Last news in Fakti

2 Юни, 2016 12:16 1 163 1

Общински съветници срещу скъпото билетче

  • общински-
  • съветници-
  • скъпото-
  • билетче-
  • софия
Общински съветници срещу скъпото билетче - 1

Противопоставяхме се категорично на решението на управляващото мнозинство в Столичния общински съвет за рязко повишаване цената на единичната карта за масовия градски транспорт от 1,00 лев на 1,60 лева като необосновано икономически и неморално от политическа гледна точка. Това се казва в декларация на общинските съветници от групата на БСП Лява България.

Предлагаме ви цялата декларация:

Ние предупреждавахме, че това решение ще срещне недоволство от страна на гражданите на столицата, а потвърждение за това бяха протестите пред Столична община в последните дни. Въпреки гаранциите от изпълняващия длъжността заместник-кмет по транспорта Дончо Барбалов и временното ръководство на ЦГМ, че е създадена добра организация за нормална работа на системата на градския транспорт, установихме, че налице са сериозни слабости и пропуски:

-        На 31-и май бяха установени затруднения в закупуването на карти за еднократно пътуване от 1,00 лев. Вече има жалби от граждани, че в резултат на това са глобени с по 20 лева. Навръх 1-и юни (денят, в който влезе в сила новата цена на билетите) беше установено претоварване и на моменти срив в системата за издаване и презаверяване на карти. Бюрата на ЦГМ работеха в намален състав, имаше опашки и недоволство от страна на гражданите. В резултат на това беше налице бавно обслужване.

-        Билетните автомати в подвижния състав (тролеи, трамваи) не са настроени и не връщат ресто до новата цена на билета от 1,60 лв.

-        Има подадени жалби от граждани, че шофьори в автобуси нямат готовност да връщат ресто и отказват да продават билети.

-        Създаден беше хаос в цялостната организация за пътуване с градски транспорт в София.

-        Към контрольорите само на 1-и юни бяха прикрепени полицейски служители, които да ги бранят от гнева на недоволните граждани в градския транспорт.

Изразявайки нашия остър протест, искаме да заявим най-отговорно пред гражданите на София, че няма да преустановим и ще продължим да настояваме това  решение да бъде преразгледано. То не е в полза и интерес на софиянци!

Притеснени от сериозността на проблема, ние, общинските съветници от групата на БСП Лява България в СОС направихме всичко възможно новата цена на билета за градски транспорт да не влезе в сила. Използвахме всякакви законови възможности, за да оспорим решението. Поискахме преразглеждане дейността на ЦГМ и оставка на ръководството. След като гласувахме против увеличението на цената по време на сесията на СОС, отправихме искане до областния управител на София за спиране на решението. Когато той отказа да се съобрази, инициирахме подаване на жалби в Административния съд София-град. Сега очакваме да бъде образувано дело, по което съдът да се произнесе.

Категорично заявяваме, че няма да се откажем да се борим срещу това несправедливо за гражданите на София решение и ще търсим всички законови начини, за да му се противопоставим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Трай, коньо, за зелена трева! Ситият на гладния не вярва! Колко дупки още трябва да затегнем?! Та един билет са два хляба! Позор герберасти, уморихте народа! Не ви ли стигат кражбите?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове