Last news in Fakti

11 Октомври, 2011 14:01 2 118 0

Села около София изплакаха проблемите си пред Софиянски

  • софия-
  • избори 2011-
  • стефан софиянски

Няколко часа продължиха срещите на кандидат-кмета от ОДС Стефан Софиянски с жители на селата Локорско и Войнеговци. Хората са натрупали през последните години проблеми и бързаха да ги изплачат на кандидата за столичен кмет.
В Локорско са изключително притеснени от подписаната концесия за разработване на кариера за инертни материали. Мястото е скат точно над селото. Географското  разположение е такова, че жителите се оказват в капан. Освен всички други поражения за околната среда, при работата на кариерата до селото отива на вятъра и труда на местните жители. Те носили на ръце пръст, за да залесят скалистия терен. И тъкмо дръвчетата потръгнали, Цветан Цветанов подписал концесия с кюстендилска фирма за добив. По време на срещата жителите на селото се надпреварваха да излагат още и още аргументи в защита на селото, къщите и семействата си …и да търсят защита.
Проблеми има и във Войнеговци, констатираха кандидата за кмет и представители от листата за общински съветници. Те посетиха селото за да представят кандидатката за кмет от ОДС – Надя Горничева. И тук местните жители изплакаха болките си: че са затворили детската градина, че по нощите там се правят гонки с мотори, имат от години проблеми с канализацията и улиците им са в ужасно състояние. Неизяснени остават и проблемите със земите във вилната зона. Хората настояват да се направи паралелна отсечка на магистралата под Локорско, която би облекчила движението като успоредна транспортна връзка. По време на престоя си там Стефан Софиянски и група от общинските съветници на ОДС изслушаха внимателно проблемите на хората и обещаха, че за всеки от тях ще търсят разумно разрешение.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА