Last news in Fakti

7 Юни, 2016 06:30 12 796 20

Руснаци, украинци и сърби кандидати да работят у нас

  • работа-
  • сърби-
  • украинци-
  • частни съдилища

Преглед на печата

Руснаци, украинци и сърби кандидати да работят у нас - 1

24 часа

Руснаци, украинци и сърби кандидати да работят у нас

233 разрешителни за работа на чужденци в България е издала от началото на годината Агенцията по заетостта. Това е увеличение с 10% спрямо работещите на трудов договор в България 2074 души от страни извън ЕС.

Руснаци, украинци и сърби са най-често търсещите работа у нас чужденци, показват данните на агенцията. 48 са издадените от нея разрешителни за работа на граждани от Русия, 26 са за украинци, 25 - за сърби.

Труд

Един милион искат България за родина

Над 1 млн. българи, останали по исторически причини извън границите на родината, искат да вземат българско гражданство. Напливът от Сърбия, Македония, Украйна, Албания е огромен, но малка част успяват да се сдобият с мечтания документ заради лоша координация в работата между отделни комисии, Министерството на правосъдието и Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). Това разказаха пред “Труд” от ДАБЧ и представители на българските диаспори зад граница.

„Монитор”

Вкарват в регистър частните съдилища

Частните арбитражни съдилища да бъдат описани в регистър. Това предвижда пакет от законодателни промени, изготвен от работна група към омбудсмана Мая Манолова, който ще бъде официално представен утре. В него ще залегне и вече обявената от „Монитор“ мярка новоизлюпените „магистрати“ да не могат да гледат никакви дела срещу потребители – т.е. да не се занимават със спорове за неплатени комунални услуги като ток, вода, телефон, както и теглени бързи кредити.

До изработването му се стигна, след като бе залята с хиляди жалби от попарени потребители, осъдени от въпросните арбитражи. Заради лавината от сигнали тя сформира работна група, в която влизат юристи, съдии от Върховния касационен и Софийския градски съд, както и прокурори.

Стандарт

Спират нета на заподозрени за терор

Новият проект за закон за противодействие на тероризма, публикуван от кабинета за обсъждане, предизвика разнопосочни коментари.

 

"Очевидно проблемът не е в това, че се ограничават права на гражданите, защото извънредните обстоятелства изискват извънредни мерки. На практика обаче се създава нов орган, съставен от политически лица - министри и зам.-министри, който е по подобие на националния щаб за действие при кризисни ситуации. Това коментира днес пред "Стандарт" експертът по национална сигурно

Сега

В топ гимназиите ще се влиза поне с две петици от изпитите

Летвата за 10-те най-желани столични гимназии след седми клас тази година ще е около 10.15 общ сбор на оценките по български и математика, т.е. с минимум петица (5.07) по всеки от двата предмета. Това показва статистиката за успеваемостта на учениците в София-град, където борбата за място в елитно училище е най-жестока. Данните са от изключително значение за кандидат-гимназистите и родителите им, защото показват къде се намира детето им спрямо постигнатия от него резултат..

Капитал дейли

България се отказа от ликвидацията на компанията "Бургас - Александруполис"

България е прекратила делото за ликвидацията на проектната компания "Транс Болкан пайплайн Б. В." за петролопровода "Бургас - Александруполис", който трябваше да преминава през България и Гърция, заобикаляйки Босфора и на чието изграждане беше сложена точка още през 2012 г. Това е съобщил финансовият министър Владислав Горанов пред "Медиапул".

Съдебният иск беше заведен от страната ни пред търговския съд в Холандия, където компания е регистрирана миналата година. Причината за него беше отказа на останалите акционери в проекта - три руски компании - "Транснефт", "Роснефт" и "Газпром нефт", с общо 51% и две гръцки и гръцката държава с 24.5% за ликвидацията на дружеството. Българската компания "Проектна компания нефтопровод Бургас - Александруполис БГ" държи 24.5% от проекта, а неин собственик е Министерството на финансите..


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АзСъмБългарче

    0 0 Отговор
    А дали кандидатстват за 300 лева заплата или във чуждестранни фирми на наша територия дето ще ни е.ават с данъци и отчитане на доходи?! ДА ама.. НЕ !!!
  • 2 незнайко

    2 1 Отговор
    По добре руснаци, украинци, сърби и македонци отколкото тези бежанци. Поне всички те са православни.
  • 3 Българина

    3 0 Отговор
    Руснаците, украинците и сърбите са наши братя и са добре дошли.
  • 4 Гост

    3 0 Отговор
    Трябва само да им кажем Добре дошли в БГ. По отношение качеството на материала може да се окаже по добър от нашия.
  • 5 Аквински

    2 2 Отговор
    И най-гнусното е, че идват тук и почват да бълват колко е велика Русия и колко славен е Путин. Ми що не си ходите в Русията бе, тавариши?

    Коментиран от #11

  • 6 иии

    1 1 Отговор
    Православни . Добре дошли ! А най гнусното че идват изроди от Азия и Африка в Европа и се държат като свине ,но не ядат свинско....
  • 7 123

    1 0 Отговор
    Говорим за нищожна бройка , ако вчера бяха 10 човека,днеска 20 и така имаме ръст от 100% ,дори никаква не новина ,а пълнеж за сайта..
  • 8 оффф

    2 0 Отговор
    Ми точно така - тя и жена ми е украинка и кво да бяга да работи там ли? А тук за сега още няма гражданство и ......
  • 9 останалите акционери

    3 2 Отговор
    48 руснаци 26 украинци и 25 сърби???? МУУУУАХАХАХАХАХА...
    Тва са сигурно разни нещастни мъже и жени, които са се оженили/омъжили в България и сега са решили да се установят. Може и да са шефове и началници или пенсионери на които им е скучно - секви ги има. Обаче както и да го въртим ТОВА СА 99 ЧОВЕКА!!!

    До коментар №5 Аквински - А може и да плюят по Путин и да превъзнасят Царя, Боко Тиквата и Съсела, нали се молят за правото да работят, а ти си го имаш по рождение. Радвай се, че си повече от тях пък да си превъзнасят, който искат - я отиди да кажеш на турците, дето са окупирали Родопите да си ходят в Турция да те видим тогава, а??
  • 10 666

    7 0 Отговор
    Тези, които искат България за своя родина, след като вземат заветното документче, се изнасят с мръсна газ от тук. Напливът е голям, защото това им е билетчето за работа в ЕС.
    Руснаци, украинци и сърби са най-често търсещите работа у нас чужденци
    48+26+25=Ъ? Това дори не заслужава да е някаква новина. 48 руснаци....от 144 милиона население..... Но пък ще даде храна на всички русофили и русофоби да се надплюват.
  • 11 Офицер

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Аквински":

    В България не са останали и 4 милиона българи. Затова нашите братя са добре дошли. А обратните американци и разни манафи е добре да си останат в техните си хабитати.
  • 12 Волен Сидеров

    0 1 Отговор
    заповядайте -600 лева ще ви дойдат добре,някъде 1000 лева и туй ще ви е -айде господа работодатели викайте ги и ги почвайте-ама ми е интересно сърбин и украинец как ли ще успеете да ги усмирите като тръгнат срещу вас-те са единни ,не като нас...все по интересно става у нас....
  • 13 Папур Шпеков

    1 0 Отговор
    Мой приятел е женен от 20 години за Рускиня. Имат 2 деца. И тя още не може да вземе гражданство. Егати държавата.

    Коментиран от #14

  • 14 Фют

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Папур Шпеков":

    Това е от малкото хубави новини тук. Поне идват хора,с близък език, европейска култура и по принцип сме си един калабалък. То и араби има всякакви, но тия, които масово прииждат насам са повечето нежелаещи да работят, тоест ПАРАЗИТИ на хранилка. А паразити при нас имаме в изобилие от чиновници, то политици, то гета, абе чудо.... Тия, които идват от Россия, Сербия, Украйна си разбираме езика поне ако не от първа дума, то от втора. Дето се казва - от едно гърне сме си мерудии. А, колкото до булчето на приятеля ти, това е поради политиката на мижитурките на постовете тук от 17 години, те постоянно рецитират с дела "Що е русско все е ауч!!!". А умните хора не се карат с други държави и народи, а ритат бандюйгите и си сътрудничат с почтенните хорица. но у нас е дупедавци на власт - който им свирне и плаща на него се дупят май? Просто така излиза... Преди се дупеха на СССР, сега на ЕС и НАТО, утре ако дойдат марсианци и на тях ще се надупят. Само на нас Българският народ, когото маймунясват с Ботев и Левски, а ги предават постоянно, за нас традиционно нито ни питат ,нито ги е еня май? Не се коси! Ето как ще получи паспорт булчето ти на денят! Излиза пред НДК и пали две стари рокли и казва с мегафон - ако не ми дадете гражданското, ке запаля здравната си осигуровка! Това би изплашило лапачите до смърт...че как така няма да им пълни гушките Бе? И паспорта е в кърпа вързан...опитай! :)
  • 15 боко

    1 0 Отговор
    албанците не са много православни ,но са "100 % БГ " според автора !

    СМЕШНИЦИ
  • 16 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Трънки ще работят... всичко е заради свободно движение в Европа..
  • 17 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА ТИ Е МНОГО ГЛАДЪК МОЗЪКА ЧЕ ДА ДОЙДЕШ ДА РАБОТИШ ТУК
  • 18 СВВ

    1 0 Отговор
    Сърбин съм и работя в България, генерално хората са приятни с мен и на мен ми е приятно. Няма зъщо да се препираме, само заедно и против мутрити и американци(правителството) но по мирен начин ако може и да е мир.
  • 19 СВВ

    0 0 Отговор
    Сърбин съм и работя в България, генерално хората са приятни с мен и на мен ми е приятно. Няма зъщо да се препираме, само заедно и против мутрити и американци(правителството) но по мирен начин ако може и да е мир.
  • 20 Чачук

    0 0 Отговор
    Егати новината,този сайт все повече започва да изсмуква новините от пръстите си.Аз съм двадесетият,който се е вързал и взема участие в полемиката.При такава безработица в страната просто не знам къде изобщо намират работа.За мен това е една опашата лъжа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове