият тъпана? Май си доста неграмотен и озлобен комплексар, защото дори направиха филм за наше ченге спечелило награда за "Полицай на годината" в Чикаго!!!
    Докато има такива като теб, които не ценят труда на другите, няма да се оправи държавата.
  • 45 БАТ мишо

    3 0 Отговор
    в моето градче имам приятел Младен . който работи пазач на птицекомбината на 12 часови смени назначен от боса Хасан на половин щат на 4 часа за да го осигурява по малко и му плаща реялно 120 лева на месец . градчето е в разградско .... Младен ако доживее до пенсия на 70 години щото тогава ще набере там точки стаж и говна дето иска НОИ и пенсията му ще е минималната . аз за разлика от Младен нямам никаква работа освен че оправям коли в гаража си и имам 2 висши и езикова гимназия и съм на 43 -а за главин счет на общината беше сложена противозаконно жена с средно ама се казва Анифе. така че ИЗВИНЕТЕ МЕ че няма да съчувствам на фатмака за САМО 1048 те му лева заплата и пенсия която щи получи на 40

    Коментиран от #53, #55

  • 46 БАТ мишо

    3 0 Отговор
    ПС Младен никога няма да се ожени първо защото в градчето няма останали българки под 50 2 защото за да гледа болната си майка гледа и прасета и кокошки и градина а жена му и евентуално дете биха умрели от глад.и когато цигани от съседно село ми откраднаха колата полицията потули жалбата ми и ми казаха оправете се по човешки - намерих къде е колата в един гараж и казаха че не могат да го отворят полицаите . че с младен го отворихме по човешки и тогава ни викаха в полицията що сме разбили на м=нго къщата...още да обяснявам ли кво мисля за заплатата на тея хрантутници
  • 47 БАТ мишо

    3 0 Отговор
    ППС Колата беше в гаража без джанти с изрязана инсталация и м.нго дори не беше разпитан. и шефа на полицията в градчето ми си е все същия гербаджия сладур като кмета и познайте за кого гласува м.нго и на кого кара коли от германия където ходи на турнета за чанта патаре и да пуска жена си и дъщеря си на джамовете в белгия - сяко съвпадение с имена и събития НЕ Е СЛУЧАЙНО ами пускайте волен и си гледайте градските проблеми
  • 48 някой там

    4 0 Отговор
    абе дрън дрън та пляс когато се протестира нали тея ревливи полицай пазат тая сган дето са реши и на техните пари да посегне нека им е да видат как малко им е даже като не са с народа че ядът дарвото
  • 49 Володя Путин

    0 1 Отговор
    Станете и вие полицай, господа!
    Аз не съм. Вакантни места бол, заплатите огромни много лесно е.
    Що ли?
    Да не би да искате да сте си в къщи по празниците? Нещо, което за ТЯХ не всеки път е възможно.
    Да не би защото всеки път когато излизате не се знае дали ще се приберете жив?
    Да не би защото от вашите заплати така или иначе ще давате от семейният бюджет, от залъка на детето, от парите за нови обувки на жената или от отделени пари за ремонт на личният автомобил за служебен, я за принтер, я за не много евтини кубинки или пък за части за автомобилите да си върщите работата "държавната работа".
    Заради такива платени драскачи като вас страна е на това положение, вместо да се покрепяме взаимно независимо полицаии, учители, доктори и т.н. се делим. За това и ще сме постоянно смачкани, унизени и ще работим за без пари, ще сме роби в собствената си държава.
    Вижте фалирала Гърция - единен народ и никой за нищо "копче" не може да им каже, вижте и всички м...лив страната!
  • 50 БОБИ

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "георги":

    Що лъжеш бе приятел ????
    Такава звание отдавна не съществува !!!!!
    СТАРШИНА отпадна преди много години така , че не си чел НИЩО !!!!
  • 51 БОБИ

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Още един драскач злобар , като Георги /коментар 30 /.
    Това е абсолютна измислица !!!Да закона позволява /има такава поправка от месец април/, Но това е ако няма кандидати за съответното място и до сега не ми е известен случай някой да се е пенсионирал и да е останал на работа в системата
    Интересувал съм се мога ли да се възползвам от тази поправка докато бъдат назначени новите попълнения - отговорът бе категоричен НЕ !!! Въпреки , че назначаването отнема повече от година а хората в службата НЕ ДОСТИГАТ и сега !!!!
    ПП И не съм ТЮЛЮБЕК и прочие макар и на петдесет не ми е проблем физическата и с лекота бих направил не 40 а поне 70-80 лицеви опори кото съм сигурен , че са непосилни за повечето драскачи тук !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 52 боби

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "до Коректора: ":

    А ти чети , Че има ИЗВЪНРЕДЕН труд !!!!
    Аз съм с възможно най високата заплата за бившия сержантски състав / такова звание вече няма / и ако нямам извънредни часове вземам около 930 лв. чисто . И това при положение , че съм на възможно най-високата длъжност , която може да заема както казах един бивш сержант и имам 30 год. служба
  • 53 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "БАТ мишо":

    Май напълно заслужено тънеш в нищета, защото си доста неграмотен и не разбирам как се биеш в гърдите, че имат две висши образования!
  • 54 БОБИ

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Селянин":

    Ето виждаш ли защо хората са така зле настроени против всички нас работещи в МВР ?
    Заради такива като теб и драскачите над теб !!!!
    Значи ти и другите като теб не протестирате за зле свършена работа от наши колеги няма да си кривя душата , за съжаление има и такива / но къде ли няма черни овце /!!! А се нервите и съжалявате , че не Ви се дава възможност да си крадете . Защото от писаното от Вас така излиза - не искате заплати !!!!!! ЩО - ??????
    Ми що оревахте орталъка ?????
    С какво сте по- добри ??????
    Ха отговорете си сами !!!!

  • 55 БОБИ

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "БАТ мишо":

    И Аз ли съм виновен за това ???????????????????????????????????????????????????
  • 56 дедо Шишарко

    1 0 Отговор
    пълна лъжа толкова взима новопостъпил полицай редови без чин със нощните смени и тук ги няма привилегиите като порцион безплатно пътуване в градски транспорт служебни дрехи отделно всяка година им дават пари за лични дрехи и обувки само да кажат за какви пари почиват на море и планина на техните станции рушвети те всеки ден и час и т.н.и т.н.тук пищят куките от бай-тошово време или тези които са назначени през смутните времена от 1988-до-2008-година които искат да се пенсионират и според чина взимат от 30-35-заплати накуп до-20-заплати и как така българската армия я има я няма 30-35хиляди души а полицаите са 70-75-хиляди души и от тях нат 30-процента са чантаджии и работят на бюро а и барабар със това са си назначили жените и любовниците си или в сферата на мвре ели в прокуратура съдебна власт следствието и адвокатурата ето ви я иститската мафия в българия и този милиционерски-комунистически тумор който трябва да се изреже до кокъл....за да има ред и дисциплина само 3-4 чина трябва да има лейтенант дедектив инспектор по-вътрешна сигурност и корупция в мврето и началник координатор на всички дейности във всяко рпу и шеф на полицията във населеното място кмета точка.а жандармерията да се занимава само със охрана на границите и общественият ред две точки..и стига със тези чекистки нкаведиски и смерчови шантонерски номера три точки...

    Коментиран от #58

  • 57 Ивайло

    1 0 Отговор
    Момчета вашето стадо все от черни овце май.Да се обоснова-защо като видите кола за 200000 или полуразпаднала се циганска лада се обръщате ВСИЧКИТЕ на другата страна.Ах,да,защото взимате само по 8 лева на час.А,сервитьорката дето трябва да ви търпи пиянските изцепки,естествено предизвикани от стреса в работата,и има висше образовани да бачка за 75 стотинки на час,нали
  • 58 Несъгласен

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "дедо Шишарко":

    Това са абсолютни простотии. Официално, служителите с полицейски правомощия са 20 000, от които полицаите са 15 000. Останалото е пожарна, 112, миграция, специализирани институти, администрация, поддържащ персонал и др. Новоназначен полицай взема около 600 лева. А тоя с 30 години стаж - 1000 и това всичкото с добавките. А като си мислиш, че е много лесно отиди и стани полицай, да изпиташ насладата от работата им. Но не, ти си просто един комплексиран, страхлив фейсбук драскач!

    Коментиран от #59

  • 59 дедо Шишарко

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Несъгласен":

    -Ти шехеразада от 1001-нощ ли си че пишеш сказки от лагерният комсомолски огън на политкомисар .....-А?....какво официално какво неофициално куките само в софия са нат 20-хиляди души а половината милиционери о голям пъърдон полицаи са цивилни и затова ти се привиждат на тебе миражи че въобще няма малицифайки в цяла българия пафкай си ганджата и не пиши глупости за които и децата в детската градина ще ти покажат руски среден палец...

    Коментиран от #61

  • 60 ко

    2 0 Отговор
    Да кажем, че полицаите трябва да взимат голяма заплата. Да предположим, че стартовата трябва да е 2 пъти средната за страната. Да предположим, че запазят и останалите си привилегии - срещу какво обаче? Може би съвкупността от добра физическа подготовка, владеене на чужд език, специализирано образование различно от средното общо такова и то завършено с добри резултати? Може би голямо КПД, изразяващо се в голяма разкриваемост на престъпления? Може би това голямо КПД да обезсмисли стотиците хиляди "гардове", работещи в частните охранителни фирми и покриващи слабостите на работата на системата?

    За какво господа полицаи трябва да взимате тези суми и да се възползвате от тези привилегии?

    Нямам нищо против да взимате тези заплати, но да знам ЗАЩО?

    Когато останалите хора ходим на работа, на нас не ни плащат за присъствие, а за свършена работа. Когато искаме увеличение на заплатите си, ние трябва да се обосновем защо?

    Аз нямам нищо против, да взимате и повече 2000лв. , но като стожери на реда, дори една ваша издънка, един подкуп, едно затваряне на очите, и т.н. да води до изкарането ви от системата и приравняването ви с останалите работещи: за под средна заплата (една) + пенсиониране на 65-67 години + има няма 20 дни платен годишен отпуск.

    Нямам нищо против тогава да взимате и 3000 - ще сте съгласни ли?

    Не сте виновни вие, но пък трябва да сте наясно, че парите, осигуровките, платеният ви отпуск, ранното ви пенсиониране, шапката с пари, когато то стане реалност, ви ги даваме НИЕ ...всъщност не ви ги даваме, а ги вземат от НАС, за да ги дадат на ВАС...само че, лошото е, че нашите заплати вървят надолу и няма как вашите да вървят в друга посока...а нашите вървят надолу, заради тези , които взима от нас, за да дадат на вас... те са тези, които е**ха м***та на всичко в тази "държава", докато вие се правехте, че работите за хубавите си заплати и привилегии...

    Не се притеснявайте, няма да им стиска да застанат срещу вас - все пак ВИЕ сте единствената им защита срещу "народната любов" :)

    Искате да промените или да запазите нещо - има начин, ама не ви стиска, нали?

    Коментиран от #62

  • 61 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "дедо Шишарко":

    Аман от хейтъри, които не могат да си напишат дори името правилно, а тръгнали да търсят на другите кусури!!!
  • 62 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "ко":

    Получаяате 6 +
  • 63 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    евалата на коментар 60
    точно и ясно
  • 64 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    до ком 53
    да напълно заслужено тъна в нищета и имат две висши .
    таквиз кат тебе дето майката гладен бащата и то нема как да ме учат на правопис ...
  • 65 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    а за тъненето заслужено щото не съм фанал още 47 цата и не съм ви натоварил на нея - ако имаш предвид си прав- заслужено тъна в нищета
  • 66 аьяаьа

    2 0 Отговор
    1049 лева, един новозавършил доктор не взима толкова, където е учил 10 години, един инженер не взима толкова, един учител не взима толкова, един новозавършил съдия не взима толкова, а полицайците реват за още пари и привилегии срещу никаква свършена работа, като стане скандал или бой дойде полицията подпишете тук там, измият си ръцете и айде чао. Администрацията им същата, ако подадеш жалба за откраднат предмет не мисли, че ще те вземат под въпрос. Много са им тия 1049 лв + привилегиите !!!
  • 67 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    до Боби
    ами ако ти кажа че съм протестирал и съм подал повторна жалба до прокуратурата в която СЪМ ПОСОЧИЛ БЕЗДЕЙСТВИЕТО на полицията и че после фатмака дето я разследва - тогава шеф на икономическа в РПУ то СЕГА Е ШЕФ НА РПУ то - 20 дена след това го издигнаха....е че влизах на разговор с зам шефа на областното който му звънна каза му кво праиш срам ме от хората .....20 дни след което го повиши НЕЩО ЩЕ НАПРАВИШ ЛИ БОБИ
  • 68 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    ПС кажи ДА и ти давам номера на двете жалби - първата ИЗЧЕЗНАЛА от РПУ то ВЪОБЩЕ НЕЗАВЕДЕНА ,втората до прокуратурата ..... и ти дам и името на шефа на РПУ то ОЩЕ СИ Е ТАКЪВ ама тогава още не беше...и след 3 месеца си взех колата с самоуправство СААМ ДАЖЕ ОТКАЗА ПОЛИЦАИ ЗА ОХРАНА САМ Я И НАМЕРИХ КАДЕ Е .....ама ако не направиш НИЩО ПО ВЪПРОСА искам да напишеш по всички форуми НИЕ ПОЛИЦАИТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ ТИЯ ПАРИ става ли Боби

    Коментиран от #74

  • 69 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    в жалбата си посочвам колата къде е у кого е ВСИЧКО и три месеца чакам..... на третия месец отивам в прокуратурата подавам повторна - откривам че първата не е ЗАВЕДЕНА влизам при зам шефа и след още една седмица си я вземам САМ с отказани ПОЛИЦАИ ДАЖЕ ЗА ПРИСЪСТВИЕ КАТО РАЗБИВАХМЕ ГАРАЖА и след 20 дни го правят шеф на РПУ --тоя дето тика първата жалба под миндера- това е хронологията- заемаш ли се да ми докажеш че нещо се случва в тая полиция ОСВЕН КОРУПЦИЯ...И НА ВСИЧКИ КОИТО ЧЕТАТ
  • 70 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    въобще не споменавам че м..го идва после да ме заплашва с полицай от същото РПУ седнал в колата МУ и манго държеше в колата автомат МР5 В ПРИСЪСТВИЕТО НА ПОЛИЦАЯ .....не отричам че излязах с законно притежавана ловна пушка като го видях въоръжен и ма трима свидетели как полицая седи в колата му без униформа - вярно на разправията не излезе и седя в колата
  • 71 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    ПС тоя в колата и преди и сега е дясна ръка и пръв авер на шефа си- видя автомата- за автомат МР 5 няма как да имаш разрешително - се едно аз да имам за моя ак47- но не се возя с него с полицай в колата до мене да хода да заплашвам хората що са си зели назад открадната кола
  • 72 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    направи нещо те ти случая и ще докарам сички атакисти да викаме с вас да ви дигнат заплатите тройно --- или ще напишеш навсякъде че ти с трите имена смяташ че не заслужавате тия заплати....В играта ли си БобиПС много се радвам ако комуникирам с почтен служител на мвр....ще ми е за втори път в живота
  • 73 гост

    0 1 Отговор
    аз съм от кат боли ме ксенона колко взимат охранителна аз съм доволен айде мир вам като не ви харесва се махайте яд ме е ,че регионалните инспектори спират и доят
  • 74 БОБИ

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "БАТ мишо":

    СТАВА !!!! Сега отивам на протеста.
    Ще Ви отговоря по късно !!!
  • 75 btv

    0 0 Отговор
    А лекар с 34 години стаж в спешния получава 983 лв !!!
    Тея хранутници са по добре от ВСИЧКИ !!!

    СТИГА СА РЕВАЛИ щото са рекетьори...
  • 76 opatropa

    0 0 Отговор
    Ще Ви разкажа една скорошна случка с мен във Варна пък Вие сами си преценете дали заслужават и 100 лева заплата НЯКОИ „ПОЛИЦАИ”
    Една сутрин си намирам колата пред блока ударена, естествено викам полицията....защото цялото каре е пълно с наши камери всичко се записва....
    Полицаите додйдоха – немам забележки....обаче големи разправии докато се навият да гледат записите на камерите ....и си тръгнаха като нищо търсиха по камерите, а ми написаха на мен акт че не съм си сменил личната карта по настоящия адрес !!!!
    След двудневно търсене от нашя шеф на Охраната се видя на записите кой ми е блъснал колата – пак викнах полицаите да дойдат да вземат записите офицялно.....отказаха щото нямало право камерите да записват, а само за наблюдение ....както и да е ....намерх аз пак със съдействието на Охраната на блока шофера който ме е ударил ...момчето се беше притеснило като ме блъснало и си тръгнало....оказа се е нямало застраховка ГО. Както и да е преглътнах и го оставих на мира ...платих си ремонта сам.
    Обаче след време ме търсят от полицията на телефона на жената ....голямо разследване са правили ...щото ми нямат телефона в акта – искаха ми го изрично.
    Отивам аз в полицията и какво да видя – един дебел мазен шопар ми развява акта за личната карта и ми вика че ми спестил 400 лева щото видиш ли бил добър и ме издирил преди да ме прати на съдия изпълнител да ми одържат глобата за личната карта от заплатата ...беше проверил къде и какво работя даже !!!!
    Естествено това беше номер на който да се вържа и видиш ли да му дам 200 лева за да не ме прати на съдия изпълнител ! Ега си полицията егаси разследването ....
    Глобата за личната карта още не съм я платил и няма да я платя ...защото тази година пак трябва да съм с друг адрес за да може малчугана като влиза първи клас да кандидатсваме в няколко хубави района около нас – дават 5 точки бонус ако си живущ в района на училището !!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове