Last news in Fakti

14 Ноември, 2015 10:31 3 310 4

Варварският терористичен акт в Париж

  • париж-
  • терористи-
  • варварски-
  • франция-
  • загинали
Варварският терористичен акт в Париж - 1
Снимка: БТА/ AP

Загиналите в Париж са 153 съобщи Си Ен Ен. 112 са загинали в концертната зала "Батаклан". Според френския прокурор Франсоа Муленс атенатите са били на шест места в Париж.

Терористите са търсили места в обичани квартали и в концертната зала "Батаклан", където е имало концерт на американската група Eagles of Death Metal. 

Не случайно е избрана околността на стадион "Стад дьо Франс", на който се игра приятелската среща по футбол между Франция и Германия. На футболния мач са били президентът на Франция Франсоа Оланд и външния министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

Атентатът е един от най-тежките в Европа от много години и вторият в Париж за тази година след касапницата през януари в сатиричното списание "Шарли Ебдо". Според разказите на очевидци атентаторите поне един час са могли свободно да действат. 

Според френската прокуратура осем атентатори са убити. Четирима от тях, по информация на АФП, са унищожени в концертната зала "Батаклан",  трима са имали пояси на смъртници. Един е ликвидиран от охраната на залата. Полицията продължава да издирва съучастници на атентаторите. 

Терористичните атаки на 13 ноември в Париж са едни от най-смъртоносните след 11 септември 2001 г.

В Европа това е най-смъртоносната атака  от нападението в Мадрид през 2004 година, пише Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 2 Отговор
    САЩ Е ВИНОВНА ТЕ СЪЗДАДОХА ИД И ТЕ СПОНСОРИРАТ ТЕРОРИСТИТЕ !!! СМЪРТ ЗА САЩ !!!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    http://vbox7.com/play:0875b5dfda
  • 3 Протест

    0 0 Отговор
    вече няма да има автомобилно състезание 24-часа на льо-ман а 24-часа на обединените арабски емирства в дубай ако не вярвате ходете да го гледате
  • 4 Чукча

    0 0 Отговор
    Двоен стандарт-не може едното да е варварски терористичен акт,а френските бомбардировки над Либия и Сирия да са хуманен акт. Като не можеш да бамбандираш пращаш камикадзета,това и стана.Сега и другите съучастници на САЩ ги очаква същото. Ето защо трескаво се мъчат да вземат мерки.Дано да успеят.
Новини по държави: