Last news in Fakti

14 Ноември, 2015 13:30 1 917 22

Румяна Бъчварова: Няма да затваряме границата

  • румяна бъчварова-
  • мвр-
  • париж-
  • заседание-
  • мерки

Ние сме толкова силни, колкото е силна всяка една отделна страна в Европа

Румяна Бъчварова: Няма да затваряме границата - 1
Снимка: МВР

Към момента за страната ни няма данни за непосредствена терористична заплаха, заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседанието на оперативния щаб по сигурност и миграция в МВР.

От силовото ведомство няма да затварят границата. Ще бъдат засилени мерките за сигурност и охрана около стратегическите обекти в България, е било взето решение на заседанието на оперативния щаб по сигурност и миграция в МВР.

МВР ще засили присъствието си в населените места. Повишава се и степента на сигурност за стратегическите обекти в страната.

Ще бъде засилено полицейското присъствие и по границите ни, но не се предвижда затваряне на границата, успокои Румяна Бъчварова.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че това е 11-и септември, само че за Европа. Според него вчерашният атентат трябва да доведе до преосмисляне на поведението на европейските държави и работата на службите, както и по отношение на бежанския поток. Очаква се другата седмица да бъде проведена дискусия парламента за сигурността на България след терористичните актове в Париж.

Тази сутрин премиерът Бойко Борисов събра Оперативния щаб по сигурност и миграция заседава в МВР във връзка с кървавите атентати във Франция.

В срещата участваха министрите на вътрешните работи, отбраната, здравеопазването и на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и премиерът Бойко Борисов. На заседанието са и председателите на НРС и ДАНС.

За срещата съобщи самият Борисов в профила си в социалната мрежа. "Ще ви информираме своевременно за мерките, които се предприемат за сигурността на гражданите", написа той.

Бойко Борисов препоръчва на българските граждани, които се намират на територията на Франция и имат нужда от съдействие или искат да подадат сигнал за свои близки, да се свържат с посолството на България в Париж на дежурния телефон за връзка: +33 1 45 51 85 90.

Ние сме толкова силни, колкото е силна всяка една отделна страна в Европа. Това заяви в първи

МВР и другите ангажирани структури следят ситуацията, направиха план и незабавно задействаха група специфични мерки:

∙             Повишава се нивото на мерки за сигурност;

∙             Засилва се нивото на граничен контрол на външните граници;

∙             Засилва се полицейското присъствие на територията на цялата страна;

∙             Засилва се контролът на транзитния трафик на автомобили и на лица, преминаващи през територията на Република България;

∙             Засилва се обезпечаването на масовите мероприятия и стратегически обекти, и на обекти със съсредоточаване на голям брой хора.

коментар за случилото се снощи в Париж вицепремиерът Меглена Кунева. Пред БНР, вицепремиерът Меглена Кунева заяви, че се предприемат всички необходими оперативни мерки.

Органите по охрана и сигурността в момента са в изключителна готовност, но ние трябва да имаме политическа готовност – готовност за анализ, трябва освен това да говорим директно с гражданите, да постигнем истинско единение на нацията. Без съмнение сигурността е една от най-важните.

Не зная дали ще има отново извънредно заседание на страните-членки на ЕС, но знам, че трябва да направим план, който стриктно да изпълняваме и да се прилага във всички страни, каза още Меглена Кунева.

Защото ние сме толкова силни, колкото е силна всяка една отделна държава в Европа. На практика в момента са поставени на изпитание политики, които дефинират Европа – като свободното дивжение на хора например, като политиката на хуманизъм и състрадание, с която Европа е започнала и която е най-голямата ценност, с която Европа бива разпознавана по целия свят, припомни вицепремиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Пенев

    0 0 Отговор
  • 2 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    А НЕДЕЙТЕ ВЕ НЕКА ДА ДОЙДАТ ТУКА
    МНОГО СМЕ СИЛНИ
    НЯМА ЩО
  • 3 ха

    2 0 Отговор
    Бъчварова ,вие сте слаб вътрешен министър и е време да си ходите,докато не сте направили непоправими бели с националната сигурност!
  • 4 Трифонов

    0 0 Отговор
    Обаче... Не може да отричаме, че от това да сме бедна и скапана страна в ЕС през 2015г., най-сетне видяхме и някаква полза, а!? Ха, ха, ха...
  • 5 ПОЛИЦАЙ

    0 0 Отговор
    Непоправимото вече е направено.Въпроса сега е кога и как ще се усети ефекта от неадекватните действия на Бъчварова и всички около нея.
    А границата и да иска няма как да я затвори.Нито има ресурс като техника и като хора за да стане това.Границата да не е портал та да я затвориш и заключиш.
    А българските граждани отново са в летаргия и вярват на лъжите заливащи ги от медиите изречени от хората които ни управляват.
    Една такава летаргия ни държа 500 години.
    Колко ли ще продължи сега.
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ясно е че България е транзитен път за бежанците и те нямат никакво намерение да остават.Друг е въпроса,че в момента на наша територия има доста от тях и ако затворим границата,те просто ще си останат вечно наши!Ама има тука едни тикви които са се родили такива,но до последния си дъх ще казват на другите "тикви"!:)

    Коментиран от #15

  • 7 Чукча

    0 0 Отговор
    Управляващите се надпреварват кой да пусне на най-опашатата лъжа.Нямало опасност,нямало нужда от затварянето на границата.Ами че те и да искат не могат да я затворят. 227 км от българо-турската граница нямат нищо,което да спре пришълците и те продължават да навлизат у нас.Молете се да ни отмине белята сполетяла Франция.Лесно се раздава демокрация навън,особено с бомби.Виж у дома е друго.На Шипка всичко е спокойно.
  • 8 Plovdiv

    1 0 Отговор
    Европа е в състояние на война, онова снощи в Париж беше класически "Казус бели"!!! А тая ми плямпа тъпотии, докога с тия тотално неадекватни същества на ключови постове в държавата?!
  • 9 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    ЗАТВАРЯЙ!!!КОЯ СИ, ТА ДА РЕШАВАШ???АНОНИМНА ЖЕНА!АКО ЕВРОПА БЕШЕ СИЛНА, НЯМАШЕ СЕГА ДА КОПАЕ ГРОБОВЕ!!!АЗ НЕ ИСКАМ ДА ИМА РИСК В МОЯТА БЪЛГАРИЯ ЗА МОЕТО СЕМЕЙСТВО И МОИТЕ ДЕЦА!АЗ ИСКАМ ТАЗИ ИЗМЕТ ДА НЕ СЕ РАЗХОЖДА СВОБОДНО И ДА СЕЕ БОЛЕСТИ И ЗАРАЗА ОТ "СТОЛИПИНОВО" ДО "ФАКУЛТЕТО"!!!АЗ ИСКАМ ДА СЕ ЗАТВОРИ ГРАНИЦАТА, А ВИЕ???
  • 10 баце

    0 0 Отговор
    Даже е отворете и ги чакайте с хляб и сол, а после ще приемаме съболезнования!Герберска му работа!
  • 11 Борката от Банкя

    0 0 Отговор
    Най слабия вътрешен министър в новата история на България,даже Мимито Йорданов беше по стойностен!Бъчварова не се ли преценяваш ,че не си за този пост!
  • 12 неутрален

    0 0 Отговор
    Хей социолоажке, защо не се скриеш. Ти като социолог и на себе си даваш висока оценка, както правеше за Тиквата. ПО- НЕКАДЪРЕН ЕЛЕМЕНТ НА ТОВА МИНИСТЕРСТВО НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА. ТИ СИ ПОД ДЪНОТО НА НАГЛОСТТА И ПРОСТОТИЯТА, ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВАШ НАГЛО ДА СЕ ПЕРЧИШ И ДА ДАВАШ АКЪЛ, КОЙТО ГО НЯМАШ ЗА ТОВА МЯСТО. ХОДИ СИ ПРАВИ ГРАФИКИ И ЛЪЖЛИВИ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ. ОМРЪЗНА НИ ДА ГЛЕДАМЕ ТЪПАТА ТИ НЕАДЕКВАТНА ФИЗИОНОМИЯ, КАТО ЗАПОЧНЕШ ДА ГОВОРИШ ПО ВЪПРОСИТЕ ЗА СИГУРНОСТ, ПОЛИЦИЯ И ВСИЧКО СВЪРЗАНО С МВР. НЕ СЕ ЛИ УСЕЩАШ КОЛКО ТЪПО И ГНУСНО ИЗГЛЕЖДАШ, ПОНЕЖЕ СИ НЕГРАМОТНА ЗА ТОВА МИНИСТЕРСТВО, НО НЕ СИ САМО ТИ, ТИКМАТА СИ ИЗБРА И ДРУГИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #17

  • 13 гост1

    0 0 Отговор
    Трябва да стане белята, че тогава да затварят граници?!? що за умници...
  • 14 onq s konq

    0 0 Отговор
    Едно затваряне на границата предполага излизане на митничарите в неплатен отпуск.
  • 15 Сконфуций

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Меркел заяви, че ще връща мигрантите в първата страна, в която са регистрирани. Полша и Франция затвориха границите си. Тези от Германия и тези, които са на границите на Полша и Франция, питам Нетиквата, те къде ще се върнат умньо?
  • 16 СТОП

    0 0 Отговор
    Веднага охрана на границата ВЪОРЪЖЕНА С АВТОМАТИЧНО ОРЪЖИЕ И ПРАВО ДА СЕ СТРЕЛЯ ПО ВСЕКИ ДРЪЗНАЛ ДА НАРУШАВА ГРАНИЧНАТА ЛИНИЯ.
    За 230 километра ти трябват около 120 вишки през 2 километра и около 1000 души охрана.Веднага щом бъдат забелязани нарушители още от Турция да ги чакат около оградата.Пробва ли се някой да минава да остане на оградата и толкова.Който иска да претендира за бежанец да го прави от Турция и ако някой го одобри да си минава през КПП тата не да събираме всякаква сган с неизвестен произход а после да броим ковчези като французите.
    Време е да си спомним какво е направил Тервел на арабите.Ако беше слушал разни Хелзински комитети и да им защитава човешките права днес Европа нямаше да я има такава каквато я познаваме.

    Коментиран от #20

  • 17 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "неутрален":

    "Пролетарии от всички страни съединявайте се"
    Вие старите а и младите комунисти по забравихте какъв славен МВР министър имахте лицето на Любчо Начев ?Едва ли ще бъде засенчен близките 200-300години така че не се овличайте много с отсенките!!!

    Коментиран от #18

  • 18 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "стратокастър":

    Отсенките..., за по-лесно пробвай с Ц...:):):)
  • 19 стратокастър

    0 0 Отговор
    "Ако беше слушал разни Хелзински комитети и да им защитава човешките права днес Европа нямаше да я има такава каквато я познаваме. "
    Ако не си задължен по партийна линия да гледаш само "АЛФА" можеш да си пуснеш сутрин БТВ и сам да се обедиш че Антон Хекемян пряк наследник на емигранти в никакъв случай не е по малко БЪЛГАРИТ от теб!!!
  • 20 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "СТОП":

    Бива да се пишат простотий но всичко си има мярка! 1 В момента гранична полиция с манлихери ли е въоръжена или с автомати и на ясно ли се че граничната стража трябва да стреля така че куршуми проектили... не трябва да летят и попадат на чежда територия !2 При такава съвременна електроника да строиш вишки е повече от простотия !При мъгла на 10 метра от вишката може да преминат не зобелязано доста нарушители на ДГ!Още 81-83 година когато аз бях на границата ,вишките вече не се използваха а си стърчаха тук там!

    Коментиран от #21

  • 21 Сконфуций

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "стратокастър":

    Добре, че ни помогна да се ориентираме във възраста ти. Това обяснява някои неща. Прощаваме ти всички простотии и занапред.
  • 22 стратокастър

    0 0 Отговор
    Аз не съм госпожича като теб та да си крия годините !Такива неща правят такива като теб и Лили Иванова!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове