27 Ноември, 2016 15:28 6 452 7

Орхан Исмаилов оглави Народна партия „Свобода и достойнство"

  • орхан исмаилов-
  • нпсд-
  • свобода и достойнство-
  • председател

Влизам в политиката, защото съм омерзен и отвратен от ставащото днес, заяви Исмаилов

Орхан Исмаилов оглави Народна партия „Свобода и достойнство" - 1

С пълно единодушие от всички делегати на Първия редовен национален конгрес на ПП Народна партия „Свобода и достойнство" за председател на партията беше избран зам.-министърът на отбраната в оставка - доц. д-р Орхан Исмаилов, който наследява на поста Корман Исмаилов.

В своите встъпителни думи, Орхан Исмаилов очерта основните принципи, залегнали в партията още от самото й учредяване.

„Основахме партията с убеждението, че ще отстояваме принципите на свободата и достойнството за всеки български гражданин. Без значение от неговата етническа, религиозна и културна принадлежност, без значение от пол и раса, без значение от различията на всички нас“, категоричен беше той, като допълни, че вярва в това, че всеки български гражданин има право както да бъде чут, така и право на достойнство.

„Влизам в политиката, защото съм един от вас, отвратен и омерзен от ставащото днес. Но аз вярвам, че промяната трябва да започне от самите нас. Както от мен, така и от вас. От всички хора, които искат бъдеще и са готови да го постигнат. Заради нас, заради нашите родители, заради децата ни – в името на България“, заяви Орхан Исмаилов.

От своя страна, зам.-председателят и идеен учредител на НПСД Касим Дал очерта пътя, който е поел самият той, след напускането си от ДПС, като за пореден път посочи негативите от този порочен модел.

„Ето че изминаха четири години, откакто стотици смели мъже и жени решиха да се опълчат срещу лицемерието, наглостта и потайните схеми на една партия, която до този момент повечето от нас подкрепяха с вярност и всеотдайност. Когато обаче лъсна ужасната истина за кръвната връзка на тогавашните ни ръководители със структурите на Държавна сигурност, ние казахме: До тук!“, заяви Дал, като допълни, че на изминалите местни избори.

НПСД категорично е мобилизирала вот, какъвто основният й политически опонент в лицето на ДПС не е очаквал, като по този начин се е доказало, че монополът им в така наречените смесени райони далеч не е неразбиваем.

„Благодарение на принципния ни подход към коалиционната политика на партията, ние потърсихме съмишленици в спектъра център-дясно. Намерихме ги в лицето на Реформаторския блок, оставайки верни на мирогледа си, станахме част от управляваща коалиция до момента на подаването на оставката на настоящото правителство. Ние доказахме, че сме жизнени, че имаме потенциал, че можем да бъдем активен, честен и предсказуем партньор“, обясни още Касим Дал в речта си.

Бившият вече председател на НПСД и настоящ заместник-председател на партията Корман Исмаилов очерта в доклада си постигнатото за четирите годни, в които той беше начело на политическата формация.

„В резултат на последователните ни думи и действия, днес ПП НПСД е уважавана, млада неелитарна партия с ясна демократична, дясна, евро-атлантическа ориентация. Партия с висока коалиционна култура, защитаваща гражданските права и свободи, и с конкретна изразена чувствителност към правата и свободите на малцинствата“, обясни Корман Исмаилов.

Той акцентира и всичко онова, което НПСД е постигнала, за да разкрие истинското лице на партията на Доган.

„Със своята поява и действия НПСД отказа Ахмед Доган от формалното председателство на партията му и го изпрати в така уютното му задкулисие. Откъдето да продължи да развива новият си финансово олигархичен проект “Пеевски”. Проект, който по своите опустошителни мащаби и властова всеядност надмина и застраши дори създателя си“, обясни още той.

Според бившият председател на НПСД, гарантирането на националната сигурност в условията на силно усложнена геополитическа обстановка и засилен миграционен натиск, е един от най-актуалните обществено-политически въпроси днес.

„Вътре в страната, надигащият се псевдо-патриотизъм или национал- популизъм с присъщия си език на омразата се насочи към бежанците и емигрантите, като остави на втори план агресията си към българските роми, мюсюлмани, турци и евреи. Насаждането на напрежение и страхове, през ксенофобията и ислямофобията са сериозна заплаха и проблем пред единството на българската нация“, допълни още той, очертавайки основните предизвикателства пред страната ни.

Корман Исмаилов коментира и решението на Бойко Борисов и неговия кабинет да подадат оставка след загубата на президентските избори. Според Исмаилов това решение е било прибързано и емоционално и е отворило кутията на Пандора.

Корман Исмаилов не подмина и проведения референдум и в частност въпроса народните представители да се избират с абсолютно мнозинство в два тура – според него това е предизвикателство за неговата партия и Реформаторския блок, от който е част тя. „Сложните предизвикателства тепърва предстоят, но ние няма да отстъпим от мечтите си“, каза Корман Исмаилов.

Той коментира и външнополитическите въпроси. Според него излизането на Великобритания от Европейския съюз, избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ и продължаващите терористични действия на „Ислямска държава" водят рискове след себе си. По отношение на Балканите той заяви: „Западните Балкани са разединени. Режимът на Ердоган търпи критики, но недай си Боже някои друга балканска страна да изтърпи на гърба си опит за военен преврат".

На редовния национален конгрес на партията бяха поканени официални гости, сред които министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев, министърът на културата в оставка Вежди Рашидов, както и бившия министър на образованието проф. Тодор Танев.

Вежди Рашидов отправи послание към своите колеги от „Свобода и достойнство": „Много дълъг път има към свободата, но пътувайте с достойнство по него".

Орхан Исмаилов е роден на 16 септември 1979 г.

През 2012 г. придобива академична степен „доцент” въз основа на монографичен труд „Защита на класифицираната информация в условия на кризи – стратегически приоритет на политиката за национална сигурност ”.

Публикации:

Научната продукция включва 25 научни труда с общ обем около 3448 стр. предимно в областите на организирането и управлението на системата за защитата на информацията в организациите в условията на кризи и социални конфликти, оптимизиране на системата за защита на класифицираната информация, формализирането на управлението на документите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА, защитата на информацията в компютърните системи и мрежи и приложението на новите информационни технологии в различни предметни области.

През 2009 г. придобива образователна и научна степен „доктор” въз основа на защитена дисертация на тема: „Защита на класифицираната информация в условия на кризи”.

2007 г. - завършва ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, специалност “Право”.

2005 г. - дипломиране в Академията на МВР по специалността “Защита на националната сигурност”.

Специализира в Canadian Forces Language School Detachment Borden.

2002 г. - военно–команден профил в НВУ “Васил Левски” гр. Велико Търново с военно звание “Лейтенант” и гражданска специалност “Машинен инженер”.
Владее английски език.

Професионална биография

2007 – 2012 г. Заместник-председател на комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия

2007 – 2009 г. Член на управителния съвет в ДП ”ТСВ”

2003 – 2007 г. След Решение на Министерския съвет за определяне на състава на Държавната комисия по сигурността на
информацията и със заповед на министър-председателя е
назначен за заместник-председател на комисията. Участвал е в множество форуми и работни групи на НАТО и ЕС в областта на защитата на информацията

2002 - 2003 г. Десето военно окръжие, гр. София

Отбрана и въоръжени сили

Инструктор-командир на взвод

Отдел “Сержанти и войници от резерва”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    11 1 Отговор
    Чувствам се прекрасно- турците са разединени!

    Коментиран от #5

  • 2 Кибил

    8 0 Отговор
    Чудесна новина, тъкмо днес си мислех,че няма достатъчно партии
  • 3 име

    10 1 Отговор
    поредната антиконституционна партия .позор.
  • 4 Тошо

    6 2 Отговор
    А какво миски за теб Почитния Председател прятелю.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сашо

    5 0 Отговор
    Гаврата с България продължава .
  • 7 за 2г зам министър

    2 0 Отговор
    Зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов е направил най-голямата покупка на имот през миналата година. Заедно със съпругата си Гюлджихан той е броил 440 хиляди. "Отвратен и омерзен от ставащото днес"...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове