Last news in Fakti

15 Октомври, 2011 13:15 750 0

Национален ден на доброволчеството

  • национален ден на доброволчеството-
  • видин-
  • доброволчество
Национален ден на доброволчеството - 1
Национален ден на доброволчеството

Днес се отбелязва Националният ден на доброволчеството. Доброволчески акции днес ще има в София, Габрово, Ловеч, Търговище, Смолян, Шумен, Бургас и Стара Загора.

Във Видин, два екипа от доброволци от сдружението "Отворена младеж" ще се включат в кампанията "Европейска нощ без инциденти". Младите хора ще разясняват на връстниците - посетители на нощните градски клубове, последствията при шофиране в нетрезво състояние, предаде БНР.

За четвърта поредна година доброволци от сдружението "Отворена младеж" ще насърчават връстниците си да определят един от компанията за избран шофьор. След като обещае, че няма да употребява алкохол, избраният шофьор ще получи гривна, а при излизане от заведението може да се подложи на алко-нарко-тест. Участието на доброволците в инициативата "Европейска нощ без инциденти" се гради на доброволната воля и разумния избор на младите хора, казва Славена Петрова.

Ще успеем да убедим младите хора, че трябва да направят правилен избор, че изборът "Карай или пий" често пъти е съдбовен, добавя тя.

Доброволците ще присъстват в нощните заведения, докато си тръгне и последния посетител, ще проверяват дали избраните предварително шофьори на компанията са спазили обещанието си и ако са употребили алкохол, ще ги убеждават да оставят автомобила и да ползват такси.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА