1 Октомври, 2011 15:50 893 0

Калфин иска да върне България в Европа

  • ивайло калфин-
  • избори 2011
Калфин иска да върне България в Европа - 1
Архив

Чадърът над Кирил Рашков очевидно е свързан с управляващите днес. По времето на управлението на левицата, доколкото знам, е имало доста проверки срещу него - отнемани са му тирове с контрабанда, спирано му е нелагално производство. Това заяви в „Седмицата” по радио „Дарик”  кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин по повод актуалната тема Цар Киро и събитията в с. Катуница.

Вижда се къде са му били чадърите - от СДС и ГЕРБ. Той работи открито за тях, казва си го и те му осигуряват съответната закрила, каза още Калфин.

На въпрос дали би протестирал пред Франция по повод новото изселване на 200 български и румънски роми, Калфин категорично заяви, че би го направил: „Това, което днес се случва, не предизвиква никаква реакция от българска страна, което потвърждава това, което пише във френските медии, че България няма какво да прави с ромите и се отървава, като ги праща в Европа”.

Запитан дали би подкрепил разрушаването на незаконните постройки - от гетата до остъклението на балконите, кандидат-президентът на БСП заяви, че търсенето на справедливост със задна дата е до голяма степен „помпане на мускули”. „Виждаме какво направи и сегашното правителство, обясни как ще бутне всички незаконни строежи, но се стигна до там, че нищо не направи”.

По темата за правомощията на президента да помилва обвинени в престъпление, Калфин заяви, че помилването в досегашната практика на държавния глава е голямо изключение, помилване е възможно, когато са налице изключително сериозни и хуманитарни причини.

Ивайло Калфин е категоричен, че ако оглави президентството, ще продължи инициативата Българската коледа, защото тя има две функции - помощ и чувство на солидарност.

В най-развитите държави благотворителността е активна. Колкото е по-развита една държава, толкова хората имат чувство към обществото, в което живеят, а това е не по-малко важно, каза Калфин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА