Last news in Fakti

13 Октомври, 2011 15:26 925 0

Прошков: Сегашното управление мачка предприемчивите хора

  • прошко-
  • прошков-
  • прошко прошков
Прошков: Сегашното управление мачка предприемчивите хора - 1
Снимка: БГНЕС

Сегашното управление мачка по всевъзможен начин предприемчивите хора в София и в цялата страна. Това заявява в ProИнтервю кандидатът за кмет на София от Синята коалиция Прошко Прошков.

Според него създаването на работеща електронна община, ще освободи фирмите от постоянното губене на време в пренасяне на папки и документи, ще гарантира пълна прозрачност на процедурите с обществените поръчки.

Аз ще прекратя този модел, в който близки до управлението фирми чакат с черпака да им бъде сипана порцията, обещава Прошков. Конкуренцията трябва да се стимулира и по този начин ще работи общината – който има най-качествена оферта печели поръчката.

Също така справедлива такса смет – не може фирма с 10 човека персонал да плаща същата такса като офис на голяма корпорация с 500 наети лица. Общината има механизъм да стимулира малките и средни предприятия, да ги подпомага, това е Фонда за малки и средни предприятия и ще го направя работещ в полза на фирмите, посочва още кандидатът на Синята коалиция.

Аз съм доказал, че независимо кой е на власт отстоявам интересите на гражданите. Четири години в Лозенец се борих за всяко нещо и за повечето каузи успях. Никой не може да си позволи да не се съобразява с интересите на софиянци, само защото не харесва политическата принадлежност на кмета.


Ето някои от по-видимите неща, които направих: промених работното време на администрацията, за да бъде удобно на работещите граждани – няма обедни почивки, има „дълъг” четвъртък. В самото начало на мандата поканих немска фирма и доказах, че с много по-малко пари София може да се чисти много по-добре. Спасих от криминална приватизация няколко зелени площи и детска градина. Всъщност връщането на детската градина беше първото нещо, което направих като кмет, изгонвайки една фирма, незаконно настанена в помещенията, предназначени за децата. Върнах към живот една от архитектурните забележителности на София – старата водна кула, която днес се утвърждава като културен център и място за отдих, обобщава Прошков четиригодишния си мандат като кмет на община „Лозенец”.

 

Цялото интервю четете в Probook.bg

Всеки който желае, може да зададе своя въпрос към Прошко Прошков.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА