18 Ноември, 2015 06:30 8 630 7

Пътна полиция спира регистрацията на нови коли, свършиха табелите

  • кат-
  • регистрации-
  • данс-
  • бюджет

Преглед на печата

„24 часа”

Пътна полиция спира регистрацията на нови коли, свършиха табелите

Пътна полиция спира да регистрира автомобили в няколко града, защото няма табели, установи проверка на “24 часа”.

В София има запас от табели до Нова година. Столичният отдел на Пътна полиция регистрира около 500 коли на ден. 80-100 от тях са нови и се нуждаят от регистрационни табели, за да може да бъдат управлявани. Останалите са употребявани. В няколко областни града обаче регистрациите на новите коли са спрени.

„Труд”

Разходите за алкохол и цигари растат най-бързо

Разходите на домакинствата за алкохол и цигари се увеличават най-бързо. През третото тримесечие всеки българин е похарчил за това перо средно по 53,93 лв. Сумата е с 5,50 лв. или с 11% повече в сравнение със същия период на 2014 г. Това показват данните на НСИ за домакинските бюджети.

„Сега”

Службите ще борят тероризма с повече следене в интернет

ДАНС, МВР и разузнаванията ще се фокусират върху следене на терористи в интернет. Това става ясно от правителствената стратегия за борба с радикализацията на тероризма, към която е прикачен план със задачи за отделните служби. Така атентатите в Париж реално ще бъдат използвани не за затягане на граничния контрол заради преминаващи бойци на "Ислямска държава", нито за разкриване на корумпираните служители, които участват в трафика на нелегални чужденци, а за повече контрол в интернет.  

„Капитал”

Планът за 2016

Двуцифрени ръстове на приходи, нови пазари и модели. Така виждат 2016 г. собственици и мениджъри на компании от различни индустрии: производство, IT, търговия, управление на земеделска земя. По-умерени са очакванията на финансовия сектор - банки и лизинг. Плановете бяха презентирани на конференцията Next Year's Business Plan, на която "Капитал" за четвърта поредна година направи селекция на компании от различни сектори, които да покажат посоката на развитие на ключови индустрии за следващата година. Подбраните истории са на здрави и растящи компании, затова те в пъти надскачат прогнозите за икономиката като цяло. А ръстът за догодина там варира между 1.5 и 2.6%, което, макар и да е над доскорошните очаквания, изглежда като забавяне на фона на отчетените за третото тримесечие 2.9%. Въпреки умерения оптимизъм трябва да се има предвид, че 2015 г. беше белязана от няколко позитивни фактора, които имаха ролята на попътен вятър за икономиката и докараха по-добър от очаквания растеж - спад на цените на горивата, печатане на пари от ЕЦБ, евтино евро, рекордно ниски лихви… Част от тези фактори вероятно ще продължат да действат със забавящо влияние, но се задават и предизвикателства на хоризонта, а лошото е, че българското правителство не се възползва от по-добрата от очакваното година, за да балансира бюджета и да започне реформи, което ще става все по-трудно с времето.

 „Стандарт”

14 млн. лева наем може да плати Царя за Врана

Най-малко 13 800 000 лева е обезщетението за 10 години ползване на двореца "Врана", което бившият премиер Симеон Сакскобургготски трябва да плати на държавата. Това ще стане, ако държавата спечели на последна инстанция делото, което води срещу него за собствеността на имота.

Според заключението на вещите лица обезщетението за ползване на имотите е по 115 000 лв на месец, считано от август 2001 до 2011 г., когато бе заведено делото. Адвокатите на Симеон Сакскобургготски оспориха този размер и поискаха повторна експертиза.

Заради изготвянето и на една допълнителна експертиза вчера състав на Софийски градски съд отложи за март делото.

 „Монитор”

Каналджиите вдигнаха двойно мизата

Каналджиите, които извозват пристигналите у нас мигранти към страните от Западна Европа, са вдигнали двойно мизата за курс заради засилените проверки на полицията след атентатите в Париж. Това разказаха пред „Монитор“ бежанци, които всеки ден се събират на столичната улица „Цар Симеон“. Чужденците избират за това светлата част на деня, защото смятат, че тогава инспекциите на униформените са по-редки. По думите им ден след атаките във френската столица и ситуацията у нас се е променила. Вече курс от София до граничния пункт Калотина не струва 150 евро на човек, а 300. Обяснението било, че вече е по-рисково.

„Дума”

БСП готова да обсъжда импийчмънт на президента

БСП е готова да разговаря с останалите партии в Народното събрание за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев. Това заяви вчера председателят на БСП Михаил Миков. Има конституционни механизми, които могат да се използват, и ако политическите партии смятат, то ние от БСП сме готови да разговаряме по този въпрос, обясни той. По думите на Миков държавният глава не само с изявления, но и с действия работи срещу националните интереси на България.

По-рано от АБВ поискаха Плевнелиев да подаде веднага оставка.  

„Новинар”

Обучават чиновници за противодействие на тероризма

Мащабно обучение и подобряване на контактите между службите в борбата с тероризма.

Това предвижда обновената Стратегия за противодействие на радикализацията. Оповестяването на документа идва само дни след кървавите атаки в Париж. Нейното изпълнение е и част от приетите решения на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

За 2017 г. е планирано създаването на Специализиран национален център за обучение на служители на държавни институции, които ще са ангажирани с пресичането на тероризма и радикализацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100

    3 0 Отговор
    100 нови коли на ден в София?! :) хахахаха
    100 коли с първа регистрация може ...

    Коментиран от #2

  • 2 Никсъна

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "100":

    Ми ако четеш по внимателно ще видиш ,че са 500.
  • 3 кроко

    2 1 Отговор
    "Пътна полиция спира регистрацията на нови коли, свършиха табелите" - опааа, задава се поредната сладка далверка! Ся ще има едни скандали, опашки пред КАТ, джурналист, вайкане... и накрая бат боко тиквата ще каже великодушно "Давам ви едни милиони тука за нови табели!"
  • 4 Аз

    1 0 Отговор
    Нищо важното е да чакат 20 заплати и на 50 години да стават алкохолици!
  • 5 onq s konq

    1 0 Отговор
    А решението е простичко-ПО 1 ТАБЕЛА НА МПС!Ама няма желание за иновации в КАТ...
  • 6 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    Хората са го измислили, ама ние сме по-умни. Хората са направили регистрацията да става не на колата, а на човека. Дефакто с една табела, да можеш да си караш колкото коли искаш (но не едновременно)! И така се спестяват доста разходи, както на частното лице, така и на държавата. Ама важното е далавера да има.
  • 7 гост1

    0 0 Отговор
    Хахахаха някакви парадоии стават в нашата държава...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове