Last news in Fakti

17 Януари, 2016 10:17 1 376 8

Тодоров: "Кръгове" и физически лица атакуват премиера със записите

  • ясен тодоров-
  • кръгове-
  • физически лица-
  • атакуват-
  • премиера-
  • записите

Има сценарий, чиято цел е да бъде разклатена държавата и негови основни мишени са легитимно избраните премиер, Висш съдебен съвет и главен прокурор, заяви той

Тодоров: "Кръгове" и физически лица атакуват премиера със записите - 1
Снимка: bTV

Има сценарий, чиято цел е да бъде разклатена държавата и негови основни мишени са легитимно избраните премиер, Висш съдебен съвет и главен прокурор. Това заяви по bTV председателят на Етичната комисия във ВСС Ясен Тодоров.

„Определени кръгове и определени физически лица пеят в един общ хор срещу ВСС, главния прокурор. В този сценарий главната цел е премиерът”, коментира още той.

По думите му има ясни аргументи зад решението на кадровия орган да не се занимава със записите от „Яневагейт”, в които се смята, че съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова обсъждат задкулисните зависимости в съдебната система.

Записите са незаконни, защото не представляват СРС и има техническа експертиза, която доказва, че са манипулирани, изреди Тодоров и допълни, че източникът, платформата BalkanLeaks, е с изтекъл преди година и половина дигитален сертрификат, което означава, че не може да гарантира анонимното споделяне на информация.

Ясен Тодоров отбеляза, че новият запис (в който се обсъждат любовниците на един държавен мъж и кръгът „Котараците”-б.р.) е насочен директно към министър-председателя, макар името на Бойко Борисов да не е споменавано в прав текст до момента.

Шефът на Етичната комисия нарече уволнената съдия Румяна Ченалова „много добър юрист, много интелигентен човек, но който може да изважда дивиденти за себе си от всяка ситуация”. Припомняме, вчера тя заяви, че Тодоров е един от приближените до Борисов членове на ВСС.

Той заяви, че не е говорил с министър-председателя от 2004 г., когато единият е бил следовател, а другият – главен секретар на МВР. Първата им среща на сегашните постове е била преди дни във ВСС при изслушването на премиера, подчерта Тодоров.

Той не пропусна да отбележи, че за разлика от него, шефът на ВКС Лозан Панов очевидно има номера на Бойко Борисов и комуникира с него. По думите му съдия №1 е трябвало да каже при изслушването си за поста през миналата година, че след като го е блъснала кола в София, премиерът се е свързал с него, за да гарантира безопасността му (за което Борисов призна).

Ясен Тодоров призна, че има номера на Делян Пеевски, но не се е чувал с него от рождения му ден. Кадровикът каза, че поддържа контакти предимно с депутати юристи. Пеевски по образование е именно такъв, а освен това и е бил колега на Тодоров в следствието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз

    0 0 Отговор
    Но г-н Тодоров, тя държавата си е разклатена още от 70 г. развито "социалистическо" (уж беше безкласово и надпартийно, а БКп комунделата мафия ни водеше тоталитарна диктатура, че ип родължава с Калинките си и досега????) общество. И на практика тази държава и управляващите и са престъпници до един. Например уж МВР беше надпартийно, а се оказа че всяка партия мафия си назначава своите кадри и пак нарушава законите? тая България си е такава кочина и враждебна към нас хората, че просто е престъпление да се нарича и България! Например великият ни премиер ББ, вместо да срита лъжливата мутра на Лиляна павлова и други, взе че два мандата и отгоре си назначава все разни Калинки на свои хора и те ни будалясват като ДПС-ари, БСП-ари и останалите от народните "Лапачи", които наричаме и политици? Е, Главният прокурор, продължи мафиотските традиции на старите - Татарчев и досега... И вместо да измъкне лапачите източвали КТБ и ФГВ по бели гащи на площада и облечен с брич да кресне - къде са парите? Или ги връщате или до стената! Той взе, че повече от година усуква и мотка и замотава делото и то стана поредният ни обир на населението и държавата? Да този прокурор и предните са доказани престъпници! Не, защото някой ги посочва, те просто самите се доказаха като такива. А великият ни премиер вместо да упражни властта си над ГЕРБ и институционалните играчи, да наритат тая мафия и да спре тоя наш геноцид, той играе срещу народа ни и продължава мафиотските традиции на управление на България? Е, такива хора ли защитаваш? Три пъти съм грасувал за тоя тарикат уж генерал, а никаква полза? Е, вярваш ли, че ще му повярвам повече? Няма начин!

    Коментиран от #6

  • 2 неутрален

    0 0 Отговор
    А ти не си ли един подмазвач и един от тези, които дават съвети за безумните действия на Тиквока? Не си ли един от тях, който изопачава нещата и от очевадни ги превръщаш в завоалирани съмсем в стил-нещата са очевадни, но закона ги тълкува така т.е. така, че да се избяга от истината. И правителството на Обешарски беше избрано легитимно, за разлика на сегашното, което си купува всичко. Стачките тогава не бяха ли от определени кръгове, които се знаят от всичкиш. Омръзна ни от такива като тебе и от "великото правителство".
  • 3 Аз

    0 0 Отговор
    И още нещо г-н юрист - всички юристи трябва да се махнат от законодателството на държавата! Докато ви има ии един там дори като съветници на депутати, България нямоа дас е оправи. По простата причина, че вие юристите все извъртате и усуквате законите да имат противоречиви и вратички, за да можете да извъртате всяка ситуация по споровете и делата в свой интерес. Ето това е противното - Законите са направени не само често несправедливи, ами и противопосочни. И върха на злото е, че всеки от вас си тълкува вратичките в ситуацията в свой интерес, без да търси справедливото решение и наказание над злодеи. Именно вие юристите сте главнитеп рестъпници и като законодателив тая държава, и другаде. Защото превръщате ЗАКОНА, в инструмент на своите интереси апетити. Оттам и надолу по веригата злото само се разраства. Аз лично считам, че една държава има ли нюжда от юристи, тя е несправедлива. Защото правилният Закон няма нужда от тълкувание на прокурори и съдебни заседатели. Той е ясен, изчистен откъм противоречия и няма нужда от десетки заседания. Но именно вие юристите - адвокати, прокурори, съдии не искате ЗАКОНА да се направи справедливо и недвусмисленно. затова и няма да се оправи и България. Докато има юристи законодатели.
  • 4 Боко Мазника от БРЕГ

    0 0 Отговор
    До драскачите/от ГЕРБ??? Смешника Бойко Борисов стана министър председател на България и мафията също се завръща във властта!!!
    Смешника Бойко Борисов няма да управлява България, защото същият има кокоши мозък – „Кокошката има от 1 до 2 грама мозък”, тоест Смешника Бойко Борисов има не повече от 2 грама мозък!!! България ще бъде управлявана от мафията, както беше и при предишното управление на Смешника Бойко Борисов!!!

    Коментиран от #8

  • 5 отчаения

    0 0 Отговор
    Историята на издигането на един охранител!!!Такава книга трябва да напише Премиера!!!Извинете,трябва да му я напишат!Да не се забравят придибитите от него облаги,и дори остров в Гърция!!!Човек,предаде най-близкия да него!!!Цветанката-превърнаго в жертва на собственното си благоденствиие!!!
  • 6 Чачук

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз":

    Той е толкова генерал,колкото аз съм космонавт.
  • 7 zevs

    0 0 Отговор
    Такива тодоровци нямат място в съдебната система.Председател на етичната комисия............по скоро адвокат на ББ.лапнал е държавният кокал и няма пускане.Всички публикации за ББ са незконни,а това,че плещи нелепости никои не забелязва.
  • 8 555

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Боко Мазника от БРЕГ":

    Кокошката помни за времето между две яденета а Боко Т. завремето между две краденета...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове