Last news in Fakti

13 Ноември, 2015 09:36 1 751 4

Ще започне изграждането на още 7 нови метростанции

  • йорданка фандъкова-
  • започне-
  • изграждане-
  • метростанции

Това ще се случи до края на годината, заяви Фандъкова

Ще започне изграждането на още 7 нови метростанции - 1
Снимка: БНТ

До края на годината започва изграждането на нови 7 станции от третата линия на метрото, заяви по БНТ Йорданка Фандъкова.

Тя изрази надежда, че с екипа й ще успеят да защитят проектите за града, още повече, че тези проекти бяха подкрепени от гражданите, които дадоха гласа си за това развитието и промяната на града да продължат.

На въпрос дали ще прави промени в екипа си, кметът на София отговори, че екипът е показал, че работи добре и гражданите подкрепиха резултатите от работата на този екип. “Възможни са някои минимални промени, но за това ще говоря с колегите си и ще съобщя следващата седмица”, каза още тя.

По думите й проектите за София са обезпечени с финансиране, но трябва да се прецени кои от тях могат да бъдат осъществени през 2016 година. Тя посочи, че най-големият проект е този за метрото. До края на годината започва изграждането на нови 7 станции от третата линия на метрото. Работата по тези метростанции ще започне веднага след подписването на договора по оперативната програма.

В плановете на общината до края на годината влиза изграждането на кръстовището на бул. “Гешов” и бул. “България”.

В приоритетите на общината за новата година предстои влизане в малките улички, където гражданите очакват ремонт на базовата инфраструктура. Ще се обърне внимание на междублоковите пространства, ще се работи за създаване на възможности за спорт, близо до дома и на открито.

Йорданка Фандъкова подчерта, че в нейното виждане за по-чиста градска среда влизат инвестициите в системата за градския транспорт както като удобство, като обновяване, така и като възможност за преминаване през кръстовищата. Тя посочи, че се работи по въвеждане на интелигентната система за контролиране на трафика.

Кметът на София увери, че общината е готова за първия сняг, като санкциите за неизпълнение на поетите ангажименти от страна на фирмите за почистване на града, са чувствително завишени и не би трябвало някой да закъснее или да не си свърши работата.

Йорданка Фандъкова сподели, че е много щастлива, че София е домакин на Детската Евровизия и пожела успех на цялата организация, като увери, че общината помага с всичко, което може. Тя изрази увереност, че ще представим и града си, и страната си по най-добрия начин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чукча

    0 1 Отговор
    Да,за софиянци нови станции,а за хората от провинцията-въшки.Вместо да оправят второкласните и третокласни пътища в страната отново ще се окрадат едни пари.Разберете го най-после София не е България и не може всичко да е за нея.
  • 2 Змей

    1 0 Отговор
    Ами изберете си и вие нормални кметове, а не като си купуват коли за по 200 000 да си траете. От друга страна всички ревнаха срещу винетките, даже митинги им се привиждат. Пътищата, нищо че не се яде асфалт, пари струват
  • 3 Шефьор

    0 0 Отговор
    В приоритетите на общината за новата година предстои влизане в малките улички, където гражданите очакват ремонт на базовата инфраструктура. Ще се обърне внимание на междублоковите пространства, ще се работи за създаване на възможности за спорт, близо до дома и на открито.
    Да да видяхме, как влязоха в кв.Лозенец, в София. За да си влезем по домовете и дворовете тренирахме цяло лято дълъг скок и мятане на киреч с лопата. С две думи спортувахме си вкъщи.А що се касае за тия дето влязоха по поръчка на Общинска фирма "Топлофикация" в квартала бяха роми от незнайно къде без работни дрехи, и предпазни средства. Те що имаше по дворовете метал изчезна, а как редят паваж, да дойдат от Монтажи и ко да гледат има много да се учат.
  • 4 123455

    0 0 Отговор
    Стига сте крали от другите общини и сте наливали парите в София.
    Не останаха бели хора в окръзите,само м...ли.
    И махни тая усмивка,че освен Бойко и ти друг никой не е доволен в тая България/герберската/
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове