Last news in Fakti

23 Октомври, 2011 18:29 5 476 2

Удариха журналист при проверка за купуване на гласове

  • журналист-
  • ударен-
  • избори 2011
Удариха журналист при проверка за купуване на гласове - 1
Снимка: БГНЕС

Кореспондентът на БГНЕС в Русе бе свален на земята и ударен при проверка за купуване на гласове в русенски квартал, населен предимно с роми.

Проверка на сигнал за купуване на гласове в квартал "Чародейка", замаскиран като ромска сватба, се превърна в истински екшън, уточнява кореспондентът на БГНЕС. Той и други журналисти отидоха на място да проверят ситуацията, където се натъкнаха на голямо стълпотворение на роми, живущи в квартала. Преди да стане ясно, че разговарят с медии, хората обясняваха къде става пазарлъкът и кой е човекът с парите.
Когато журналистите извадиха камери и фотоапарати, веднага се оказаха заобиколени от гневни роми, които настояваха медиите да напуснат веднага тяхното "мероприятие".

За да се оправдае сериозното скупчване на роми, беше извикан оркестър. "Тук има сватба, каква продажба на гласове!", възмутиха се местните. Въпреки твърденията им булка не се появи, а самите сватбари бяха по домашному с чехли и анцузи. Нямаше единодушие за името на евентуалната булка, която бе наричана Анелия, Боряна, Милена и в още няколко други варианта. В същото време хората се обръщаха ядосано с гръб, за да не попаднат пред обектива. Един от присъстващите не сдържа нервите си и нападна снимащия го оператор, събори го на земята и само намесата на авторитетен негов познат предотврати саморазправата.

По информация от живеещи в съседните блокове, акцията е започнала около 9 часа. Сбирката от роми е била посетена от полицейски патрул, който е направил проверка и в по-късен момент ромите набързо са извикали оркестър, за да изглежда като сватба. Според запознати тарифата за продажба на глас е била от 30 до 80 лева. Хората, продали гласовете си, са били откарвани със син микробус Пежо до избирателната секция.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АТАКА

    0 0 Отговор
    Е няма ко да стане.цигани. Почнаха да си праят кот си искат.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    вълкът си остава вълк