8 Септември, 2016 08:42 1 750 15

Ако Борисов не се кандидатира сега, след пет години няма шанс

  • бриго аспарухов-
  • пет години-
  • бойко борисов-
  • президент
Ако Борисов не се кандидатира сега, след пет години няма шанс - 1

„Ако Бойко Борисов не се кандидатира за президент сега, след пет години – я камилата, я камиларя… Както върви държавата ни, след пет години не виждам шанс нито за него, нито за ГЕРБ”, заяви в студиото на „Тази сутрин” ген. Бриго Аспарухов, член на Изпълнителното бюро на БСП.  

Така че, ако Бойко (Борисов – б. ред.) е мъж, да излезе в изборите за президент, призова Аспарухов.

По думите му обаче изборът на кандидата за президент от ГЕРБ ще е между сегашния столичен кмет Йорданка Фандъкова и председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

„Изборът си е техен. Бойко държи тайната. Когото и да сложат, няма да ни изненадат много”, категоричен беше Аспарухов.

По думите му от БСП все не са решили кой да е техният кандидат за вицепрезидент.

„Ние сме демократична партия и ще обсъждаме тази тема, посочени са няколко имена, ще решим измежду тях. Решението е колективно, но личното ми мнение, че това трябва да е политическо лице, с опит в Европа.

За мен лично ген. Радев беше приятна изненада – има широка обща култура, познати са му процесите, на Балканите, в Европа и света. Ще се справи”, каза още той.

По въпроса за отношенията между АБВ и БСП, Аспарухов призова Георги Първанов и Ивайло Калфин, ако имат куража, също да състезават в изборите за президент.

Раздялата с тях беше не много трудна, коментира той.

„Ние от БСП добронамерено тръгнахме да обединяваме лявото. От АБВ обаче пролича стремеж да извлекат полза от кандидатурата на ген. Радев”, каза още ген. Аспарухов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 стратокастър

    0 0 Отговор
    Генерал Радев,ще се справи колкото се справи генерал Аспарухов !

    Какво ли щяха да правят тия хора ако не ги канеха по телевизията !

    Аз и целокупния български народ благодарим на ГЕРБ за това че положиха максимални усилия кандидат президентската кампания да бъде един месец !То и десет дена са достатъчни но като се има предвид че можеше да е два или три месеца ( ако бяха издигнали кандидат юли месец) за нас е благодат!

    Не никак приятна гледка да гледаш как разни партийни кариеристи се напъват до изпускане от тв екрана всяка вечер !

    Коментиран от #15

  • 3 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Нелеп и елементарен начин на манипулация ( "Така че, ако Бойко (Борисов – б. ред.) е мъж, да излезе в изборите за президент, призова Аспарухов) г-н Борисов да освободи поста на Министър Председател.
  • 4 Интересно

    0 0 Отговор
    Положението да не се осветли кандидатура за президент на която и да е партия е най-малкото обидно за средно интелигентните българи. Тук изобщо не става въпрос дали това ще бъде новата класна (Цачева) или даскалицата, става въпрос за представяне и обсъждане на някакви приоритети и програми. Този начин на забавено представяне на кандидата говори само за това, че ГЕРБ разчита на инерцията и на все по-избледняващата харизма на ББ и няма капацитета да се изправи на директен сблъсък с интелигентни кандидати. Той обаче може да допадне предимно на малограмотни, комплексари и не реализрали се хорица, каквито за огромно съжаление стават все повече в Бг...

    Коментиран от #5

  • 5 жщг

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Интересно":

    Изключително интересно е ти къде съзря "интелигентни кандидати"? И дали "представяне и обсъждане на някакви приоритети и програми" по телевизиите и най вече гледането на такива не е едно мазохистично мероприятие за гледащите ги?

    Коментиран от #12

  • 6 Факт

    0 0 Отговор
    Че той и сега няма шанс!
  • 7 генерал

    0 0 Отговор
    Може ли премиер на държава да излага като аргумент лоялността си към ЕС за да осигури средства газов хъб. Този човек никога не е отстоявал националния интерес на България в ЕС. Ако стане някога президент, сигурно е че бъде по-зле от сегашния
  • 8 onq s konq

    0 0 Отговор
    Това бивше ченге което е било "голямата работа" за времето си е типичен представител на селяндуро-просташкия СИЛОВ НАЧИН на Байтошовото управление със самоувереността и абсолютната сигурност,че руските танкове ще защитят безпрекословно червената им клика при евентуални народни бунтове.Точно както в Унгария, точно както и в Чехия.И както не сме забравили крилатата фраза на Живков "тая година полупроводници,догодина-цели",никога не е късно да се натъкнем и на елементарни "психологически" хватки като в случая.Това е все едно група "милиционери-социалисти" изживяващи се като ДЕСАРИ И ПАЗИТЕЛИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ да застанат до един човек на ръба на пропастта и понеже не могат да го бутнат в нея защото телевизията ги снима,го нахъсват с окуражаващи реплики-"Бе ти мъж ли си бе?Скачай смело,ти си герой и нищо няма да ти стане!Даже и орден сме ти приготвили,а родителите ти ще се гордеят с тебе!"А целта е ясна-Отделяне на Бойко от партията му и респективно обезличаването й,а също и присвояване на ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ,превръщайки ББ в безгласна буква.От тук нататък пътят на България е разчистен...към Русия,което значи автоматично излизане от ЕС и НАТО!
  • 9 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Генерал до генерал мила моя майноле.
  • 10 Ник

    0 0 Отговор
    Мисля, че анализът е правилен.
    Това е идеалният момент Борисов да се измъкне сух от кашата, която забърка от 2009г. до момента. Ситуацията с държавата е толкова лоша, че скоро "балонът ще гръмне".
    Освен това ЦЦ отзад напъва!- Той си чака от години златният миг да поеме властта. - Текът му лигите на горкия и на още поне 100 души, които виждат бъдещата си кариера в министерски постове и естествено злоупотреби. Собствената му партия иска това- както споменах от меркантилни подбуди.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Много интересно

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "жщг":

    Аз не разбрах ти за какво пледираш - да няма интелигентни кандидати и да не разберем предварително колко им е акъла ли? Според теб по-разумно ли е да слагаме разни пожарникари, физкултурници и плужеци и чак в последствие да разберем каква сме я свършили и колко зле са тръгнали нещата? Извинявай, ама месии и всякакви други експерименти ни "управляват" вече над четвърт век и резултатът е ясен. Обаче колко още по четвърт век мислиш, че ще изкараш в очакване на поредния "спасител"? И колко българи ще има в Бг след още само два пъти по четвърт век?...

    Коментиран от #13

  • 13 мегатрон

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Много интересно":

    Много хора не го разбират това. Но на нас неразбиращите много грамотно ни беше обяснено със сложната геополитическа обстановка на Бермудския триъгълник. Иститата е че един полицай е обучен да опазва обществен ред, да се грижи за стабилност и сигурност. Това е добре, ако този човек работеше в РПУ.
    Когато става дума за управление на държава това не е приоритет а е основно задължение, както и за всичко за което се режат лентитички. Като бивш охранител, той е наясно че за тази сигурност България плаща огромна цена, но това са му възможностите за другото му трябва извънземен интелект.
  • 14 кроко

    0 0 Отговор
    "Това бивше ченге което е било "голямата работа" за времето си е типичен представител на селяндуро-просташкия СИЛОВ НАЧИН на Байтошовото управление със самоувереността и абсолютната сигурност,че"....

    конь, много правилно, мойто момче, само с едно важно уточнение - това се отнася най-вече за боко тиквата!
  • 15 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "стратокастър":

    То, не е много приятно и разни мутри да ги гледаш как се напъват на чело на държавата; не е много приятно и разни клоуните да ги гледаш как се напъват в я президентството, я в някое министерство; не е много приятно и разни заблудени лелки да ги гледаш как се напъват я в кметството на София, я чело на парламента, я в МВР....

    Ама ако проблема ти е бил в телевизора, ти можеш да си го изключиш. Може и да си заровиш главата във фекалиите, в които плуваш и да чакаш каквото ти дойде!

    Само, че има хора, които очакват нещо смислено да се случи, а то няма как да стане ако всички викаме "Ами толкова са му възможностите, то другите да не са по-добре, тоя си е много добре!"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове