Last news in Fakti

14 Януари, 2016 20:48 1 431 8

Михаил Миков: България умира, затова ще искаме вот на недоверие

  • българия-
  • бсп-
  • вот на недоверие-
  • михаил миков-
  • герб-
  • правителство

Доверието в БСП расте и това го доказват хората, които се връщат в левицата

„България умира с темпове, с които нито една европейска или африканска страна го прави. Гражданите трудно успяват да живеят нормално с дясната политика на правителството. Хората искат да се промени сегашното състояние на държавата. Те вече трудно свързват двата края.” Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в предаването „Още от деня” по БНТ.

Той каза, че левицата още утре започва преговори с две от парламентарните групи – ДПС и БДЦ за искане на вот на недоверие към правителството, като писмо е изпратено и на ПГ на ПП Атака. Миков обясни, че една от темите за искането на този вот ще бъде вътрешната сигурност. „Тема, която сериозно притеснява българските граждани - с многобройните убийства и агресията по улицата, която не среща респекта на службите”, посочи лидерът на социалистите.

Той бе категоричен, че работещите в системата на вътрешната сигурност са демотиварани. „Реформата, която бе направена в сектора през бюджета, е реформа на орязване”, каза Миков и подчерта, че видимите резултати са налице.

Председателят на БСП посочи като други теми за искания вот на недоверие проблемите в здравеопазването и демографската криза.

„В България дори да си плащаш здравното осигуряване, пак ще трябва или да си доплатиш за здравна помощ или да чакаш за такава. Това е резултатът от реформите на управляващите и министъра на здравеопазването”, категоричен бе Михаил Миков.

Той припомни също, че когато се е приемал бюджетът на правителството, не е било прието решението на НС от миналата година за справяне с демографската криза и допълни, че БСП винаги е защитавала интереса на хората и е основната опозиционна сила и алтернатива на това управление.

„Въпреки, че има политически сили, които се представят за опозиционни, единствено левицата остава такава”, категоричен бе Миков и допълни, че БСП печели доверието на хората, а доказателството за това е и, че бивши членове на АБВ, вече започват се връщат в БСП. „Те разбират, че АБВ не представлява интересите на левите хора в България”, каза още той. 

По повод предстоящия Конгрес на левицата Михаил Миков каза, че ще започнат отчетно-изборните събрания и ще се изготви отчет за дейността през изминалата година. „На тези събрания ще се обсъжда накъде върви България, също платформата на БСП за Конгреса, политиката за отделните сектори. Ще се обсъждат и важни въпроси, като например има ли я социалната държава, има ли я свободата на словото, има ли изобщо правова, демократична държава”, обясни той.

Михаил Миков каза още, че БСП категорично подкрепя кандидатурата на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН. „Опасявам се, че дребните вътрешнополитически боричкания могат да провалят този голям шанс за България Бокова да заеме този важен пост. Тя се ползва с изключителна подкрепа и популярност не само в страната, но и в световен мащаб”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 0 Отговор
    Е тва е наистина върхът на наглостта-ДА ЗАЯВИШ ОТКРИТО ЧЕ СМЪРТТА НА НЯКАКВА СИ ПАРТИЯ Е РАВНОСИЛНА НА СМЪРТ НА БЪЛГАРИЯ?!!Между другото БСП много отдавна хитричко се дистанцира от майка си БКП с цел "избягване" на негативите от тоталитарния режим,но ОХОТНО СЕ НАРИЧА "СТОЛЕТНИЦА",присвоявайки си годините чак от основаването през началото на миналия век!...Нищо че са криминални , мракобесни и АТЕНТАТОРСКИ!

    Коментиран от #3

  • 2 неутрален

    1 1 Отговор
    Точно така. Това нагло правителство трябва да си отива. Съсипаха народа и държавата.
  • 3 про

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Бкп не е ли майка и на ГЕРБ, Не бе ли герб обслужващия персонал на ЧЕРВЕНИТЕ БАРОНИ. Мутрю Борисов-агент Буда не беше ли член на БКП..ГЕрб са УТАЙКАТА на БКП..

    Коментиран от #5

  • 4 ЯЖе

    3 0 Отговор
    ЕСТЕСТВЕНО , СЛЕД КАТО ТИ ИЗСЕЧЕ ХИЛЯДИ ДЕКАРИ ГОРА В РОДНАТА ТИ КУЛА И ПРОДАДЕ ДЪРВЕНИЯТ МАТЕРИАЛ В ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ , ЕСТЕСТВЕНО СТРАНАТА УМИРА ОТ ТАКИВА ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ТЕБ ...
  • 5 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "про":

    Ти не разбираш.Изобщо не ме интересува в крайна сметка кой чия майка е и чий баща е-ВАЖНОТО Е ЕВРОПА КОГО И КАК ПРИПОЗНАВА!А "който плаща,той поръчва музиката",т.е. когато на власт са БСП-няма субсидии,когато са ГЕРБ-има.Не че имам директна връзка със субсидиите,но ми се отразява на приходите.Не фатално-но факт,което пък ми действа на европейското самочувствие:)
  • 6 999

    2 0 Отговор
    Един дол дренки са всички.
  • 7 Колю Фичето

    0 0 Отговор
    Айде още един който щял да ни "ОПРАВЯ '' чрез желанието си да бърка в кацата с меда и то чрез такива компромати като БСП ! Трябва им един разстрел на цялата политическа м.рша и генерален резет на държавата ! Ако бяха направили военен преврат на правителството след 1989 година сега България щеше да е едно чудесно място за живеене а не лидер в статистиките за бедност,емиграция ,смъртност и ниска работна заплата ! Тоя да отиде да се гръмне някъде публично !

    Коментиран от #8

  • 8 БСП

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Колю Фичето":

    Нали и тях ги видяхме, как потулват държавата. Писна ми едни и същи да са на власт и да сриват държавата. А като са в опозиция и да плюят. Нямат срам. Как след като преминат в опозиция започват да виждат недостатъците на правителството а като са на власт да са безхаберни?!?!?!?!? Ако журналистите имат малко чест и съвест, дори няма да излъчват подобни емисии. Това е вид компроментиращ текст, с който никой не е съгласен, само бабите на седянката, на които се обещават високи пенсии и те вярват до последно, макар че не се е променило нищо до сега от 89-та. Все затъваме.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове