Last news in Fakti

13 Октомври, 2011 10:19 881 0

Прошков: Обещанията за детските градини не са реални

  • избори 2011-
  • прошко прошков
Прошков: Обещанията за детските градини не са реални - 1
Снимка: БГНЕС

Примамливите обещания за построяване на нови детски градини и разкриване на хиляди места са нереалистични, нито има достатъчно терени, нито е заложен бюджет, нито има проектна готовност. Това заявява в ProИнтервю кандидатът за кмет на София от Синята коалиция Прошко Прошков. Според него построяването на 50-60 детски градини би струвало на общината повече от 200 млн. лева, тъй като няма достатъчно собственост и земята също трябва да бъде закупена.

„Решението е в промяна на нормативната уредба и публично частно партньорство – общината предоставя терен или сграда, а частният инвеститор гарантира добрата поддръжка на помещенията и високо качество в отглеждането на децата“, смята кандидатът за градоначалник.

Идеята му е, че парите, отделяни от бюджета за детските градини, трябва да следват детето. „Не може да делим децата, всяко от тях трябва да получава субсидията си от бюджета. Лицемерието е, че официалната такса е 60 лв. а реално се събират пари от директорите за какво ли не, и таксата става по-висока. Ако родителите получават тези средства, ще имат възможност да избират и тези от тях, които могат да си позволят, да дадат детето си в частна детска градина, която, ако работи в партньорство с общината ще предлага и по-достъпни цени“, коментира Прошков.

Кандидатът за кмет поставя на преден план в приоритетите си за управление и запазването на историческия център на столицата. „София е малката Виена и трябва да възстанови облика си, трябва да бъде спряно унищожаването на архитектурни шедьоври на града, за да се построят на тяхно място мастодонти от бетон и желязо, несъвместими с традицията и духа на столицата ни“, категоричен е Прошков. И обеща, че ще работи историческият център на София да бъде включен в световното културно наследство на ЮНЕСКО.

„Искам данъчни облекчения за данък сгради и такса смет за собственици на сгради с културно-историческо значение, които ги поддържат, реставрират и ги правят енергийно ефективни. Същото така смятам, че е редно общината да осигурява охрана и видеонаблюдение на културно-историческите паметници без значение от собствеността“, категоричен е Прошко Прошков. 

 

Цялото интервю четете в Probook.bg

Всеки който желае, може да зададе своя въпрос към Прошко Прошков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА