23 Октомври, 2011 21:07 1 301 0

Балотажи за кметските места в доста областни градове

  • избори

В Пловдив ще има балотаж между Тотев и Славчо Атанасов. Кандидат-кметът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев е първи по резултат с 35.6% от гласовете, а досегашният кмет Славчо Атанасов получава подкрепата на 27.6 %.

В Кърджали досегашният кмет Хасан Азис има 46.5 процента от гласовете, втори е Илия Илиев от ГЕРБ с 27.5 процента, трети е Милко Багдасаров от БСП с 18.7%, според Галъп.

По данни от изследване на социологическата агенция "Сова Харис" досегашният кмет и кандидат за трети мандат /от ДПС/ инж. Хасан Азис, и човекът на ГЕРБ Илия Илиев отиват на балотаж за първия стол на Кърджали.

Във Варна на балотаж отиват Кирил Йорданов от ГЕРБ и собственикът на аптеки Веселин Марешки, издигнат от инициативен комитет. Борещият се за четвърти мандат Йорданов води с 33% пред Марешки, който събира 22%.

В Плевен кандидатът на ГЕРБ Димитър Стойков, който събира 31%, и досегашния кмет Найден Зеленогорски, подкрепен от широка коалиция от десни партии, - 29%, показват данните на МВМД, оповестени по БНР.

В Благоевград  балотажът ще е между кандидата на ГЕРБ Атанас Камбитов и представителя на БСП Емил Костадинов, които по предварителни данни имат съответно 41.9 % и 21.2 на сто.

В Смолян ще се проведе втори тур между кандидата на БСП и досегашен кмет на общината Дора Янкова и претендента на ГЕРБ Николай Мелемов. Янкова сега печели 37.8 % от гласовете на хората, Николай Мелемов - 37,3 % на първи тур, по резултати от екзит пол.

В Перник ще има балотаж между кандидата на БСП Росица Янакиева и кандидата на ГЕРБ Ирена Соколова, според предварителни резултати от екзит пол.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА