Last news in Fakti

24 Ноември, 2016 19:10 2 823 3

„Агробизнесмен на България 2016“ е Недко Митев

  • агробизнес на българия 2016-
  • недко митев-
  • десислава танева

Танева: Бизнесът трябва да отстоява продължаването на политиките за развитие на земеделието

„Агробизнесмен на България 2016“ е Недко Митев - 1
Снимки: Министерство на земеделието и храните

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева връчи годишния приз „Агробизнесмен на България 2016“ на Недко Митев от добруджанското село Овчарово. Той е създател на едно от най-стабилно развиващите се стопанства в страната и фермер с повече от 40-годишен опит в земеделието и животновъдството. Фирмата му обработва над 60 хил. декара, развива животновъдно стопанство с близо 7 000 крави, притежава предприятие за преработка на мляко, собствена лаборатория и един и от най-модерните заводи за биогаз. Във фирмата работят над 200 служители и 20 специалисти.

Бизнесът трябва да отстоява продължаването на политиките за развитие на земеделието, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на среща с агробизнеса, част от официалната церемония по връчването на годишния приз „Агробизнесмен на България 2016“. Тя посочи, че всички промени през последните две години са изготвени заедно със съответните браншове в земеделието. „Тяхното реализиране е изключително важно за темпа на растеж и конкурентоспособността на България в сектора“, добави Танева.

По думите й, дебатът за Поземления кодекс трябва да продължи, защото той е фундаментът на устойчивото развитие на земеделието в България. Тя подчерта, че независимо от смяната на политическите власти, изготвянето на поземления кодекс трябва да се състои.

Относно географската информационна система, министър Танева информира, че тя е на етап финализиране. По думите й, достъпът на бизнеса до системата ще позволи по-добра прозрачност и справедливост. „Надявам се това да бъде продължено и от следващото управление“, уточни тя.

Министърът на земеделието и храните коментира и Закона за храните, който бе разработен заедно с браншовите организации в продължение на година и половина. „Положихме много усилия и труд върху това законодателство. Ще настоявам тези промени да се случат“, обяви Танева.

„Агробизнесмен на България 2016“ е Недко Митев

Тя допълни, че реформата в хидромелиоративния сектор е част от политиките, които трябва да бъдат продължени. „Имаме приета стратегия и трябваше в началото на 2017 г. да преструктурираме „Напоителни системи“ в две до девет държавни предприятия без задължения. Имаме ясна концепция как да се случи тази реформа“, допълни още тя.

Десислава Танева информира, че в момента стартира изграждането на предприятието „Противоградова защита“ чрез Изпълнителната агенция за борба с градушките. „Процедурите за радарната система и новите площадки приключват. Финансирането за изграждането му е от капиталовите разходи на Министерството. Бюджетът на МЗХ е напълно достатъчен и следващата година трябва да се довърши изграждането на това предприятие“, категорична бе Танева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 велислав

    0 0 Отговор
    Браво! Само да намери решение на отпадъците от животните, които хвърля из нивите, а хората от близките села трябва да дишат ужасен въздух и да търпят комарите. Улиците са оцапани в кал от тракторите излезни от нивите. Е, хората в района не са бежанци и гейове и те нямат права. Само задължения да плащат данъци.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "велислав":

    100 пъти е по-добре да тори нивите с оборска тор отколкото с химикали,а улиците ти са изцапани с кал само през пролетта и есента и то КОГАТО ВАЛИ ЗА НЯКОЛКО ДЕНА!Но друго е важното-ТИ ЛИ ЩЕ ХРАНИШ ТИЯ 200 СЕМЕЙСТВА НА РАБОТНИЦИТЕ МУ?Защото по селата обикновено работи само един от семейството/и то ако е късметлия/ и храни останалите.
  • 3 Мария Бакърджиева

    0 0 Отговор
    Харесвам този производител и много бих искала да си купувам от неговата продукция.Живея в София има ли тук магазин с негово производство и адреса ако може.Много ще съм благодарна.моят имеил адрес е [email protected] .Пожелавам успех на такива фермери дано не са единици.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове