Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 13:38 3 621 0

Затвориха кучкарник в Русе

  • кучкарник-
  • русе

Областна дирекция по безопасност на храните – Русе преустанови временно дейността на кучешкия приют заради неизпълнение на тяхно предписание.

При извършена повторна проверка е констатирано, че помещенията за отглеждане на животните не отговарят на изискванията за обекти, в които се отглеждат, развъждат и/или предлагат домашни любимци с цел търговия, към пансиони и приюти за животни. Установено е и че не са изпълнени указанията на Областна дирекция по безопасност на храните – Русе за извършване на строително-ремонтни дейности.

Освен това капацитетът на приюта на сдружение "Германо - Българска помощ за животните" е за по-малък брой от настанените кучета. В момента там пребивават 251 броя кучета и девет броя котки. Кучетата са настанени в 37 малки двора и в 2 халета, като малките дворове са оборудвани със 152 преносими къщи за животни. Издадено е предписание за временно преустановяване експлоатацията на обекта, като ще се търси възможност питомците да бъдат настанени на други места, докато приюта изпълни съответните разпоредби. /БГНЕС 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА