Last news in Fakti

25 Януари, 2016 21:58 22 950 38

Шоуто на Слави събра 380 000 подписа за референдума

  • шоуто на слави-
  • подписа-
  • референдума
Шоуто на Слави събра 380 000 подписа за референдума - 1
Снимка: Шоуто на Слави

Инициативният комитет от "Шоуто на Слави" за референдум за промяна на политическата система събра 380 000 подписа.

Всеки, който не се е подписал в инициираната от “Шоуто на Слави” подписка за референдум или иска да събира подписи от свои роднини, приятели и колеги, може да изтегли бланката за събиране на подписи!

Попълнените бланки трябва да се изпратят ДО 29 ЯНУАРИ по пощата на адрес:

гр. София 1463, пл. България 1, НДК, зала 12
“Шоуто на Слави”, за Виктория Василева

или по куриер на адрес:

офис “ЕКОНТ”, кв. Иван Вазов
за Виктория Василева
тел. 02/42 000 57

Може да изтеглите бланката като pdf от този линк: http://www.slavishow.com/content/uploads/2016/01/BLANKA_REFERENDUM.pdf

Събирането на подписи за Референдума тече в цялата страна.Ето и пунктове за събиране на подписи.

Факти.бг припомня, че на 9 ноември представители на Инициативния комитет на „Шоуто на Слави“ внесоха в Народното събрание Уведомление за започване на подписка за свикване на национален референдум за промяна на политическата система. Събирането на подписи стартира ден по-късно, като в срок от три месеца трябва да бъдат събрани и внесени в НС 400 000 реални подписа.

Подписката, която стартира Инициативният комитет на „Шоуто на Слави“, няма нищо общо с тази, която стартира и бизнесменът Веселин Марешки.

Ето и шестте въпроса на референдума за промяна на политическата система организиран от шоуто:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 3 Отговор
    Този чалгаджия пък кога стана политик? Да си гледа шоуто и да не се бута където не му е мястото!

    Коментиран от #2

  • 2 Night Rider

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Този чалгаджия е същата категория "политик" и месия-спасител като (другия водещ - Ники Бареков), Яне Янев и не на последно място - перхидроления кокаин-юзър Волен Сидеров.
    Иначе казано, на всеки трезвомислещ му е ясно, че дори това бедствие Борисов, та дори Лютвито са много по-кадърни политици от това плевенско Трифонов. :)
  • 3 гост

    1 1 Отговор
    много си точен, браво
  • 4 1111

    1 3 Отговор
    Значи ви харесва старата система???????????Платени писачи,сте!!!!!!!!!!!
  • 5 1111

    0 3 Отговор
    Трябва промяна бе ееееееееее! ГОСТ, Night Rider....

    Коментиран от #10

  • 6 diva

    1 0 Отговор
    За съжаление дълго търсих къде да отида и да се разпиша в Стара Загора. Нищо не подсказа на вратата на магазина , където е обявена подписката във фейсбук, че тук има такава подписка Ако собствениците се страхуват, тогава защо изобщо се съгласяват?
  • 7 раптор

    2 0 Отговор
    Нз... не съм фен на политическата система - ОПРЕДЕЛЕНО! Но ако някакъв цигулар, създател на чалга културата в България, водещ на цинично предаване, учещо наблюдателя НАЙ-ВЕЧЕ на простотия, селски тарикатлък и други ненужни работи, реши да променя нещо толкова сложно и отговорно като - Политическата система, съм доста разтревожен! Нека са предразсъдъци, но световната практика диктува, че подобни личности, не разполагат с необходимия интелект, да проведат необходимите и правилни реформи!

    Коментиран от #16

  • 8 раптор

    1 0 Отговор
    В България, хората делят политиците на добри и лоши, което не се отнася за реалната политическа действителност! И се случва мението, че понеже няма добри, всичките са лоши! Политиците трябва да бъдат лоши, средни, добри и много добри! В България навярно преобладават лошите и средните, но вероятно има и някои които достигат до статута - добри! Слави трифонов, като инициатор на подобна кампания, със сигурно спада към групата - лоши, тъй като няма необходимите знания по материята, а тя е деликатна и сложна! Пример за лош политик е Сидеров... Неговата партия разполага с качествени политици, но доста малко! Големия грях на партията е платформата, която е идея на неуравновесения, с нацистки наклонности - волен сидеро!
  • 9 4200

    1 0 Отговор
    Най-тревожното е ,че некомпетентни хора се изказват по адрес на други които са взели инициатива да направят нещо за България. Други са скептични и недоверчиви и така коментари като този ме навежда на мисълта, че сме народ който винаги че предпочита да бъде подтиснат и ще дърпат надолу всеки който се осмели да надигне глава.

    Коментиран от #11

  • 10 Night Rider

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    Заслужавате ли я тази промяна? Аз своята я направих и сега съм по-добре. До като вие чакате някой да Ви я донесе промяната, ще си имате само чакане. Първо Сидеров щеше да оправи държавата, повярвах му, ама к.рец, после дойде и Янето Янев, пак к.рец, взех да се съмнявам, дали са им чисти намеренията. И като дойде третия - Ники и тотално вече нямаше смисъл да правя опити да стоя в тая държава. Народа, кой(и)то остана(хте) сте масово некадърни и прости. Ти с многото 1, дори и Господ да слезе да те изкара от панелката и да ти даде милиони, пак ще си същия, пак няма да ти е добре. Ти не искаш да работиш, искаш да правиш далавери, да висиш по цял ден по кафетата, да търкаш билетчета от лафка и да станеш богат. Искаш жена ти да е като някоя фолк-п.ча, да знаеш, че са я е.*ли хора колкото населението на Асеновград, но да не ти пука, щото има фалшиви джуки пхахахах, това Ви е идеала за просперитет на овцете - далавери, билетчета от лафка и някой к..в*ч до вас. Вечер да цокате евтина ракия и салата и да бичи ПланетаТВ. Пък това да прочетете една книга вместо да се възхищавате на ония л..нар слави не е за теб, ти си умен.
    Казваш си "Акъл не ми давай, пари ми дай, аз акъл си имам"
    Имаш, ама нямаш, щото ако имаше, и пари щеше да имаш. Ама нямаш и за това вместо да ядеш пушена сьомга през ден, ядеш веднъж шаран на Никулден ;)
    Пък и промяна искаш после ;)
  • 11 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "4200":

    След като си си дал гласа, викаш - дай да стигнем до мрачното заключението колко раболепни са българите... Доста удобно! Само знай, че я има и вероятността утре Сашка Васева да стане президент! Пожелавам успехи на инициаторите, честно! Но според мен, ще бъде поредното българско театро! За това съм неутрален!
  • 12 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ДА СИ ГЛЕДА ШОУТО ДЪЛГИЯ
    И ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ХОРАТА
    ВЗЕ ПАРИТЕ ОТ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И ВЕЧЕ ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СВАЛЯ
    НЯМА ДА СТАНЕ НЕГОВАТА

    Коментиран от #18

  • 13 2фжн

    0 0 Отговор
    точно пък на слугата на ДПС ще се подписваме за ''референдума''. Със сигурност нито една от точките в списъка не го интересува , а гледа да натрупа някой процент и да се набие в парламента при следващите избори.

    а след изборите - поредната патерица на ДПС!!!
  • 14 Бат Слави

    1 0 Отговор
    Слави да намали белото, щ'от с бат Бойко си бе'а приятели едно време,докато не му отказа някакъв голям и скъп терен, и изведнъж след това се почнаха всичките подигравки и закачки с него.
  • 15 Шишо

    0 0 Отговор
    ще стане ще стане ; )
  • 16 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "раптор":

    Колкото чалга песни има, толкова и народни. Слави прави това, което се продава, за да издържа екип от 100+ души.
  • 17 дд

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=774&v=SdJWq64Mn3s
  • 18 Чакала

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Vasik Atanasova":

    Това ти е най-добрият коментар от 1 година насам
  • 19 язе

    0 0 Отговор
    До Нощния ездач.


    Не разбрах кои сме ние и кои сте вие? Не разбрах и описания начин на живот дали се базира на твоя (преди "промяната") или на някой друг от познатите ти... Не разбрах защо наричаш хората чакащи промяна наивни, когато тъкмо ти си бил такъв по отношение на споменатите месии... А ако мерилото ти за акъл е състоянието на банковата ти сметка и яденето на сьомга, се чудя що за ценностна система е това..?

    Коментиран от #34

  • 20 мушмули

    0 0 Отговор
    събрахте-мушмули! никой не иска да ви се подписва.
  • 21 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Слави ти забравили на колко политици се продаваше в годините назад , мислиш ли че хората не помнят, за нищо не ставаш,даже и изглеждаш много жалко
  • 22 Димитър

    0 0 Отговор
    Искрено се надявам да събере гласовете и да ги внесе в парламента.Човека поне се мъчи да промени нещо.А вие само знаете да лаете.
  • 23 Глупака

    0 0 Отговор
    С това робско мислене никога няма да се оправим,и не напразно сме били 500 години под Турско и 200 Гръцко. В случая ви се иска мнението за 6 неща отнасящи се за родината ви, но роба не е свикнал да дава глас, той е свикнал само със сопата. Нане си запалил къщата за да изгори на Вуте плевнята, това е девиза на Българина и може би с право сме на изчезване просто не заслужаваме тази прекрасна страна.
  • 24 бау бау бау

    0 0 Отговор
    На учиндолския чалгаджия не му вярвам, защото това за мен е новото превъплъщение на барека. Част от опростачването на българите се дължи именно на него. Как може на селяндур по душа да му имаме доверие?
  • 25 Батко

    0 0 Отговор
    От коментарите разбирам, че масово средностатистическия българина си е останал овца с наведена глава. Гледате и четете много за политика все едно ще оправите света, но само на работа я бистрите ей така да има за кво да се говори.
    Слави нали има умни глави в екипа си, защо негативизма ви е насочен към него. Селяндур бил, но е постигнал нещо. Доста конкурси направи, за да развие някой. Не съм му ги следил, но участващите получиха облаги. Колко от вашите политици направиха нещо за някой? Май само си пълнят мазните гуши? Броя на депутатите които трябва да изхранваме и внасяме данъци, за да има те какво да крадът не ви ли се струва висок? Съседна Турция е с 10 пъти по-голямо население, но същия брой депутати.
    Искате да бъдете крадени, мачкани и бити, затова и ще гледате това всеки ден по телевизията.
  • 26 Stefana

    0 0 Отговор
    Призовавам всички мои близки и познати да подкрепят подписката. Надявам се, че никой няма против да живее по-достоен живот, тук в България. Вярвам, че с общи усилия можем да постигнем това.
  • 27 ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...
    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.
    Това стихотворение на дядо Петко Р. Славейков, което е известно най-вече с последните си две строфи, е написано по повод на годишното събрание на Българското читалище в Цариград през 1875 г. От 37-те члена идват само 12 и изборът на ново настоятелство не се осъществява. Познато... МЪРША ЛИ СМЕ?
  • 28 7777777

    0 0 Отговор
    Напълно подкрепям идеята, но дали ще се осъществи? Трябва да се направи нещо да се разбие този политически модел, който превърна България в най-бедната и изостанала страна в Европа. Даже си мисля че 120 депутати са много, навремето когато е имало велико народно събрание към България са принадлежали западните покрайнини, северна Гърция и северна Добруджа с повече население, което обуславя и 240 депутата. А сега - 2 млн българи са в чужбина, тука сме останали 4 млн, така че 50-60 депутата стигат с една служебна кола грейт уол i10 за председателя на парламента/все пак трябва да подкрепяме българското производство/ стига са харчели народни пари!
  • 29 Димитър

    0 0 Отговор
    Надоре...събуди се....събуди се и направи нещо подяволите....отвори си очите и се огледай в какво живееш..нима ти харесва??Тогава направи нещо...Трябва да се вдигнем всички...само така ще се получи...Трябва да се обединим.Стига с тая омраза...стига с тая завист...Всички живеем в тази държава.Всички тънем в мизерия...и ние и децата ни ще тънат...ако продължаваме да бездействаме...
  • 30 reks1

    0 0 Отговор
    Напълно подкрепям Слави, и всички мои познати, студенти и приятели го подкрепят!!! Властта се уплаши не виждате ли че " президента " в момента гледа кат на.ран
  • 31 Ани Атанасова

    0 0 Отговор
    има ли как това да се прати по емейл?
  • 32 БАБА ГЕНА

    0 0 Отговор
    И АЗ ПОДКРЕПЯМ СЛАВИ.ДА ГО ПОДКРЕПИМ И ДА СТРЕСНЕМ ТАЗИ КРАДЛИВА МАФИЯ.СЛАВИ СИ ИМА ВСИЧКО И НЕ ГО ПРАВИ ЗАРАДИ ПАРИ.ХОРА СЪВЗЕМЕТЕ СЕ.НИЩО НЯМА ДА ВИ СТРУВА ЕДНА ПОДКРЕПА И ВАШИЯТ ПОДПИС.ОСЛУШАЙТЕ СЕ И ПРОГЛЕДНЕТЕ НА КЪДЕ ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ.
  • 33 Александър

    0 0 Отговор
    Задължителното гласуване не е демокрация, а демагогия.
  • 34 Night Rider

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "язе":

    Язе виждаш ли сега защо виждаш единствено спасение в плевенския глупак? Ти смяташ храната пушена сьомга за някаква извратена ценност, което си е меко казано тъпо, комплексирано и ме навява мисълта за завист от твоя страна. После погледна и към 'банковата' ми сметка, за която аз не говоря. Може и да е по-голяма от твоята, а може и да не е. Зависи колко си успял да спестиш от яденето на филии с маргарин и понякога кренвирши с кашкавал. Наистина ли мислиш, че бг лентяйте които описах в предното ми мнение подлежат на промяна? Не, изобщо дори, на теб и на тях им е хубаво вечер в спарената панелка на евтина ракия, салата и кренвирши. Няма да казвам за онази риба, че до като дойдат промоциите в Кауфланд за другата Коледа и ще се побъркаш от чакане. Пожелавам ти поне от другото билетче от лафка да спечелиш поне 10 лв., та да можеш да си купиш и пръчка салам или бутилка евтино вино ;)
  • 35 язе

    0 0 Отговор
    Погледни мнението ми, а сега погледни твоето. Сега моето, сега пак твоето. Зададох въпроси, чиито отговор не получих. Вместо това станах симпатизант на Слави (!?), смачкана душица и нездравословно хранещ се човек. Що така агресивно бре ездачо? Това някаква защитна реакция ли е? Не ми се спори, най-малкото тук. Просто се надявам хората гласували за спасители да са си взели поука и да внимават повече.Също, някак си и нещата не винаги да са под общ знаменател.
  • 36 НеИзбежно

    0 0 Отговор
    Или ще има тотална промяна/реформа на политическата с-ма/мафия или българина ще загине завинаги ! Изборът е твой !
  • 37 чичо пичо

    0 0 Отговор
    До един по-долу:- 500 г. Турско; 200 Византийско робство, но забравяш и 45 г. Съветско-Руска окупация 1944 г. и избиване елита на БЪлгария от комунегите по заповед на мръсника Г. Димитров и Сталин+25 г. комунистическо разграбване под командата на БСП, ДС, КГБ и Москва, а за злините сторени на България от Русия след освобождението 1878 г. -прочетете историческите факти и тогава защитавайте Русия и БСП.
  • 38 Vasko

    0 0 Отговор
    Внимание! Измама! - Електронно гласуване

    https://www.youtube.com/watch?v=ervhvPTluA4
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове