Last news in Fakti

19 Юни, 2016 12:35 11 361 20

Черна събота: Седем загинаха при катастрофи

  • черна-
  • събота-
  • седем-
  • загинаха-
  • катастрофа
Черна събота: Седем загинаха при катастрофи - 1
Снимка: МВР

Седем души са загинали при станалите през последното денонощие 24 тежки катастрофи, съобщиха от МВР. Ранени са 35 души. Шест от тях са с опасност за живота.

Двама души са загинали снощи при катастрофа на околовръстния път край Монтана, съобщиха от полицията в града. Причината е висока скорост. Към 20:50 ч. автомобил Suzuki се преобърнал с висока скорост на десен завой, изхвърчал от пътя и след няколко претъркаляния се спрял в нива с царевица. 34-годишна жена от село Арчар, която шофирала колата, и пътуващият на предната седалка 30-годишен мъж от Видин са загинали на място.

Дете на 8 години почина на място, а друго е с опасност за живота след тежка катастрофа между каруца и мотор в района на град Садово.

От началото на годината загиналите на пътя са вече 278 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    1 1 Отговор
    уж правим пътища-къде са -тесни,с дупки,обрасли с папрат ,шофьори каращи прекалено бавно и така съждаващи колони и после почват нервите и рисковите изпреварвания-Глоба и за бавно движещите трябва да има И ТО ПО ЯКА от тези които карат бързо-не го разбрахте господа управляващи.

    Коментиран от #2

  • 2 991

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Волен Сидеров":

    На много от пътищата има минимална скорост и глоба за движение под минималната скорост съществува, а на МПС-та, които имат максимална конструктивна скорост по-ниска от минималната скорост на пътя, нямат право да се движат там. Това, че някой се движи бавно, не ти дава право да изпреварваш неправилно. Много са причините за катастрофите в България - лоши пътища, стари и неподдържани коли, но на първо място е манталитетът на българския шофьор.
  • 3 коко

    1 0 Отговор
    Колеги,къде има "минимална"скорост?А ако на някой нервите са му нестабилни да бъде така добър и да слезе от колата.За радост има и друг вид транспорт.
  • 4 991

    0 0 Отговор
    Минимална допустима скорост има по закон на всеки междуселищен път. Отделно минимална скорост може да се зададе със знак:
    Чл. 118. (1) На пътни участъци може да се определя задължителна минимална скорост, обозначена с пътен знак N: 84.
    Но се отклоняваме от темата с тази минимална скорост. Важно е всеки да кара внимателно, да не нарушава закона за движение и да не прави рискови маневри. За жалост горещината изнервя и разсейва хората допълнително.
  • 5 5555

    0 0 Отговор
    Само закони и глоби без прошка.това ще намали жертвите и ще контролира главите на шофьорите.големи глоби за пили и дрогирани,викоки скорости на ограничени места.и над 70 години забранено шофиране.спазване на дистанция също.Повтарям.ЯКИ ГЛОБИ.
  • 6 ловец

    0 0 Отговор
    до 5555 на теб какво ти пречат водачите над 70 аз карам от 50 г. и нямам нито едно произшествие а ти колко километра си минал може би колкото аз за седмица и още нещо имам всички категорий и съм карал всякакъв вид автомобили.
  • 7 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Темата е изключително важна! Всичко започва още от курсовете за шофьор. Подготовката трябва да бъде много сериозна във всяко едно отношение!! Не само как се натискат педалите и върти "геврека" !!!!Още там трябва да му се втълпи на бъдещия водач, че е къс месо между две ламарини!! Новоизлюпените сега водачи живеят с мисълта, че са "нидосегаеми и недостъпни" в тенекиената кутия с дяволски мотор,наречена автомобил !!Измамно чувство - илюзия !!Преди много години, в ДОСО-гр.Русе /където се провеждаха курсовете/ в коридора, по стените имаше, големи фотографии с катастрофи на автомобили. Стояха малко време - махнаха ги - увреждали психиката на бъдещите водачи!?!?Пълна идиощина !! Със описанието на ситуацията,запомнил съм ги за цял живот и съм "на тръни" като седна в колата.С тези големи скорости / 90 км/ч са 25 метра за една-едничка секунда/при катастрофа, шансовете за невредимост са минимални!! А шофьорлъка си е почти като работата на сапьора - веднъж греши. И отвратителното е, че не всичко зависи само от теб!?! А и от всички останали водачи на пътя !!Т.е. ти трябва да си уверен в своите действия и винаги да следиш за действията на другите водачи!! Статистиката показва почти 2 -ма души на ден/1.72/!?!? Не ни е нужна война в тази демографска криза ! Явно са нужни сериозни санкции и своевременното им прилагане! Последното е изключително важно! Знам водачи, с много провинения по пътищата, актове, глоби не плащат и си карат колите.... Къде дават така?
  • 8 666

    1 0 Отговор
    Ами аз май съм от тези, които карат бавно и създават задръствания. Извънградско държа 90 км/ч а повечето коли ме изпреварват. В населено място където си пише 40, съм с 40. Що пак ме изпреварват? Моля, разстреляйте ме за това, че нямам нито едно нарушение.
  • 9 данъкоплатец

    3 0 Отговор
    НЯМА такава ДЪРЖАВА!!!!! Хора.......,не разбрахте ли , че живеем в измислена държава!!! За какви закони и какви глоби говорите ,всичко е само на хартия и реалността е съвсем друга. Ще ви дам пример, какъв кошмар е нощем в най-големия столичен квартал Люлин!!! Изстъпленията на автоджигитите с коли и мотори са безкрайни, а полицията се е изпокрила в миша дупка. Идиотите форсират и пилят гуми, а шумът е невъобразим! Обаждането на 112 е глас в пустиня, след около 15 минути минава патрулка за отбиване на номера и толкоз!! Докато нарушителите на закона на момента не бъдат наказани нищо няма да се промени. Реално полицията безпричинно спира коли за проверка без нарушение, а хулиганите на пътя си правят каквото си искат!!! Жалка имитация на държава,това е реалността за съжаление!!

    Коментиран от #10

  • 10 бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "данъкоплатец":

    Да и аз съм от тях! По разбиранията на деградиралото ни общество всички които карат бавно застрашават живота на джигитите които летят по пътищата!Честно казано на мен ми харесва да има джигити!Така се осигуряват органи за интелигентни хора които могат да направят наистина много за обществото , но онзи отгоре ги е сложил на колене! И все пак ми е мъчно не за донорите а за семействата им и в частност за съпругите им които после као оживеят трябва да гледат сами децата си!Не че няма да се намерят добри мъже да им помогнат, но така ли трябва да е?
  • 11 Deathless91

    0 0 Отговор
    Е какво няма такава държава, да не би само тука да стават много катастрофи? Превземате се вече. И в другите държави има некадърни шофьори, умишлено нарушаващи, технически неизправни мпс, скрити номера на мотори/коли и т.н.
  • 12 5555

    0 0 Отговор
    До ловец.аз километри имам много.и доста съм карал из Европа.именно в Европа има закони и за това и бг трябва да вземе сериозни мерки.що се однася за шофьори над 70 има доста такива дето нямат реакция.по голям процент са по бавнички и има други превозни средства или да ги возят.
  • 13 5555

    0 0 Отговор
    и току що прочетох новината за водач на 88 години и спътникът му.нормално ли е?до ловец
  • 14 Мразя дъртите шофьори

    0 0 Отговор
    Ти си дърт и ти е време да прекратиш шофирането.
  • 15 1234

    0 0 Отговор
    Ако се спазват правилата за движение по пътищата,за всички има място на пътя.Пътищата са за придвижване на МПС от една точка до друга с определената за придвижване препоръчителна скорост.Знаците поставени по пътищата и скоростта отбелязана на знака не е сложена току тъй.Всичко това се изчислява предварително,като се взема предвид:сцеплението на гумите с пътя на сух и мокър асфалт,износването на гумите и на асфалта,наклона /страничния/на завоя на пътя,видимоста при завой и ... остава на водача сам да прецени кога да намали или да увеличи скороста в зависимост от задвижването на автомобила си ,дали и с предно или задно задвижване.Всичко това един водач трябва много добре да го знае,защото всички тия показатели определят дали колата ще остане на пътя,или ще излети извън него.По старите водачи това го научават с практиката,защото тогава се научава най добре,а младите водачи в стремежа си да покажат колко са добри най често завършват извън платното за движение и за съжаление с трагичен край.НО:затова в училищата се учи ФИЗИКА ако добре сте внимавали щяхте да ги знаете тия неща,или поне щяхте да сте чували за тях и ...може би да си спестите неприянтости с лош край.Пожелавам на всички участници на в движението по пътищата ,без аварийно пътуване и разумно каране.Прочетете баснята на Лафонтен за заека и костенурката .Кой пристига пръв на финала.
  • 16 1234

    0 0 Отговор
    Искам да ви обърна внимание на един феномен който са получава при шофирането в колона.КОЕ ИЗНЕРВЯ ШОФЬОРИТЕ В КОЛОНАТА.Когато се кара в колона и първата кола кара примерно със 100 км/чи след него има примерно 40 автомобила,то последният автомобил се движи с около 50км/ч.ЗАЩО? Това се получава от неравномерното спазване на дистанцията между автомобилите в колоната.Някои оставят по голяма дистанция,после я смаляват,след това започват пак да я увеличават и така постепенно скоростта се намаля,И ПО НЕРВНИТЕ ВОДАЧИ започват да търсят начин да изпреварят водачите преди тях,и по този начин провокират много опасната тенденция на сляпото изпреварване което е предпоставка за верижна катастрофа,или още по опасното ЧЕЛНО СБЛЪСКВАНЕ. Ако при пътуване внимавате и спазвате една постоянна ДИСТАНЦИЯ скоростта ви ще намалее само с 10/15 км/ч.
  • 17 бай Иван

    0 0 Отговор
    Не е проблем водачи над 70г възраст да са на пътя, просто трябва да минават медицински прегледи за годност всяка година защото при хора над 70г нещата се променят и то значително с всяка изминала година и затова не е редно такива водачи да бъдат освидетелствани през 10 години защото след 10г с извинение вероятно ще се изпускат в гащите!
  • 18 гост

    0 0 Отговор
    Трябва да се сложат знаци за задължителна минимална скорост. Пресен пример от вчера. Пътувам от София за В.Търново и хоп след Български Извор стигам колона от автомобили която се движи с 50км/ч все едно са тръгнали на погребение. Движението натоварено, все пак беше неделя и няма изпреварване. Някакъв чичка с червено жигули си кара отпред и хич не му пука че прави задръстване. Поне едно 20км. сме се влачили зад него и повярвайте ми, без нерви останах. Колкото и да си спокоен в един момент ти гръмват бушоните. Вярно че там не е високоскоростен път, но пък чак с 50км/ч, е това не го смятам за нормално. Като не може да кара с повече от 50км/ч да си кара на село и като стигне табелата за край на населеното място да обръща.
  • 19 гост

    0 0 Отговор
    Закони има, санкции има, полицай има, но няма прилагане на законите. Няма значение какъв закон се приема и какви санкции се пишат е напълно неефективно щом няма да има последствия или поне съществени последствия. Като се знае, че минаваш с 20лв за превишаване на скоростта, или че може да не спреш и никой няма да те гони, какъв е смисъла на патрулките?
    Има ли закон за колани, има - спазва ли се, не.
    Има ли закон за детски седалки, има - спазва ли се, не.
    Има ли закон за скоростта, има - спазва ли се, не.
    Самите полицаи не го спазват, и да пишат акт, той или бива намален от съда на половина, или не го плащат и никой не може да ги накара да го платят. След като може да не плащат глоби, защо да им се пишат? Но това трябва полицаите да си го променят, защото те са неефективните, те трябва да натиснат за промени, за да има събираемост. Те не го правят, защото отпуските и облагите са им по-важни от това дали са се превърнали в клоуни или не.
  • 20 Прост

    0 0 Отговор
    Все още съм далеч от 70, но като чета тук има бая дето си мислят че няма да доживеят до толкова :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове