Last news in Fakti

23 Октомври, 2011 08:05 1 124 0

В София гласуваме с три бюлетини

  • софия-
  • избори-
  • кмет-
  • бюлетина
В София гласуваме с три бюлетини - 1
Архив

Бюлетините в столицата София са три - за кмет на община, за общински съветници и за президент.

В по-малките населени места ще са четири - за кмет на общината, за общински съветници, за кмет на кметството и за президент.

В изборните секции ще има две урни – едната за президент, а другата за местната власт.

Номерата на кандидатите се изтеглени с жребий и трябва да ги има на табла пред секциите. Тези от политическите сили, които имат регистрирани претенденти за президент и участват под същото име (а не в различни коалиции, например) в местните избори имат един и същи номер.

Останалите по места имат различни номера. В бюлетината за президент има 18 имена, но номера от 1 до 21. Това е така, защото част от партиите, които са се регистрирали за вота за президент, не са номинирали претендент.

Техните номера не се изписват, но пък важат за местния вот.

В столицата започнаха работа всички 1425 секционни избирателни комисии.

Общинската избирателна комисия съобщиха, че избирателните списъци за избор на кмет на община, кметове на кметства и общински съветници са включени общо 1 063 871 души, а в избирателните списъци за изборите за президент и вицепрезидент 1 120 495 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА