14 Декември, 2016 09:15 17 011 29

Ученик от 11-и клас в Кюстендил се преби с мотор, подарък от братовчед му

  • мотор-
  • кюстендил-
  • катастрофа
Ученик от 11-и клас в Кюстендил се преби с мотор, подарък от братовчед му - 1
Снимка: Струма.бг

Ученик от 11-и клас на Професионалната гимназия по туризъм в Кюстендил е загиналият след удар с мотор в указателна табела на 50 метра от училището, в което учи. 17-годишният Цветелин Владимиров получил мотора, с който катастрофирал, само преди две седмици като подарък от свой роднина, работещ в Италия, пише struma.bg.

„Стана около 14 часа, бяха двама мотористи, застанали на светофара над училището, докато превключи от червено на зелено, даваха газ и очадиха колите зад тях”, разказаха живеещи в близките 15-етажни блокове. След като изчакали около две-три минути на светофара, още след първите секунди зелено младежите с бясна скорост се изстреляли по правата в посока „Плажа”. Цветелин карал мотора си на задна гума. „Не разбрахме какво е станало, просто видяхме как моторът се „отплесна” и след това започна да се влачи по земята”, разказват още свидетели на ужасното пътнотранспортно произшествие.

Вторият моторист продължил пътя си и усетил, че няма с кого да се състезава чак на кръговото при „Плажа”. „Веднага се обадихме на 112, бързо след това пристигнаха две линейки и полицейски коли”, казаха ученици от ПГТ „Н.Й. Вапцаров”, които точно по това време си тръгвали след последните часове. Пристигналите на място медици само установили смъртта на младежа. Според униформените, обработили мястото на инцидента, ученикът е управлявал мотор „Априлия“, 450 кубика. Инцидентът е станал при много висока скорост, докато Цветелин правел акробатични номера на задна гума, с около 100 километра в час, казват свидетели на инцидента. Младежът си е ударил главата в указателната табела, която предупреждава водачите на МПС-та, че пред тях има пешеходна пътека, и я откъснал.

„Направо откъсна табелата с главата си, а останките от мотора са разпръснати на около 100 метра по пътното платно”, коментират присъствали на мястото на инцидента, потресени от жестоката гледка. От удара Цветелин е починал на място. Заради катастрофата районът на пътния инцидент остана отцепен за движение часове наред. От полицията уточниха, че младежът е управлявал мотор с по-голяма мощност от разрешената за неговата възраст. „Работата по случая продължава. За момента не можем официално да кажем с колко е карал, но трагедията е факт. Предстои тялото да бъде закарано за аутопсия в кюстендилската болница.

По случая е образувано досъдебно производство“, каза говорителят на ОДМВР - Кюстендил Катя Табачка. Според съученици на починалия единадесетокласникът е от близкото до града село Ябълково. Бил добър ученик и активен участник в кукерската група на родното си село. Цветелин бил запален по моторите от малък, а от две седмици се радвал искрено на подаръка от братовчед си. Въпреки че е зима, хубавото време подлъгало младежа да се изфука пред съучениците си и той дошъл на училище с новата си придобивка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    36 4 Отговор
    Типичен случай на естествен подбор.
  • 2 Илиян

    29 0 Отговор
    Студен асфалт,"нов" мотор,много мерак за каране и Ш....ТА задна гума.....R.I.P.
    Имам 4 тежки катастрофи и всичките са от ш....ия мерак да карам на задна гума. Жалко за момчето!!!!!!!! Съболезнования
  • 3 Бай Тошо

    21 4 Отговор
    Повече няма да прави тъЙ
  • 4 Ал Купоне

    22 3 Отговор
    Сега братовчед му цял живот няма да си прости за това, че е подарил на братлето си мотор и винаги ще се чувства виновен пред родителите му.

    Коментиран от #5

  • 5 ДаЕстественПодборЕ

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ал Купоне":

    Забелязал съм, че никой не си признава ей така, виновен съм, яд ме е, аз съм причина за нещо си, защото всеки знае притчата победителите не ги съдят. Който е дал зелника е луд и виновен, не тоя дето го е изял. Като ползваш правиш нещо, ти си носиш отговорността, не братовчед му е карал като обезумял, че да се разкайва. Все едно мой роднина ми подарява телевизор, аз го отварям докато е включен в мрежата да се правя на майстор и хоп, той виновен, че ми подарил телевизор!?!?

    Коментиран от #6

  • 6 ЕШФ

    9 7 Отговор

    До коментар #5 от "ДаЕстественПодборЕ":

    мир на праха на детето ! но не сте прав , вина носят и двамата . единия , че е подарил мощен мотор , на неправоспособен водач , а другия , че не го е ползвал по предназначение !

    Коментиран от #8

  • 7 Гоуст

    17 5 Отговор
    Добре, че е била табела,а не някой ученик
  • 8 естествен подбор

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "ЕШФ":

    Хубава забележка правиш, така е, правилно го отбелязваш ама според мен донякъде. Защо той не е отклонил подаръка? Все едно аз не съм работил с ъглошлайф, нямам такава квалификация, струва ми се опасно, ако някой ми подари ще кажа, не, не желая. Къде са и родителите на момчето - аха, сигурно на гурбет....

    Коментиран от #13

  • 9 гост

    15 1 Отговор
    Затова си има закон да нямат право да карат подобни мотори докато не станат на 21г. Да ходи да си кара по поляните, там няма изисквания и закони. Добре, че не е ударил някоя майка с дете, само дете или пенсионер, а е дал само своя живот. И аз съм имал катастрофа, знам какво е, но затова вече съм само на 4 гуми. На такива родителите са им виновни, хем няма книжка, хем кара голям мотор, хем келешлъци придава. Защо са му позволили да го кара, да го приеме като подарък и др. Като порастнеш осъзнаваш, че родителите трябва да наложат ограничение на детето, инак стават такива неща. По-добре да ти се сърди, отколкото да го погребеш.

    Коментиран от #15

  • 10 Deathless91

    11 2 Отговор
    Жалко наистина, защото на 17 години всеки си позволява да навива повече... Като направиш няколко сезона и почваш да осъзнаваш колко са опасни тези машини и че не си неуязвим, научаваш се да се пазиш, да не правиш глупости и да не превишаваш прекалено много ограниченията, общо взето идва ти ума в главата. Лошото е, че някои не го доживяват този момент. Тези ограничения в мощността и кубиците спрямо годините не са измислени случайно. И това да ти купят мотор е грешка и то голяма. За моя мотор аз си изкарах парите и то с тежка работа, родителите не ми дадоха и стотинка. Това е и причина да си го пазя, защото знам как се изкарват тези пари, иначе ако ти е на готово изобщо не мислиш адекватно.
  • 11 гост

    9 6 Отговор
    Много , ама много жалко за момчето. Ама и тия значи хич не са възпитани на пътя ..... Въобще не пазят мотористите . Никой не ги пази тия мотористи вече ...

    Коментиран от #12

  • 12 Шишо бакшишо

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    "Пазете моториста!"
    Не можеш го опази от него самия...и от естествения подбор.
  • 13 ЕШФ

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "естествен подбор":

    много се извинявам за грешката , която съм допуснал имате право . без нужната квалификация , в случая категория А каквато той е нямал , ключа от мотора е трябвало да бъде на съхранение при неговите родители ( настойници ) .
  • 14 Кобрата

    10 1 Отговор
    Значи, първо за такъв мотор трябва да притежава категория A2, която се вади най-рано на 18 годишна възраст и позволява да се управляват мотоциклети над 125 кубика, но не повече от 600 куб.см.
    И второ - Вина има и братовчед му, че му е подарил такъв мотор, след като знае на каква възраст е и, че все пак е дете още.
    Направо му е подписал смъртната присъда, сега да си дойде братовчед му от Испания и да донесе и пари за погребение
    Така става след като има некадърници...
  • 15 Кобрата

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Напълно съм съгласен с теб, а относно категориите:
    На 16 години - AM и/или A1 (AM до 50 куб.см, A1 до 125 куб.см)
    На 18 години - A2 (от 11 до 15 киловата и над 400 куб.см, но не повече от 600)
    На 24 години - А (От 40 киловата нагоре и мощност над 600 куб.см или 20 години, в случай, че кандидатът притежава свидетелство за управление на мотоциклет от категория A2 от не по - малко от две години.)
    Даже трябва да вдигнат възрастта, преди 18 години не трябва да могат да управляват нищо друго освен каруца...
  • 16 Иван

    6 1 Отговор
    Сега другият, дето е участвал в гонката да си понесе последсвията.
  • 17 Martin

    3 1 Отговор
    Mnogo,jalko za deteto.bratovceda mu ima golima vina.az samiat sam v cujbina i n'a dvete si momceta za rojdenite si dni sam podaril koli no dokato ne sam vidial knijkite kolite biaha v garaj.imam edin apel.... neka bydem roditeli za dobroto n'a dezata ni.
  • 18 ЧШХ

    7 9 Отговор
    И този е закрил сезона завинаги.
    Откъснал знака с глава.Жалко за знака,дано скоро да го оправят.

    Коментиран от #19

  • 19 СИМЕОН

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "ЧШХ":

    Жалко, че си клавиатурна мишка и няма как да те барна някъде очи в очи миличко
  • 20 Тинки Уинки

    3 0 Отговор
    Жалко, много жалко, че си отиват млади хора, които трябва да живеят.
    Но и да е имал нужната категория за мотора, това не е фактор, че няма да отреже с главата си някой знак или някой билборд.
    Всичко е до акъла, или го имаш или го нямаш. Да е ядене да се нахраниш, ама то акъл.
  • 21 savage

    3 1 Отговор
    Младежът си е ударил главата в указателната табела, която предупреждава водачите на МПС-та, че пред тях има пешеходна пътека, и я откъснал. ДАНО НЕ Е ТАБЕЛАТА

    Коментиран от #27

  • 22 Кабинчо

    3 1 Отговор
    Съболезнования на близките на момчето.
  • 23 Звездата

    3 1 Отговор
    Само компетентни клошове ,раЗбирачи и половина! Дано не ви се случва никога подобно нещо , знаете че за мъртвите се говори добро или нищо!Кои сте вие че да съдите действията на момчето !!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пежото

    2 0 Отговор
    Трябва да се кара внимателно.Сега каквото и да казваме или да пишем вече е твърде късно.А също така и на братовчед му и на родителите да се потърси отговорност Защо Защо Защо са му го дали
  • 26 Гост

    3 1 Отговор
    Язък за доброто дете. Всички сме правили глупости като млади....
  • 27 стелт

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "savage":

    Откъсна му се главата на момчето, не знака. Страшна гледка е било. Този който е писал статията не е обяснил добре.
  • 28 драйвър

    0 0 Отговор
    Ами, ако на пешеходната пътека в това време са пресичали деца и ги беше помлял и тях?
    Тогава кво правим, а?
    Можеше и да е по зле, много по зле, пак родителите на другите деца са извадили късмет, че не е утрепал и други деца.
    Ако не беше се спрял в табелата, можеше при втория иили десетия път да се спре в група ученици, така, че ....... "Пази боже".
    Мир на праха му на момчето, но и властите е време да вземат мери срещу убийците на пътя, да сложат камери и да реагират незабавно при подобни простотии на пътя.
  • 29 ххх

    1 0 Отговор
    Много тъжно. Заради глупава постъпка такова жестоко наказание и нелепо загубен млад живот. Господ да го прости момчето!Съболезнования на близките, само те си знаят какво им е...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове