Last news in Fakti

17 Февруари, 2016 14:56 27 415 29

Филм на ужасите в софийския крематориум

  • крематориум-
  • филм-
  • ужасите-
  • софия крематориум
Филм на ужасите в софийския крематориум - 1

В „София крематориум“ снимат филм на ужасите. Това би могло да бъде ефектно заглавие за пиар акция по промотирането на нова лента, която да вледени света. Както често става у нас обаче, ужаси има, филм няма. На фона на 20-те и повече градуса максимална температура през деня, съхраняването на покойници в софийския крематориум е кощунствено и опасно за здравето на живите. На снимките, които може да разгледате, се виждат нахвърляни един върху друг ковчези, повечето от които не са в хладилно помещение и които престояват с дни. Човек започва да се чуди как се управлява този компания, която е единствена у нас и най-голяма на Балканите и да си задава въпроси.

Филм на ужасите в софийския крематориум

Знаят ли опечалените как ще изглежда техният близък след няколкодневно съхранение при стайна температура докато дойде време за кремация?“, е първият въпрос в тази ситуация.

Не, не знаят, отговаряме. Дейността на „София крематориум“ е потънала в тайственост. )(Освен цените, които са описани ясно в сайта на дружеството – комплексната услуга варира от 600 до 3000 лв., а ако искаш нещата да стават по-бързо – доплащаш – бел. а.). Не липсват и скандали, съдебни саги, акционерни войни и събран оборот от дейноста в частен сейф, за които неща Факти.бг вече писа.

На два пъти говорихме по телефона с новия директор на „София крематориум“ Димо Петров – бивш депутат и координатор на една известна политическа партия. Опитахме се да се договорим за интервю, в което да изясним някои важни за обществото въпроси – как е възможно да се съхраняват покойници в подобни условия, изпълняват ли се предписанията на ХЕИ (и дали ХЕИ изобщо знаят?), работи ли нормално крематориума, колко време се забавя кремацията, какво става със съдебните дела...

При първия разговор Петров, на въпрос, дали една от пещите на крематориума не работи и каква е причината, отговори: „И двете пещи работят. Информацията Ви е неточна.“ Първоначално той беше абсолютно сигурен, че не е имало проблем, после си „спомни“, че е имало технически проблем, който е отстранен. „Не мога да Ви кажа със сигурност с часове и минути, имало да речем е 24 часа или малко повече прекъсване, технически проблем в една от линиите. Извикан е технически екип, който е диагностицирал, отстранил проблема и сега работи.“

При втория разговор обаче, директорът обясни съвсем друго – че ставало въпрос за профилактика, която се правела всеки месец. Затова била спряла пещта.

Пещите в Крематориума си работят. По време на профилактиката работи едната и тогава се получава забавяне. Това е технологичен проблем, не е някакъв субективен – на желание или нежелание. Този технологичен период премина и пещите си работят в изправност“, подчерта директорът на крематориума.

Филм на ужасите в софийския крематориум

Пещите работят в изправност и следват графика. Това е предвидено в технологията като необходимост. На всеки месец трябва да се прави такова обслужване. Друг е въпросът дали всеки месец се прави, но така е заложено – всеки месец трябва да се прави профилактика на съоръжението. Така, че не се е случило за първи път“ (спирането на едната пещ – бел.ред.), коментира още Петров.

Както споменахме, имахме уговорено интервю, но Димо Петров изведнъж се отметна и ни препрати към пресцентъра на Столична община. Имал бил ограничения...

Поискахме наш екип да заснеме дейността на крематориума, разбира се, при цялото ни уважение към покойниците и техните близки... Реакцията на директора беше: „Забравете за снимки! Това не е „Плод и зеленчук“, господине!“

В крайна сметка, както казват, животът е болест с летален край. Всеки ден някой от нас се нуждае от погребални услуги. При липсващите места в гробищата, все повече хора се насочват към кремацията. Затова е нужна прозрачност в тази дейност. И нека все пак с тази дейност да се занимават професионалисти. В България обаче най-големите професионалисти се оказват бившите депутати. Те разбират от всичко и стават за всичко. Всъщност, най-вече стават директори на нещо. Не е ли време това да се промени?

Разбира се, ще пратим въпросите на Столична община. Ще ни отговорят след време и ще съобщим на читателите си. Дотогава погледайте снимките – те говорят сами. Няма съмнение, че това е гавра с покойниците и техните близки. Това е гавра и с обществото. В крайна сметка, всеки би искал да си отиде с достойнство от този свят.

И да, г-н Петров, това не е „Плод и зеленчук“, нито зарзават. Това засяга най-драматичния момент в живота на хората. И не се оправдавайте със Столична община. Просто си вършете работата прозрачно и в интерес на обществото!


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 0 Отговор
    Така е защото има само един крематориум.
  • 2 Джон Смит

    7 5 Отговор
    Значи истиският християнин не се кремира, ако това не е крайно наложително, а се погребва!
  • 3 Някой си

    8 0 Отговор
    А дали един ден г-н Петров ще мине през камерите с предимство,или ще почака,подгрявайки се на 20 градуса няколко дена?!
  • 4 Изабелла

    9 0 Отговор
    Безчувствена и корупционна държава както към живите, така и към починалите. Чисто издевателство. Няма да се учудя, ако изваждат и труповете и продават после ковчезите наново, така както циганите събират цветята от гробищните паркове и ги продават наново. Един крематориум за цяла България! Чудо на чудесата! Заложни къщи, кредитни институции и частни съдебни изпълнители на всеки ъгъл, а едно последно уважение към починалите няма. Отвратително!
  • 5 гост

    3 1 Отговор
    Не е въпроса в това един ли е крематориума,защото той винаги е бил един и сигурно кремациите не са били по-малко,а в управлението и координацията на нещата.Ама нали работата я върши не този,които разбира а които се е докопал до това местенце в името на някакъв интерес
  • 6 ТАЙНСТВЕН КОЛЕГА

    2 0 Отговор
    Аз съжалявам и тези,които работят там,защото ме помолиха да им помогна да свалят и видях това от снимките наяве.А господин Петров не минава сега приживе да види нещата и затова е така положението,пък един ден може и да трябва да почака!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Веста

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ТАЙНСТВЕН КОЛЕГА":

    БЕЗОБРАЗИЕ!!!! Г-н Петров защо сте там?! Къде е Партията, която Ви е поставила на този пост? Столична община и Прокуратурата вече не са ли наясно какво става в Крематориума? Как може да се допуска такова нещо? Човек да го е страх и да умре...
  • 8 КОЙ

    1 0 Отговор
    Какво образование и специалност има този г-н Петров, че са го сложили да управлява Крематориума?

    Коментиран от #9

  • 9 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "КОЙ ":

    ПОЛИТИК!!!Всичко в тази държава е политика,намесиха се дори и в скръбта на хората.Да не можеме да изпратим близките си хора достойно.
  • 10 Погребален агент

    1 0 Отговор
    Няма ли ХЕИ и санитарни служби в тази държава?Да го затворят този Крематориум.
  • 11 Бай Ганьо

    1 1 Отговор
    Ех да съм бивш депутат и да си чакам реда да стана един директор на крематориума, голям кеф, то се изисква специално образование за тая длъжност..... те това само в БГ го има. До къде некадърник все е на власт в нащта държава и ако има 1 нормален другите ще го удавят.
  • 12 Vasik Atanasova

    0 2 Отговор
    А КАК ГИ КРЕМИРВАТ ПО 10 НАВЕДНЪЖ
  • 13 веско

    4 1 Отговор
    Като не е Плод-зеленчук (според думите на директора),защо са нахвърлени като чували с картофи...
  • 14 веско

    3 0 Отговор
    Като не е Плод-зеленчук (според думите на директора),защо са нахвърлени като чували с картофи...
  • 15 без думи

    0 0 Отговор
    Няма нужда от много думи.Има нужда от бой и палежи на депутати.Има нужда от разтрели на олигарси , депутати , съдии, прокурори и всичката зган , която ни прави на маймуни. Това е единствения начин тази държава да се възроди.
  • 16 Българин

    2 0 Отговор
    Не стига, че се раждаме в мизерия, живеем в мизерия, но и заради някакъв, който са го лепнали там по политически съображения мрем и гнием в мизерия. Какво ли става с труповете най-отдолу на тия колони. ХЕИ защо спи. На тия температури като поизчакат малко не ми се мисли, какво става с труповете.
  • 17 факт

    3 0 Отговор
    Затова ли от един месец отказват на клиентите услугата -присъствие на кремация,защото салона е пълен с трупове.Снимка 1.
  • 18 Валерия

    1 0 Отговор
    Поредният нагласен за директорско място депутат ! Докато се слагат некомпетентни хора на такива постове,тази държава няма да изплува от тинята! И къде е Общината- "акционер" ????!
  • 19 гост

    2 0 Отговор
    И къде са сега тези институции , нали уж работят качествено и адекватно , но те виждате ли санкционират и глобяват само простосмъртните , или защото Големите Лапачи ( ДЕПУТАТИ ) в тази СКАПАНА
    държавица отново са си разпределили някое тяхно ПРОТЕЖЕ а той със сигурност няма и средно образование . Жалко много жалко цялата ни Държавица се управлява само от такива хорица дребни , некомпетентни , спуснати от горе. Къде е голяма Община защо сега мълчи нали и тя е акционер ???? Защо не махнат този директор, ИЛИ ПРОЦЕНТА Е ПО ГОЛЯМ !!За голямо съжаление това може да се случи само в България ,само в страна действаща все още шуро - баджанащината и за съжаление няма да се промени .
  • 20 Потресен потребител

    1 0 Отговор
    Явно г-н Петров "Депотат" се надява да открадне повече пари от това предприятие, малко е крал до сега... Няма уважение към народа, отношението му към умрелите е достатъчно показателно!!! Мисля, че е време г-н Петров ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА!!! Не ви бива за тази работа, повече от видно е.
  • 21 Миланов

    2 0 Отговор
    Гавра е меко казано!Аман от такива самозабравили се мишки,захапали хранилката като тоя "г-н Петров",който и да е той и от която и измислена партийка е!Заради ей такива сме на тоя хал,а докога ще ги траем???
  • 22 кирил

    2 0 Отговор
    Според мен това си е престъпление и този човек е за затвора.
  • 23 Ина

    2 0 Отговор
    Да си тръгнете с достойнство е вече късно, но е време г-н Петров ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА!
  • 24 Ван Ортън

    0 0 Отговор
    Ама тя крушката си има опашка... "Капитал" откога ги написа италианчетата, уж богати, а дошли да крадат в България. Само дето в тази ситуация, нашите политици пак са ги изпреварили. Или старата схема - слагам те, а ти даваш на мен, на жабаро и т.н. по веригата. А ковчезите - на пирамида. А общината... пак е спящата краСТА(вица).
  • 25 Асен

    2 0 Отговор
    Това е престъпление! Човека е за затвора!!!
  • 26 браво

    0 0 Отговор
    Аз се питам така както виждам ковчезите с покойниците - дали не ги кремират и по няколко на куп
  • 27 георги георгиев

    0 0 Отговор
    ПАК ПОЧИВКА
  • 28 HEFi

    2 2 Отговор
    нештастници зашто никои нее взел мерки срещу тоя можеби защото е под закрилата на ДСБ
  • 29 Мамето

    0 0 Отговор
    Само да допълня че такива далавери се въртят в централни софийски гробища че нямам думи.Венци които са били използвани ,цветя също просто се махат лентите и на секундата си купуваш венец за 20-30;лева знам го защото на мен ми го предложиха.Има си хора за всичко.Как не ги е срам и страх от Бога и те имат близки и на тях ще им се случи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове