Last news in Fakti

26 Май, 2016 17:35 1 017 3

Първанов за профила на кандидат президента: Доказан държавник и избираем

  • първанов-
  • президент-
  • кандидат-
  • профила
Първанов за профила на кандидат президента: Доказан държавник и избираем - 1

Като профил  кандидатът ни  за президент  трябва  да отговаря на два основни критерия: да бъде доказан държавник и да бъде избираем. Това заяви  по време на пресконференция председателят  на АБВ Георги Първанов. „Познавам хора от АБВ  и личности от партиите, с които общуваме, които отговарят на тези два основни критерия. Това дава основание на мен, и колегите да сме толкова категорични, когато си поставяме за цел да се борим за спечелването на предстоящите  наесен  президентски избори. Това, което мога да добавя още е, че Националния съвет на партията даде мандат на Изпълнителното бюро да води преговори с други политически партии и НПО по общи политически и законодателни инициативи, както и за евентуално издигане на общи кандидатури за президент и вицепрезидент. Разбира  се, избрахме  и нов предизборен щаб на ПП  АБВ, начело с господин Румен Петков. Важно е да кажа обаче, че когато кандидатите за президент и вицепрезидент бъдат номинирани, те ще имат свой щаб, а ние ще дадем своя принос за неговата успешна работа “, посочи Първанов. Той уточни, че по време на работната среща в сряда са присъствали  формациите „Народен съюз“, БЗНС  „Александър Стамболийски“, Движение „Гергьовден“ и други политически сили, сред които не попада БДЦ .

Лидерът на АБВ  отговори на въпрос, свързан с възможността за партньорство  вляво с БСП, след избора на нов лидер на партията. Първанов бе категоричен, че социалистите са поканени на всички дискусии, които АБВ  посвещава на бъдещето на президентската институция и стабилността на управлението на  България.

„8-ми май, казах го и сега пак го повтарям, е свързан с надеждата за един възобновен диалог в лявото политическо пространство. В същото време изпълва ме със скептицизъм тенденцията за остри изказвания по отношение на АБВ  през последните дни и седмици от страна на някои представители на „Позитано “ 20. Но аз вече заявих, че ние гледаме с широта, с разбиране , ако щете дори и с чувство за хумор  на всичко онова, което се случва. Ще бъде жалко, ако процесът на единението в ляво се  затваря  допълнително, тогава когато вдясно виждаме обратните сигнали".

Георги Първанов коментира и темата с възможността  през страната да минава трасе на нов газопровод, както и нелепите по думите му  тези, че АБВ  е напуснала управлението заради сондажите за газ в Черно море. „Със сигурност нов „Южен поток“ или газопровод, който да дава нов пренос  на газ от Русия и Изтока към Европа ще има. Дали ще бъде с нас или без нас, зависи до голяма степен от българските държавници и техните усилия. В момента всички цитират  Юрий Ушаков , съветникът на президента на Русия, а не можем да кажем какво мисли българската  страна по въпроса. По въпроса за добива  на газ в Черно море. За пореден път в интервю премиерът се измъкна и не отговори на нелепите  опорни точки, че ние ние сме излезли от правителството заради  сондажите за нефт и газ в Черно море. Но аз казвам, че това са две различни неща. Едното е ако ние, дай Боже, имаме големи количества на добив на газ в Черно море, те могат да покриват, надявам се, нарастващите нужди  на българската  икономика в близките години. А другото е транзит на газ. Другото означава инвестиции, говоря за големите енергийни проекти не само за „Южен поток“, означава  инвестиции за 15 милиарда, означава десетки хиляди работни места. Газопровод и „Белене“ означават ние да имаме енергийна сигурност и сигурност  като цяло. За това  предлагам настойчиво български представители на достатъчно високо ниво да отидат и да се разберат с Москва. И твърдя, че това не противоречи на европейския ни интерес или на цивилизационния ни избор, както нелепо твърдят някои от дясно. През България трябва да мине този газопровод, защото другото означава да останем периферия“.

В заключение лидерът на АБВ  обяви промените в  висшето ръководство на партията, която запазва досегашния състав на председател  и заместник- председатели в лицето на Георги Първанов, Ивайло Калфин, проф . Борислав Борисов и Румен Петков. Изпълнително бюро на партията се разширява, като в неговия състав влизат зам .-председателят на ПГ  на АБВ  Мариана Тодорова, председателят на правния съвет на партията Марин Киров, лидерът на АБВ  за района на Благоевград Владимир Елезов  и дипломатът Георги Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 2 Отговор
    Ааа, не такива! Този иска Путин...
  • 2 бай Петко

    3 1 Отговор
    Ми тогава изберете мен, за Президент, след такова описание! Аз отговарям идеално на образа. Като прочетох агент Гоце как ги реди и веднага се припознах... Всъщност г-н Първанов, откъде ще дойдат парите за такива инвестиции? Едва ли ЕС ще финансира Южен поток, а и не го иска. Руснаците искаха да го финансират, но нищо даром се не дава освен на вас лапачите парички тук. Ние сме смазани и ограбени от вашата тоталитарна пребоядисваща се мафия - бивши комунисти, сега лъжедемократи, утре кой ви знае. И как ще се построят такива гигантски проекти, като ние получаваме заплати не стигащи за храна, пенсии под жизненния минимум? Ето това тарикатчета като теб не отговарят, но плямпат популизъм пред червените гламави пенсионери, които си мислят, че като живяха като овце при соца пак ще е същото? Да, но ние свестните хора тук и по света не искаме такива тирани вече - мразим ви и по-скоро война ше има, отколкото вашата простотия диктатура да си продължава. Кой ще финансира такива проекти? Ти? Останахме тук малцина, повечето са пенсионери, ченгета на бюджет, военни, малцина работещи то по-добре да не работиш да тия пари, отколкото да работиш, и тук таме по някой оцелял човечец от вас. А това не прави икономика, оборот, пари. Това е на изживяване. Ти ли ще финансираш Белене, нов газопровод...? Ами давай, вади парите и не ни моткай!

    Коментиран от #3

  • 3 бай Петко

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "бай Петко":

    Комундета, и да цъкате минуси, това не изяснява фактите... Тук работят около 2.5 млн. човека. Останалите до 6 млн са паразитно на тях - разбирате ли какво означава това? Че ние сме в отрицателна икономическа спирала! Ако нев и е ясно, да ви го обясня по простому - на една работеща пчела се падат по 3 търтея да и ядат труда. Значи от тия 6 млн, повечето са вземащи, но не внасящи. затова и вървим към смъртта, но такива като Гоце си плямпат простотиите и се навират в меда за да лапат, не че са излизали от десетилетия от там. Ето това вече е страшно - тия, които крадоха, лъгаха, пречеха ни разсипаха и пак са на власт и на лапачка? И най-ужасното е, че вие цъкльовци на минуси ги подкрепяте и им пляскате! От това по-ужасно няма! Да пляскаш на вампири, които ти изсмукват труда, живота, смисъла. Кому се сърдите тогава? На САЩ? На Россия? На Турция? На КОГО? Сърдете се на своите стадни немислещи за последиците тикви! Защото вместо да се обединим и да разкараме тая мафия и да я осъдим и в пандиза, за вреди и лъжи, вие и служите и пляскате! Ето това вече прави бъдещето безнадеждно за всеки човек.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове