Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 15:05 899 0

Японски футболисти гонят стреса в България

  • софия-
  • японски футболисти-
  • бойко борисов-
  • христо стоичков-
  • н.пр. макото ито

Стоичков ги заведе при Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов прие в Министерски съвет днес петима млади японски футболисти, придружени от треньор и директор по възпитателната част. Посещението им в България е по инициатива на футболната легенда Христо Стоичков и на евродепутата от ГЕРБ Емил Димитров, които също присъстваха на срещата, съобщиха от правителствената информационна служба.
В рамките на дните от 12 до 18 октомври играчите от младежкия тим „Вегалта” (Сендай) ще участват, заедно с български футболисти, в съвместни тренировки във Футболна академия „Христо Стоичков” в гр. Етрополе. Град Сендай от префектурата Мияги, от който е клуба „Вегалта”, беше силно засегнат от земетресението в Япония през март т.г. Младежите, които пристигнаха в страната ни, са гимназисти на възраст между 16 и 18 години, засегнати в различна степен от природната стихия. Целта на проекта е престоят им в България да допринесе за по-бързото възстановяване и преодоляване на психологическите травми.
Премиерът Борисов окуражи младите спортисти като им даде за пример Христо Стоичков, който направи кариера в най-добрите футболни клубове и се превърна в световна легенда. „Високите върхове се покоряват с труд и упоритост. Убеден съм, че ви чакат много успехи”, заяви министър-председателят.
На срещата присъства и посланикът на Япония у нас Н.Пр. Макото Ито. Той благодари за инициативата и подчерта, че жестът показва колко добри са отношенията между България и Япония. Министър-председателят Бойко Борисов използва възможността чрез Н.Пр. Посланик Ито да изрази своята почит и да поздрави новоизбрания японски премиер Йошихико Нода и членовете на кралското семейство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА