7 Април, 2016 06:29 3 023 10

Маскират кучешки боеве като изложби

  • печата

Преглед на печата

"Монитор"
Маскират кучешки боеве като изложби

Кучешки боеве със сериозни залагания са маскирани като легални изложби. Идеята на организаторите на незаконните прояви е да привлекат повече хора, без да събудят подозрение. Така често в социалните мрежи може да се види събитие за представяне на някоя едра порода, на което присъствие заявяват стотици хора. Заради тази нова практика полицията вече проверява всяко подобно мероприятие. Ченгета под прикритие пък следят, че всичко ще протече по регламент и няма да се стигне до кървави схватки.
Всъщност изложбата се провежда за кратко, а след това животните мерят сили, докато стопаните им залагат тлъсти пачки на това кой ще победи и кой ще загуби. За това алармираха природозащитници пред „Монитор“. Последната такава мнима изложба се е провела в близкото до София село Бусманци. 10 минути след като са дефилирали кучетата, са се спретнали нелегални залагания за боеве. Събитието се е състояло в самото начало на април. Тогава се били животни от породата кангал. Веднага след като мероприятието е протекло, организаторите са премахнали поста си във „Фейсбук“. Според присъствали на грозното събитие две кучета са загинали от раните си. Залозите за няколкото боя пък са били над 50 хил. лева.

"Сега"
Депутатите бламираха реформата в МВР

Реформа в МВР няма да има дори в мекия й вариант, предлаган от вътрешния министър Румяна Бъчварова. Законопроектът й, с който трябваше да се наложат рестрикции предимно за бъдещите полицаи, беше отхвърлен във вътрешната комисия на парламента още преди първото четене. Каква ще е съдбата на закона, не стана много ясно. Бъчварова заяви, че го изтегля, но няма да подава оставка. Председателят на комисията и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че все пак ще бъде направен опит законът да мине на първо четене в зала.
Именно Цветанов беше най-лютият критик на закона, въпреки че накрая гласува "за". Това не е първият път, когато той препъва Бъчварова - по негова инициатива например бе отхвърлен електронният чип в личната карта. Куриозът е, че след всеки сблъсък между двамата премиерът Бойко Борисов и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветанов се появяват публично и обявяват, че изцяло подкрепят Бъчварова.


"Труд"
Генерал Шивиков „сготвен” от висши военни според СРС

Бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген.Димитър Шивиков е бил “поръчан” и “сготвен” от висши военни. Това става ясно от запис на разговор между двама офицери, направен със СРС.
Адвокатът на Шивиков Иван Жерков поиска вчера от Военния съд в Пловдив този запис да бъде приложен като доказателство по делото срещу клиента му. То продължава днес и утре с разпити на свидетели.
Въпросният запис може да обърне на 180 градуса делото срещу генерала. От него излиза, че той е жертва на заговор с цел да му се попречи да стане представител на България в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, Белгия.
Записът е на разговор между офицер от спецслужбите към Стрямската бригада и друг от командването на БА. Първият се оплаква, че “Шивика” им е попречил за нещо. Другият казва: “Той за какво се мисли, ще го сготвиме и него. Ще го направиме на манджичка и ще го сипем в паничка.”

"Телеграф"
Деца пукат гуми за 20 лв.

Момчешки банди в София и други градове са се специализирали в пукане на автомобилни гуми срещу заплащане. Наемат ги след обяви  интернет собственици на коли, които имат чести проблеми с паркирането. Само на територията на столицата са засечени 5 групи, които срещу 20 лв. дупчат наред. Те действат най-често в "Захарна фабрика",  "Люлин" и "Надежда".  В някои случаи младите наемници режат гумата така, че да не може да се вулканизира. Рекордът от 70 нападнати коли за една нощ държи Русе. Той е от преди няколко години все още не е подобряван.

"24 часа"
В Горна баня си търсят тротоарите - за да не паркират върху тях

Жители на столичния квартал Горна баня вече няколко дни се опитват да открият къде са тротоарите на техните улици, за да не паркират върху тях.
Причината е  акцията на Столичния инспекторат в "елитния" столичен квартал, където десетки коли бяха закичени с "честитки" - всяка на стойност минимум 50 лева.
Причината - паркиране на тротоара или в зелени площи. Така е, законът трябва да се спазва. Проблемът е, че в Горна баня на много места изобщо не може да се определи кое е тротоар, кое е зелена площ и въобще кое е улица.
По тази причина шофьорите в квартала са в ужас пред справедливия гняв на Столичния инспекторат - не е ясно къде все пак може да се паркира. В квартала липсват указателни знаци, както и паркинги.
А най-голямото безобразие, според вбесените глобени шофьори, е фактът, че "честитките" по 50 лева са заради паркиране върху импровизирани тротоари, правени от самите тях, в които местната власт не е вложила и стотинка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Тъпа държава,вместо да се занимава с реалните проблеми
    на хората,ние ще пазим кучетата.Пенсионерите гинат бавно
    и мъчително с по 150 лв,разбойници вилнеят безнаказано
    ние ще отделяме пари да дебнем дали се бият кучета.
    Ако зависеше от мен веднага ги легализирам боевете с
    кучета,БГ ще се напълни с туристи от чужбина готови да
    пръскат пари у нас,това означава и повече доходи за
    народа.

    Коментиран от #4

  • 2 омг

    0 1 Отговор
    Дядо попе, ти си безкрайно глупав. Като няма пари, пусни се в ММА боеве и си изкарай, а не на гърба на животните. нагъл и мързелив хрантутник!

    Коментиран от #5

  • 3 ухапан

    2 0 Отговор
    Пак ли ни занимават с тъпите кучета!? Който гледа кучета да ходи на село! Изяждат ни по улиците. Да се забранят кучета в градовете!

    Коментиран от #10

  • 4 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо поп":

    Попе, точно такова куче вчера е нагризало 5 г. дете. Подготвено куче за боеве, без наморник.
    Такива типове, които подготвят подобни кучета да станат повече и повече, понеже парите които се докарват са в хиляди на година.
    Важно е, но държавата е пропаднала и всички теми в статията са не по-малко важни. Все пак държавата да ти пише акт, че си спрял на тротоар, който ти сам си си направил е доста грубо, не мислиш ли?
  • 5 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "омг":

    Аз може да съм мързелив хрантутник ама не съм
    малоумен тъпак. Не
    забравяй главо проста,че кучето е само опитомен вълк и
    нищо повече и всякакви опити за издигане в култ на някое
    животно са признак на тъпота.Испанците да не са по-прости
    от нас та си провеждат борби с бикове,който не завършват
    с целувки на животното,а в братска САЩ убиват хора за
    наказание,само ние се извъдихме жалостиви ама иначе
    правим геноцид на народа с ниски заплати,канцерогенна
    храна,здравеопазване и какво,ли още не .Аз иначе харесвам
    ММА боевете и бих се бил с удоволствие с някой,
    като тебе.

    Коментиран от #9

  • 6 AUDI

    0 0 Отговор
    Кучешки боеве!? Какво падение!
    За кучкарите кучетата им са по-важни от хората!? Те не смятат за нужно да пазят околните от помиярите си. НЕ ТРЯБВА ХОРА И КУЧЕТА ДА СЕ РАЗХОЖДАТ НА ЕДНО МЯСТО! Кучкари и музиканти трябва да са в различен квартал от останалите хора. КОЛКО ХОРА ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАХАПАНИ И ИНВАЛИДИЗИРАНИ ЗА ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КУЧЕ БЕЗ НАМОРНИК ДА СЕ КОНФИСКУВА ВЕДНАГА, НЕЗАВИСИМО ОТ ТЕГЛО И ДРУГИ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!!!!!!!!!ДА СЕ СЪБЕРАТ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА! ОНАЗИ УШ СЛУЖБА ЗАЩО НЕ РАБОТИ!??????????????????????КОЛКО ХОРА ПОСТРАДАХА!!!!!!!!!!!!!????????????
  • 7 киро

    0 0 Отговор
    А кога тия загрижените за жалките кучета ще се самосезират и ще изловят животните влизащи от Турция ! Псетата тормозят населението и унищожават поминъка им !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Трябва да се легализират кучешките боеве,но
    отглеждането на всякакви кучета,кучешки тении и други
    болести по кучетата трябва да става извън населените
    места поне на 500 м.от края на селището.На кой му е
    приятно входа на блока да му вони на кучешка урина,и да
    го хапят псета,а по пясъчниците на детските площадки
    да е пълно с екстременти от помияри.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове