Last news in Fakti

23 Октомври, 2011 14:51 752 0

Изборите за кмет в Лакатник продължават с нови бюлетини

  • избори 2011

Изборът за кмет на Лакатник се провали, тъй като на бюлетината не е било изписано името на един от кандидатите. Председателят на ОИК в Своге не е разрешила на председателите и членовете на СИК да проверят какви изборни книжа са получили в деня преди изборите. Затова едва в началото на изборния ден те установили, че бюлетината за избор на кмет на кметства е сгрешена - не е изписано името на един кандидат, а името на друг фигурира 2 пъти, съобщиха от известна политическа партия.

ЦИК взе решение да не се използват предварително раздадените бюлетини. Разпоредено е ОИК да утвърди образец на нова бюлетина, а дирекция ГРАО да представи нов избирателен списък. Хората, които не са могли да гласуват за кандидата, чието име не е вписано в бюлетината, трябва да изчакат да пристигнат новите бюлетини.

ЦИК ще вземе решение и по още един случай. В Кубрат в бюлетината за общински съветници не е вписана една от регистрираните партии.

Над 210 души от съседните махали вече са дали своя глас и трудно могат да бъдат уведомени за грешката, така че да гласуват отново, съобщи БНР. Около 1150 души имат право на глас в гара Лакатник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА