5 Октомври, 2011 14:30 663 1

Прошков поиска бизнесът да не плаща несправедливо високи такси за смет

  • софия-
  • избори 2011-
  • прошко прошков-
  • бтпп

Ръководството на БТПП се срещна с кандидатите за кмет на София и общински съветници от Синята коалиция


София, 05 октомври 2011г.


Кандидатът за кмет и водач на листата на Синята коалиция Прошко Прошков и кандидатите за общински съветници Владимир Кисьов и Вили Лилков, които са и в настоящия Общински съвет, се срещнаха с преседателя Цветан Симеонов и представители на Съвета на браншовите организаци на Българската търговско-промишлена палата.
Кандидатите на Синята коалиция представиха идеите и програмата за управление на София, свързани с насърчаване на малкия и среден бизнес, улесненията, които може да предостави общинската администрация и прозрачността на управлението на финансите и при възлагането на обществени поръчки. Специално внимание беше обърнато на спешната нужда от изграждането на регистър на публичните поръчки и на задълженията към фирми от бизнеса.
Председателят на БТПП коментира идеите да не бъдат възлагани следващи обществени поръчки на фирми, към които общината се е издължила изрядно, а те са останали длъжни към подизпълнителите си. Дискутирано беше предложението за субсидиране на детските градини на принципа общинските средства да следват детето. От Палатата приветстваха предложението, което Прошков представи, бизнесът да не плаща несправедливо високи такси за смет, тъй като има фирми, които не генерират толкова смет, колкото заплащат.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симона Василева

    0 0 Отговор
    Логично е общината да подпомага малкия и среден бизнес, които са гръбнака на всяка икономика. И е резонно кандидатът за кмет на столицата Пр.Прошков да се срещне с браншовите организации. Това показва визия за бъдещето и реални стъпки в правилната посока.