Last news in Fakti

29 Октомври, 2011 10:24 642 0

15 000 полицаи пазят втория тур

  • избори 2011-
  • мвр
15 000 полицаи пазят втория тур - 1
Снимка: БГНЕС

15 220 служители на МВР са ангажирани за гарантиране на сигурността, обществения ред и осигуряване на пожарната и аварийна безопасност при провеждането на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент и за кметове.

Органите на реда ще следят за сигурността и обществения ред в районите на 11 744 избирателни секции, съобщават от пресцентъра на МВР.

Полицаите ще оказват съдействие на ОИК и СИК при искане от председателя на комисията. В районите на провеждане на изборния процес няма да бъдат допускани лица с агресивно поведение, употребили алкохол, носещи оръжие и др. Забранява се паркирането на автомобили в непосредствена близост до местата за гласуване.

В София над 2400 служители на реда  ще  обезпечават сигурността на ЦИК, ОИК, Международния пресцентър и изборните места. Охраняваните  секционни избирателни комисии са 1468, разположени  в 283 изборни места.

1381 служители на  ГД ПБЗН ще вземат участие в проверките на всичките 11 744 избирателни секции предвид изправността на електрическите инсталации и уредби, както и на възможностите за осигуряване на евентуална безопасна евакуация на гражданите.
Сигнали за купуването и продаването на гласове ще се подават в съответното районно управление на полицията или на полицейските служители, намиращи се в близост до изборните места. Ще бъде отворена денонощната телефонна линия в МВР -   /02/ 982 22 32.   Специалният електронен адрес за тази цел е [email protected].
Два брифинга ще бъдат проведени в изборния ден  в заседателната зала  на Министерството на вътрешните работи – ул. “6-ти септември” № 29. На тях представителите на медиите ще получават информация за мерките по охрана и обезпечаване на обществения ред в деня на вота, както и за регистрираните по-характерни закононарушения и престъпления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА