Last news in Fakti

4 Октомври, 2011 14:43 1 275 0

Д-р Манфред Вайс: МВР е с крачка напред срещу организираната престъпност

  • софия-
  • мвр-
  • д-р манфред райс-
  • веселин вучков-
  • организирана престъпност

Голяма е крачката напред, направена от Министерството на вътрешните работи в противодействие на организираната престъпност у нас. Оценката за постигнатите положителни резултати е на д-р Манфред Вайс, депутат в Ландтага на Бавария и член на комисията по вътрешна сигурност и парламентарната контролна комисия.

В рамките на визитата си в България, представители на делегацията от Ландтага на федерална провинция Бавария проведоха среща със зам.-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков. Той ги поздрави от името на министър Цветан Цветанов и им благодари за подкрепата, за професионалното и резултатно сътрудничество във всички области, изградено на  основата на откритост и взаимно доверие. Голяма е крачката напред, направена от ръководството на българското Министерство на вътрешните работи, отбелязаха баварските гости, които споделиха личните си впечатления от постигнатия български стандарт в областта на  ефективния граничен контрол - като важен елемент в портиводействието на организираната престъпност. В отговор на интереса на членовете на делегацията към предприетите мерки за ефективно противодействие на организираната престъпност зам.-министър Вучков се спря на  основните стъпки, извършени от сегашното ръководство на МВР и правителството на България в тази посока – единодействие и сътрудничество между институциите, призвани да се борят срещу престъпността; възстановяване на ГДБОП; вложените усилия и инвестиции в създаването на ГД «Криминална полиция», изградена по примера на германската полиция. Резултатите от тези усилия  са операциите «Наглите» и «Килърите» и последвалите съдебни процеси. Отново с тази идея  бяха извършени и законодателни промени -  промени в НК и НПК, Закона за МВР, Закона за СРС, отбеляза зам.-министър Вучков. Той запозна гостите и с извървения до момента път в реализирането на идеята за създаването на Специализиран наказателен съд и благодари на Бавария, която откликна на желанието на българската страна и с помощта на фондация «Ханс Зайдел» през месец ноември стартира обучението на първата група от полицаи и прокурори.
Участниците в срещата още веднъж подчертаха решаващата роля на международното полицейско сътрудничество в контекста на ефективността в борбата срещу организираната престъпност и изразиха задоволство от изграденото работещо взаимодействие между България и Бавария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА